Päivitetty 22.06.2016

Kodin saanut koira: SODA


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Sintesti)
ei kastroitu

19.5.2016
Kulkurien yksi pääyhteistyökumppaneista, Asociatia Suflete Dragin tarha sijaitsee Sintestin kylässä Romaniassa. Tarhan koirista huolehtii Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Tarhan koiramäärä vaihtelee 150-250 välillä ja niitä adoptoidaan Suomen lisäksi myös muihin maihin kuten Ranskaan, Englantiin ja Saksaan.

Talvisilla Romanian kaduilla vaeltelee tiineenä oleva äitikoira. Se tunsi että pentujen syntymä on lähellä ja etsi itselleen rauhallista ja turvallista paikkaa minne voisi mennä synnyttämään. Emoa onnisti sillä se löysi hylätyn talon – siellä pennut olisivat pahimmilta pakkasilta suojassa eikä myöskään montaa ihmistä liikkuisi lähistöllä. Voisiko kulkukoira parempaa paikkaa toivoakaan? Pesäpaikassa oli kuitenkin riskinsä; talvi Romaniassa on hyytävän kylmä, hökkeliin synnytetyt pennut ovat alttiina taudeille ja muiden koirien hyökkäyksille eikä ruokaa juurikaan ole tarjolla. Myös ihmiset voivat koitua puolustuskyvyttömien eläinten kohtaloksi.

Koiraperheen onneksi ystävällinen ohikulkija huomasi pentueen ja ilmoitti siitä Alinalle joka haki koirat turvaan Sintestin tarhalle. Valitettavasti pentue sairastui parvoon ja Soda oli ainoa pentu joka selvisi. Emokoira on jo saanut uuden kodin Ranskasta mutta Soda odottaa vielä sitä omaa kotia.

Soda on todella kiltti ja tasapainoinen pentu. Se rakastaa ihmisten seuraa ja huomiota muttei ole mikään mahdoton hulivili, vaan enemminkin seurailee rauhallisesti ihmisiä. Soda viihtyy hyvin myös sylissä ja nauttii rapsutuksista.

Sodasta arvellaan kasvavan isona noin 35-40cm korkuinen. Nyt sillä on kokoa 25cm ja se painaa noin 5-6kg.

22.6.2016
Soda löysi oman perheensä Ranskasta. Onnea uuteen kotiin, Soda!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Soda tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Soda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Soda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.