Kodin saanut koira: AGATHA

Syntymäaika: 1/2014
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
22.6.2018
Romaniassa, maassa, jossa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa, asuvat myös näiden koirien turva, eläinsuojelijat. He auttavat parhaansa mukaan kaduilla eläviä koiria viemällä näitä eläinlääkäriin, ruokkimalla, steriloimalla ja kastroimalla ja ottamalla niitä kotiinsa turvaan asumaan Yksi tällaisista eläinsuojelijoista on Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä Luiza Mandru, joka yhdessä miehensä Stefanin kanssa auttaa kotinsa lähistöllä eläviä koiria. Agatha kuuluu niihin onnekkaisiin, jotka ovat päässeet asumaan Luizan ja Stefanin kotiin, jossa asuu jatkuvasti useita kymmeniä koiria. Sieltä käsin niillä on mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta jonakin päivänä omiin koteihinsa Suomeen.

Agatha asuu Mandrujen pihan perällä olevassa aitauksessa Miss Ninan ja Miss Rubyn kanssa ja trio tulee varsin mainiosti toimeen keskenään. Se on asunut siellä jo reilu neljä vuotta, koko ikänsä, mutta vasta toukokuussa 2017 se alkoi olemaan siinä määrin rohkea, että se voitiin ottaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Agathan emo oli epäonnekas, sillä se kuoli saamaansa myrkkyyn, mutta Agatha vältti myrkyn ja on nyt terve ja upea aikuinen. Miss Ninan ja Miss Dalman ollessa melkoisia koohottajia, hieman ujo Agatha jää herkästi sosiaalisempien varjoon, eikä täten ehkä saa tarpeeksi tilaa voidakseen omassa rauhassaan tutustua vieraisiin. Se on kuitenkin hyvin kiinnostunut ihmisistä ja tulee haistelemaan varovasti. Se hakee namit kädestä, mutta kosketus ainakin tällä erää on sille hiukan liikaa. Se ei kuitenkaan pakene koppiinsa tai nurkkaan, vaan ottaa juuri sen verran etäisyyttä, että voi taas tarkastella tilannetta pienen välimatkan päästä. Agatha on rauhallisen ja lempeän oloinen, kertakaikkisen kaunis ja ihastuttava koira, joka ansaitsee koirakokeneen kodin, jossa ympäristö on tasainen ja rauhallinen. Agathalla on naapurinaan useita kissoja, eikä se tule niiden kanssa toimeen.

Agatha on noin 50 senttiä korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset
10.6.2019
Kaikki ei aina mene niinkuin toivoisi. Pitkän ja perusteellisen pohdinnan jälkeen Kulkurit ja Luiza tulivat siihen lopputulokseen, että Agatha jää asumaan ainakin toistaiseksi Luizan luokse kasvattamaan rohkeuttaan kotiutua.

31.8.2018
Suloisen Agathan pitkä odotus on tänään päättynyt, kun se on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

22.6.2018
Toukokuun aktiivimatkalaiset tapasivat myös Agathan. Tyttönelikon hermot ovat alkaneet kiristämään vähäisten virikkeiden ja aktiviteettien seurauksena ja yhteenottojakin on ollut. Olisikin siis hienoa, jos joku näkisi Agathassa olevan kultaisen sielun ja haluaisi sen omakseen, ennenkuin se epäsosiaalistuu niin, ettei sitä voida enää pitää Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Muuten Agatha on ennallaan.

Lisätty pari kuvaa.

24.3.2018
Kulkurien aktiivit pakkasivat maaliskuun alussa  laukkunsa ja matkasivat Romaniaan. Siellä he tapasivat satojen muiden koirien muassa Agathan. Miss Dalma, nelikon tomerin, on nyt muuttanut omaan aitaukseensa ja keskenään ovat Miss Ruby, Miss Nina ja Agatha. Tämä muutos on tehnyt Agathalle selkeästi hyvää ja se on tulee nyt reippaammin vieraiden luokse nameja hakemaan. Sillä on helpompi lähestyä ihmistä, kun ihminen ei ota siihen ollenkaan kontaktia ja se saa edetä ja tutustua omaan tahtiinsa. Agatha ei suorastaan ole arka, mutta ujo se on. Ja kodin se ansaitsee.

Lisätty muutama kuva.

22.9.2017
Agathassa on jotakin todella kaunista ja eteeristä. Se tarkkailee kämppistensä reikkumista hiukan etäämmältä ikäänkuin se irtisanoutuisi moisesta hässäkästä kokonaan. Kun tilanne hiukan rauhoittuu, se tulee hakemaan tarjotut namit kädestä ja vaikka se ei ole ollenkaan tottunut ihmisen käsittelyyn, tekisi mieli jäädä sen luokse ja järjestää aikaa kahdestaan sen kanssa. Agatha on herttainen tyttö, jonka paikka ei ole tarhalla miltei kokonaan vailla ihmiskontakteja. Se kuuluu perheeseen, kotiin, jossa sen herkkyyteen osataan suhtautua ja sille osataan antaa aikaa, tilaa ja rakkautta.

Lisätty pari kuvaa.

16.7.2017
Heinäkuu toi mukanaan Romaniaan myös Kulkurien aktiivit. Aktiivit vierailivat yhteistyötarhoillamme sekä eläinsuojelijoiden koirien luona. He tapasivat myös Luiza ja Stefan Mandrun sekä heidän lukuisat kotia etsivät koiransa, joihin Agathakin lukeutuu. Agatha on kiinnostunut vieraista ja on nyt rennompi, kuin alkuvuodesta. Se tulee silti tarvitsemaan aikaa, kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta kasvaakseen siksi upeaksi koiraksi, joka sen sisällä asuu. Miss Nina, sen pihakaveri, on melkoinen koiratäti ja Agatha hiukan väistää sitä, mikä saattaa vaikuttaa siten, että Agathasta tulee arempi kuva, kuin mitä se on. Se on kuitenkin herttainen ja liikuttava koira, jonka soisi pääsevän omaan kotiinsa.

Lisätty pari kuvaa ja video reissulta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Agatha saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Agatha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Agathan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: