Päivitetty 11.06.2019

Kodin saanut koira: LITTLE CHARLIE (Nyk. Jali)


Syntymäaika: 03/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

25.5.2019
Jali, tarhanimeltään Little Charlie, on ollut helmi-maaliskuun vaihteesta lähtien kotihoidossa Vantaalla. Jali tuli Suomeen heinäkuussa vuonna 2017 aluksi kotihoitoon ja sitten marraskuusta lähtien omaan kotiin. Omassa kodissaan Jali ehti asua vuoden verran. Valitettavasti yhteinen sävel perheen isännän kanssa ei löytynyt vaan Jali oli jatkuvasti hieman epävarma tämän kanssa. Kodin elämäntilanne on lähitulevaisuudessa muuttumassa eivätkä resurssit enää riittäneet työstämään asiaa. Tämän vuoksi päädyimme siihen, että Jalin on parempi vaihtaa kotia.

Entinen koti kuvaili Jalia näin:

“Jali on perusluonteeltaan rauhallinen nuori koiraherra. Se viihtyy kotona hyvin yksin työpäivänkin ajan ja on täysin sisäsiisti. Jali pitää erilaisista virikkeistä ja puuhastelusta, sen lempijuttuja kotona ovat piilotettujen herkkujen etsiminen ja luiden ja lelujen pureskelu.  Lenkillä Jali kulkee hihnassa useimmiten nätisti. Jali rakastaa kulkea metsäpoluilla nuuskien ja tutkien. Muiden koirien kohtaaminen saa sen vielä kiihtymään, jolloin se voi vetää ja haukkua hihnassa. Koirien ohittamista on treenattu paljon, ja välillä se sujuukin ilman sen suurempia haasteita.  Vapaana aidatulla alueella Jali tapaa mielellään muita koiria, ja Jalin kaverina voisi tulevassa kodissa olla koirakaveri.
Jalia stressaavat uudet asiat ja muutokset. Myös vieraiden ihmisten kohtaaminen on sille haaste. Jali haluaisi mennä tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitääkin rapsutuksista kovasti, mutta saattaa olla samanaikaisesti hyvin epävarma tilanteesta. Säikähtäessään se saattaa toimia ristiriitaisesti ja  satunnaisesti puolustautua. Jalin  kanssa on tutustuttava rauhassa ja koiran ehdoilla uusiin asioihin. Pitkäjänteisen harjoittelun kautta esimerkiksi sen suuri autopelko on hälvennyt, ja nykyään se on ensimmäisenä hyppäämässä auton kyytiin ja matkustaa takapenkillä mielellään maisemia katsellen.” 

Jali on alun perin kotoisin Romaniasta Gradistean kylässä. Alkuvuodesta 2016 paikallinen eläinsuojelija Luiza Mandru löysi Charlien ja tämän veljet paikalliselta hautausmaalta, Luiza ei voinut jättää pentuja oman onnensa nojaan vaan pikkuveijarit muuttivat asumaan Mandrujen kotiin. Selvittyään koettelemuksistaan pojat pääsivät mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Jali ehti asua Luizan luona reilun vuoden. Heinäkuussa 2017 Jalin elämä mullistui täysin, kun se pääsi muuttamaan kotihoitoon Suomeen. Aluksi se oli ymmärrettävästi kovin hämillään ja stressaantunut kaikesta uudesta. Kotihoitopaikassa tehtiin pojan eteen hurjasti töitä ja se näkyi nopeasti Jalin kehityksessä. Alkuaikojen epävarmasta murisijasta kuoriutui iloinen ja läheisyydenkaipuinen nuorimies.

Jalille paras koti olisi aikuisperheessä haja-asutusalueella tai muuten rauhallisella alueella, jossa ei ulkoillessa tule jatkuvasti uusia ihmisiä ja koiria vastaan. Kodissa voisi olla jo hieman koirakokemusta  ja halua jatkaa Jalin kehityksen tukemista ja erityisesti auttaa sitä voittamaan epävarmuutensa suhteessa miehiin. Jos kodissa vielä olisi leikkisä koirakaveri odottamassa, Jalille ei voisi parempaa kotia toivoa.

Jali on noin 53 cm korkea ja painaa noin 17 kg. Jali on käynyt marraskuussa 2018 eläinlääkärin tarkastuksessa eikä lääkärintarkastuksessa löytynyt mitään kipuun viittaavaa, joka voisi olla ongelmakäytöksen taustalla. Jali on uusintatestattu Suomessa sydänmato- ja leishmanianegatiiviseksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.6.2019

Jali muutti omaan kotiin. Onnellista elämää Jalille ja Jalin perheelle!

8.6.2019

Jalille jo jonkin aikaa vireillä ollut uusikotiasia sai onnellisen päätöksen: Jali on varattu omaan kotiin.

25.5.2019

Jali on päässyt kotihoidossa kokemaa kevään riemuja muun muassa uimisen muodossa. Uiminen ja metsälenkit ovat Jalin mieluisinta puuhaa ja ilmiselvästi rentouttavat koirapoikaa. Kevät on tuonut ulkoiluissa uuden haasteen eli haravoivat ihmiset, jotka Jalin mielestä ovat olleet varsin epäilyttäviä, erityisesti oudot työvälineet. Ohituksista on selvitty namien avulla. Sen sijaan roskalavan ilmestyminen talon pihalle ei aiheuttanut Jalissa minkaanlaista ihmetystä. Sisällä ovitreenit ovat auttaneet ja Jali suhtautuu ovista kulkemiseen aikaisempaa rennommin ja esimerkiksi “harjoittelee” oma-aloitteisti kylpyhuoneessa käymistä jos ovi on avoinna.

Kotona Jali on ottanut omaksi paikakseen keittiön pöydän alusen, missä nukkuu ja viettää aikaansa yksin ollessaan. Kotihoitajan ja Jalin päivärytmi on muuttunut kotihoitajan aloitettua vuorotyön, mutta Jali on sopeutunut muutokseen ongelmitta. Jali ilmoittaa sisällä haukkumalla esimerkiksi vesikupin tyhjenemisestä ja saattaa lähteä mukaan naapurissa asuvien koirien haukkuun, mutta lopettaa kun kotihoitaja kuittaa ilmoituksen. Jalin kanssa on opeteltu hampaiden harjaamista ja se sujuu jo hyvin, varsinkin kun Jali tykkää hammastahnan mausta.

Jalin toisten koirien kohtaamiset ovat sujuneet vaihtelevasti, mutta enimmäkseen hyvin. Vaikeinta sille ovat edelleen vastaantulevat koirat, mutta niistä selvitään namien avulla ja vaihtamalla suuntaa tai väistämällä kunnolla. Jali on käynyt myös yhteislenkeillä toisten koirakoiden kanssa ja yleensä ne ovat sujuneet hyvin. Kaikkein rennointa Jalin meno on silloin kun ulkona on rauhallista ja vähän muita liikkujia. Eräänä päivänä Jalilla oli sovittu tapaaminen Suomessa asuvan veljensä kanssa ja veljesten jälleennäkeminen oli täynnä iloa ja vauhtia.

1.5.2019

Missä on iloisen Jalin oma perhe? Jalista on kotihoitajan hellässä ja kannustavassa huomassa kuoriutunut reipas koirakansalainen, joka kulkee sujuvasti ja aristelematta naapurin kanssa hississä, kohtaa hihnassa erilaiset vastaantulijat, niin ihmiset kuin koiratkin enimmäkseen ilman isoja ihmettelyjä, nauttii metsälenkeistä, rakastaa vettä, leikkii jo oma-aloitteisesti kotihoitajan kanssa ja hakee tämän läheisyyttä luottavaisesti. Epäluuloinen suhtautuminen miehiinkin alkaa olla vain muisto: koirapuistossa tavatun, ennestään tuntemattoman miehen luokse Jali hakeutui toistuvasti rapsutuksia hakemaan. Jos päivään kertyy liikaa jännittäviä ja uusia tapahtumia, Jali saattaa stressaantua ja silloin esimerkiksi reagoida vastaan tuleviin koiriin. Samaan suuntaan tai pois päin kulkevat koirat eivät sen sijaan silloinkaan saa Jalia enää reagoimaan. Ovet jännittävät Jalia vielä, mutta asiaa työstetään. Lisätty Jalille uusia kuvia.

15.4.2019

Jalille kuuluu hyvää kotihoidossa. Sen oleminen on edelleen tasapainoittunut ja ihan viime päivinä sen kehitys on ollut huimaa. Kotona se on rauhallinen ja viihtyy omissa oloissaan, mutta touhuaa ja leikkii mielellään kotihoitajan kanssa kun tämä tekee aloitteen. Kotona käyneen vieraan se on ottanut vastaan stressaantumatta ja hakenut vieraalta rapsutuksia. Suurin muutos on tapahtunut ulkoiluissa sen jälkeen kun kotihoitaja otti käyttöön pitemmän hihnan, mikä mahdollistaa sen, että Jali voi itse säädellä paremmin etäisyyttä vastaantulijoihin. Jali on ohittanut mallikkaasti niin naiset, miehet kuin lapsetkin, jotka aikaisemmin saivat sen hermostumaan. Se suhtautuu vieraisiin ihmisiin selvästi avoimemmin. Myös koirapuistossa se on riemukkaasti leikkinyt ennestään tuntemattoman koirakaverin kanssa. Jalin kehitys osoittaa, että kun yhteiselossa kärsivällisesti ja ymmärtäväisesti tuetaan sen itseluottamusta, siitä kuoriutuu mitä herttaisin koiraherra.

27.3.2019

Jali on ollut kotihoitopaikassaan nyt kuukauden ja sillä menee hyvin. Jali on sisällä rentoutunut huomattavasti kuluneen kuukauden aikana. Yksin ollessaan se on hiljaa, mutta hoitajan ollessa kotona ilmoittaa haukahduksella joistakin kuuluvista äänistä, mutta lopettaa kun ilmoitus on noteerattu. Sisällä parvekkeen ja kylpyhuoneen ovet jännittävät vielä Jalia, mutta kotihoitajan kanssa he harjoittelevat näistä ovista kulkemista ja parvekkeella Jali on jo rohjennut käväistä.

Aktiivimme kävi oman koiransa kanssa Jalin ja kotihoitajan kanssa yhteisellä lenkillä ja koirapuistossa ja hänen havaintojensa mukaan Jali kiihtyy vastaantulevista koirista silkkaa innostumistaan ja turhautuu kun ei pääse tervehtimään näitä. Aktiivin oman koiran kanssa Jali alkukiihtymyksen jälkeen tuli mainiosti toimeen ja koirat leikkivät ja söivät namejakin sulassa sovussa. Jali selvästi puhuu hyvin koiraa. Aktiivia itseään Jali tuli uteliaana tervehtimään touhukkaasti haistellen eikä vaikuttanut lainkaan jännittyneeltä.

Sekä aktiivin että kotihoitajan mukaan Jali on ihana ja fiksu koira, jonka soisi löytävän pian oman kodin, jossa se saisi asettua aloilleen.

2.3.2019
Jali siirtyi viikko sitten kotihoitopaikkaan Vantaalle. Elämä kerrostalossa on lähtenyt sujumaan ilman ongelmia. Aluksi sitä hieman ihmetytti rappukäytävästä kantautuvat äänet sekä liukas lattia, mutta poika tottuin näihin nopeasti. Kotihoitaja kertoo Jalista seuraavaa:

” Jali on kotioloissa rauhallinen. Hakee läheisyyttä ja rapsutuksia ja tulee kylkeen kiinni kun istun sohvalla. Minua kohtaan koira on luottavainen, mutta jotkut tekemäni asiat pelottavat, esim. jos minulla on jotain kädessä, kuten pyykkiä tai tiskiä. WC:n ovesta meno on vielä Jalista pelottavaa. Käytävän ovea ei enää pelkää, kun rakastaa ulkoilua ja on huomannut, että siitä pääsee aina käytävään ja ulos. Käytävässäkin jo kaikessa rauhassa haistellaan kun odotetaan hissiä.

Ulkona ihmiset ohitetaan kauniisti. Eilen Jali oli kovin kiinnostunut rauhallisista kouluikäisistä lapsista. Jali olisi halunnut mennä haistelemaan, mutta ohitti kuitenkin nätisti. Miehiä kun tulee vastaan, niin Jali väistää ja odottaa, että ne menevät ohi. Joskus käytävässä jos mies tulee äkisti vastaan saattaa Jali haukahtaa. Joitakin vieraita Jali on päässyt käytävässä haistamaan ja kun se saa rauhassa haistella, eikä vieras koske, niin kaikki sujuu hyvin. Iltaisin pimeällä Jali saattaa säikkyä asioita ja ihmisiä helpommin.

Annoin Jalille eilen kokeeksi aktivointipallon. Aluksi pallo jännitti, mutta kun huomasi, että sieltä sai ruokaa, siitä tulikin kiinnostava. Jali tykkäsi leikkiä pallolla ja leikkikin rauhallisesti. Jali vaikuttaa kokonaisuutena tosi rauhalliselta. Ainoastaan vastaan tulevat koirat saavat Jalin toisinaan kierroksille. Riippuen päivästä ja siitä, kuinka monta koiraa on jo tullut vastaan, ollaan saatu ohitettua koiria ilman haukkumista ja vetämistäkin.”

Lisätty uusia kuvia Jalille.

29.12.2018
Lisätty uusia kuvia iloiselle Jali-herralle. Jalista saakin varmasti hyvän kaverin retkille ja reippailuun. Kotioloissa Jali on kuitenkin rauhallinen eikä tarvitse ekstra-aktiviteettia ollakseen onnellinen. Missä olisi Jalin oma, pysyvä koti?

Lisätty kuvia ja video.

18.11.2018
Jali palasi uudelleen kotia etsivien koirien joukkoon.

24.11.2017
Little Charlie on kotiutunut ikiomaan kotiinsa. Uudeksi nimekseen Charlie sai Jali.

7.11.2017
Charlie on varattu ikiomaan kotiinsa.

9.10.2017
Wau mitä kuulumisia saimme Charlien kotihoitajalta:

Mun  vanhemmat kävi kylässä. Charlien suhtautuminen vieraisiin on muuttunut ihan älyttömän paljon! Nykyään jokainen ovesta sisäänastuja on potentiaalinen namiautomaatti ja rapsutuskone. Charlie ihan totta hyppi vieraita vastaan ja loikki edestakaisin aina moikkaamaan tulijat uudelleen. Poju myös istui koko vierailun ajan sohvalla mun isän kainalossa ja läppäsi tassulla aina kun rapsutus lakkasi. Isäkin sanoi, ettei samaksi koiraksi uskoisi enää.”

19.9.2017
Terveisiä Charlielta! Pojalla pyyhkii edelleen hyvin. Arkielämä sujuu ja arjessa Charlie käyttäytyy kuin mikä tahansa muukin kotikoira. Murinoita omaa laumaa kohtaan sillä ei enää esiinny. Sosiaalistamisharjoituksia vieraiden kanssa on jatkettu ja ne sujuvat hyvin. Ulkoilusta Charlie tykkää ja myös uiminen on sille mieluisaa puuhaa. Kaikista eniten Charlie kuitenkin tuntuu nauttivan köllöttelystä ja leppoisasta tuhtailusta Stemma-kaverin kanssa. Tällä hetkellä eniten Charliella on harjoiteltavaa toisten koirien ohitusten suhteen. Välillä ohitukset sujuvat hyvin, välillä Charlie menee kierroksille nähdessään toisia koiria.

28.8.2017
Little Charlie on edistynyt huimasti kotihoitokuukauden aikana. Arki kotihoitoperheessä alkaa normalisoitumaan ja Charlien stressitasot laskemaan. Stemma-koiran kanssa Charliella sujuu hyvin. Kotihoitopaikan vara-iskän suhteen, jota Charlie aluksi kovasti jännitti, teimme pienen treenisuunnitelman käytösneuvojamme Helmin kanssa. Luottamus vara-iskään on löytynyt, eikä epävarmuudesta johtuvia murinoita esiinny enää juuri lainkaan. Ainoastaan, jos Charliella on ollut muutenkin jännä päivä, saattaa se hieman murahtaa jos vara-iskä tulee liian lähelle yllättäen. Kokonaisuudessaan miehillä synkkaa siis jo hyvin ja Charlien luottamus lisääntyy päivä päivältä.

Nyt kun oma lauma alkaa olla Charlielle tuttu ja turvallinen, on sen kanssa ruvettu tutustumaan myös vieraisiin. Charlie on tavannut vieraita ihmisiä ulkona ja myös kotiin tulevien ihmisten kanssa on tehty harjoituksia. Harjoituksissa on edetty maltilla Charlien tahtiin ja ne ovat sujuneet odotettua paremmin. Vaikka Charlie on ujo, tuntuu se edistyvän nopeasti.

Charlien kanssa on aloitettu myös pienet aktivointiharjoitukset, mm. kosketuskepin avulla. Charlie tuntuukin tykkäävän yhdessä puuhastelusta.

15.8.2017
Charlie on ollut kotihoidossa nyt kolmisen viikkoa. Siinä ajassa se on kehittynyt paljon. Alun murinat perheen Stemma-koiraa kohtaan ovat loppuneet lähes kokonaan. Koirat viettävät nykyisin aikaansa samoissa tiloissa ja Charlie uskoltaa jo leikkiä Stemman kanssa. Ulkoilutkin sujuvat yhdessä ilman ongelmia.

Aluksi Charlien yksi suuri haaste oli oviaukoista kulkeminen. Ne olivat pojan mielestä maailman kauheimpia paikkoja. Kärsivällisyydellä Charlien kanssa on päästy siihen, että alkupäivien lähemmäs tunnin mittainen oviaukosta kulkemiseen kuluu nykyisin noin 5 min. Ulkona Charlie on ruvennut reipastumaan. Se tykkää käydä kävelyillä ja kahlata vedessä.

Kahden viikon hoidossa olon jälkeen mullistui Charlien elämä jälleen, kun kotihoitopaikan mies tuli kotiin reissusta. Tähän asti Charlie oli siis ainoastaan perheen naisväen (hoitotäti ja koira) seurassa. Aluksi Charlie oli hyvin epäluuloinen uutta vara-iskäänsä kohtaan. Pikku hiljaa on totuteltu myös uuteen perheenjäseneen ja aika ja rauhallisuus auttavat tässäkin asiassa Charlieta. Tänään ilo olikin suuri, kun Charlie hyppäsi ensimmäisen kerran vara-iskän viereen sängylle pötköttelemään.

Charlien suurimmat haasteet tällä hetkellä vieraat ihmiset. Charlie tottuu ja oppii luottamaan nopeasti, mutta tarvitsee vielä aikaa ja sosialistamistreeniä. Charlien tulevalla omistajalla olisikin hyvä olla jo hieman koirakokemusta ennestään. Omassa kodissa voisi hyvin olla tasapainoinen koirakaveri odottamassa, johon tukeutua jos asiat rupeavat liikaa kummastuttamaan

4.8.2017
Kotihoitajan kertomaa:

Charlie on ollut meillä vajaa kaksi viikkoa kotihoidossa ja on siinä ajassa kehittynyt ihan huimasti. Charlie on todella ystävällinen ja ihana koira, vaikka jännittääkin uusia ihmisiä jonkin verran. Se kävelee kauniisti vetämättä hihnassa. Toiset koirat on ohitettu kunnon matkan päästä, jolloin ohitus on sujunut hyvin. Lenkillä nähdyt peurat, ankat ja kissat ovat myös saaneet olla rauhassa. Charlie antaa hienosti leikata kynnet, putsata korvat, harjata, sekä laittaa pannan ja valjaat. Meidän omasta koirasta poiketen Charlie on hiljainen, mikä on ihan mukavaa vaihtelua ainaiseen laulantaan kotona. Sisäsiisteys on herralla hallussa paitsi jos lenkillä on niin jännää ettei pisu tule, niin sisälle lorahtaa, kun ei enää jaksa pidättää. Tämä varmasti jää ajan kanssa pois, kun poika kotiutuu kunnolla. Ongelmana meillä oli ulko-ovesta kulkeminen, joka on viimepäivien harjoittelulla helpottunut hurjasti. Jos ovelle kuljetaan Charlien omaa tahtia ja luo tullessa rapsutellaan, homma sujuu hyvin. Charlie edelleen jonkin verran ärisee Stemmalle, mutta on jo uskaltautunut leikkimään Stemman kanssa kaksi kokonaista kertaa.  Pääsisipä Charlie pian omaan kotiin jatkamaan reipastumistaan! “

27.7.2017
Little Charlie saapui kotihoitoon 23.7. Tässä ensimmäiset kuulumiset hoitopaikasta:

“Little Charlie on aivan ihana koira. Ja kaunis kuin mikä! Sitä ujostuttaa vielä kaikenmoiset asiat: kovat äänet, nopeat liikkeet, kohti kävelevä ihminen, oviaukot, meidän Stemma ja valjaat. Kaikki kuitenkin on helpompaa pihalla, metsässä varsinkin Charlie kävelee todella reippaasti ja uskaltaa jo mennä hiukan omiakin polkujaan eikä vain kulje toisten perässä. Se kävelee hihnassa todella nätisti välillä pysähtyen sulattelemaan kaikkea näkemäänsä ja matka jatkuu pienen maanittelun ja kehumisen jälkeen. Sisäsiisteys sillä on jo hallussa, hädät on tehty vain ulos ja kerran päivässä. Charlie on ollut yksin kotona 7h ajan, kotiin tullessani se nukkui tyytyväisenä pedillään. En sitten tiedä, onko tuona aikana tapahtunut muutakin kuin kaiken irtaimiston kuljettaminen petiin turvaan. Charlie ei vaikuta olevan ääntelevää tyyppiä, sillä on kuitenkin suloinen tapa pyytää huomiota laskemalla tassunsa ihmisen käsivarrelle tai olkapäälle.”

Ensimmäisinä päivinä Charliella oli haasteita kotihoitoperheen oman koiran kanssa. Nyt kun lennon aiheuttama stressi laskee alkaa tilanne koirien välillä helpottamaan. Tänään Charlie on uskaltautunut varovaisesti jo leikkimään ja Stemma-koiran kanssa ulkoilu sujuu kauniisti vieretysten.

15.7.2017
Hurmaavaa nuori mies Charlieta kohtasi onnenpotku, sillä se pääsee matkaamaan kotihoitoon Suomeen 23.7.2017.

10.5.2017
Little Charlie on siirtynyt asumaan tyttöporukkaan, sillä se ei tullut toimeen veljensä kanssa. Kahden nuoren kastroimattoman uroksen välille syntyy helposti kärhämiä virikkeettömissä tiloissa. Ilmeisesti veljeksistä Buddy on ollut se, joka herkemmin aloittaa tappeluita ja Charlie joutunut puolustautumaan. Nykyisessä tyttöporukassa Charlie tulee hyvin toimeen. Se on sosiaalinen koirille ja ihmisille. Little Charlie on hymyilevä ja leikkisä nuori koira, joka tykkää liikkua. Tarhaolosuhteissa sille on kertnyt pläskiä vyötärölle, eli fat camp saisi alkaa heti kotona. Pidemmän päälle ylipaino tuskin tulee olemaan ongelma, kunhan poika pääsee liikkumaan. Little Charlie onkin kova poika menemään ja vähän sellainen höpsö ja hyväntuulinen veijari, jolle jokainen tsänssi on mahdollisuus!

16.2.2017
Tapasimme Little Charlien vieraillessamme Luizan luona tammikuussa. Olimme hieman yllättyneitä Charlien ulkonäöstä, sillä se on huomattavasti veljiään isompi ja rakenteeltaan erilainen. Charlien rakenne on “peruskoiramainen” ja terveenoloinen. Pakkasilla Charlie on kasvattanut itselleen myös hienon talviturkin. Charlien varmasti kasvaa vielä muutaman sentin ja tulee aikuisena olemaan noin polvenkorkuinen, keskikokoinen koiruus.

Luonteeltaankin Charlie on eri maata veljiensä kanssa. Se on rohkeampi ja avoimempi vieraita ihmisiä kohtaan. Aluksi Charlieta hieman ujostutti oudot tyypit, mutta pian se tuli jo rapsutettavaksi. Pehmeän luonteensa vuoksi Charlie joutui veljensä Buddyn kiusaamaksi ja Luiza lupasi siirtää sen pian asumaan tyttölaumaan. Aiemmin Charlie on nahistellut Casey-veljensä kanssa, joten paras kaveri sille tulevassa kodissa olisi varmasti narttu.

26.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat nämä touhukkaan pennut vieraillessaan Luiza Mandrun luona syyskuussa 2016. Pennut ovatkin jo ehtineet kasvaa ja kehittyä. Little Charlie on luonteeltaan aktiivinen koirapoika, josta varmasti riittää potkua monenlaiseen tekemiseen. Ihmisiä kohtaan se on ystävällinen ja tulee hyvin toimeen veljiensä kanssa.

——————————————————————————————————————————————–————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Little Charlie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Charlie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Marjukka Kokko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.