Kodin saanut koira: MEL (nyk. Nelli)

Syntymäaika: 2013-2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Lohja)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

16.1.2019
Romanian kaduilla on kulkukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa 2-5 miljoonaa. Niiden elämä kaduilla on kovin karua. Niitä sekä pelätään että vihataan ja kohtelu on usein sen mukaista. Rankkurien toimesta kunnallisille tarhoille joutuminen ei sekään ole useimmissa tapauksissa mikään onnenpotku. Niillä tarhoilla voi joutua edelleen näkemään nälkää, joutua tappeluihin, sairastua saamatta hoitoa ja loppu häämöttää kovin nopeasti.
Onneksi on myös toisenlaisia tarhoja ja ihmisiä, jotka omistavat elämänsä eläinsuojelulle ja katukoirien auttamiselle kestämättömässä tilanteessa. Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista, Carpe-yhdistyksen perustaja ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteistyökumppani. Carpen tarha sijaitsee Romaniassa lähellä Bukarestia.

Persoonallinen pörrönaama Mel löytyi Carmen Mandescun kotikadulta ja sen oli nähty kulkevan sillä alueella aiemminkin. Ensin ajateltiin, että sillä on olemassa oleva koti jossain ja se on vain hetkellisesti hukassa omistajiltaan, mutta kun kukaan ei ottanut yhteyttä ilmoituksesta huolimatta, eikä koiralla ollut sirua, niin se otettiin suojaan katujen kovalta elämältä. Ennen Carpeen tuloaan Mel oli kotihoidossa muutaman päivän ja siellä se käyttäytyi kuin kotikoira konsanaan. Se osaa myös kävellä hihnassa. Löydettäessä Mel oli kuitenkin kovin laihassa kunnossa, joten se on joko ollut kadulla jo pitempään tai sitä ei ole koskaan tarpeeksi ruokittukaan.

Carpeen muutettuaan Mel on steriloitu. Mel on ruoastaan hiukan tarkka ja on muutenkin täpäkkä pikku tyttö, joten se tarvitsee joko vertaisensa, sosiaalisesti osaavan kaverin tai sitten kodin, jossa se saa olla ihan ainoana tähtenä perheessä. Se ei sinänsä haasta riitaa, mutta on oman arvonsa tunteva, itsenäinen koira. Periaatteessa se kyllä tulee toimeen muiden koirien kanssa, ainakin urosten, narttujen kanssa sitä ei ole vielä testailtu. Ihmisille Mel ei tuo itseään tykö, mikä voi johtua kaduilla olemisesta ja siellä itsenäisyyteen pakolla tottumisesta, mutta se kyllä nauttii myös rapsutuksista ja antaa hyvin käsitellä itseään. Helpon oloinen koira kaikesta huolimatta, sopisi hiukan kokeneemmalle kodille kuitenkin.

Melin mitat ovat n. 40 cm korkea ja 8 kg painava eli hoikkanen tyttö on.

Päivitykset
10.6.2019
Mel, nykyisin Nelli, haettiin eilen 9.6.2019 kotihoidosta omaan kotiinsa.
29.5.2019
Suloinen partasuu Mel on varattu omaan kotiin!
17.5.2019
Kotihoitajan kertomaa Melistä: Mel on pirteä ja vikkelä liikkeissään, livahtaa joka ovenraosta eli pitää olla varovainen. Ruualla houkuteltaessa tulee heti luokse. Mel haluaa olla siellä missä tapahtuu. Mel päivystää mielellään keittiössä ruoanlaittajan jaloissa vierellä istuen. Jos istuu nojatuoliin Mel tulee kotikoiran tavoin nojatuolin viereen istumaan ja pyytämään rapsutuksia. Ei pelkää mitään, takassa oleva tulikaan ei pelottanut. Ensivaikutelma pitää edelleen eli sopii lähes mihin tahansa kotiin. Ei hauku, pikkuisen murisi koiralleni kerran mutta muuten ovat olleet täällä täysin sovussa. Ruoasta on tarkka eikä välttämättä halua toista koiraa ihan lähelle, “hajurako” pitää olla, niin kaikki menee hyvin.
Mel on oikein hauska tapaus. Mel tuo itseään tykö, haluaa rapsutuksia ja jää lopuksi vielä lämmittämään varpaita kun lopettaa rapsutuksen. Aamuisin Mel tulee heti tervehtimään kun huomaa että herätään. Mel sopii kyllä melkein mihin tahansa kotiin, ainoastaan kaikki koirakaverit ei välttämättä sovi. Mel ei aloita remmirähjäystä. Jos toinen koira rähjää, saattaa Mel vastata rähjäykseen murinalla ja haukkumisella.

Vaihdettu Melin artikkelikuva.

13.5.2019
Mel pääsi Suomeen kotihoitoon 11.5.2019. Kotihoitaja kertoo, että Mel on lähes valmis kotikoira, se on sisäsiisti, se syö, juo ja nukkuu rauhallisesti, ei pelkää mitään, kävelee nätisti hihnassa ja on sisätiloissa ollut hiljainen, vaikka ulkona linnut ja muut ihmeet joskus laittavat haukahtamaan. Mel on pesty ja harjattu ja sen takkuturkki näyttää nyt siistimmältä. Kotihoitajan koiran (uros) kanssa Mel tulee toimeen.

Lisätty uusia kuvia.

6.5.2019
Mel pääsee Suomeen kotihoitoon 11.5.2019 lennolla. Olisiko pienelle partasuulle ehkä oma koti valmiina jossain?
Mel testataan myös multiresistenttien varalta ennen Suomeen tuloaan.

26.3.2019
Kulkureiden aktiivit kävivät Romaniassa helmi-maaliskuun vaihteessa ja tapasivat Carpen tarhalla myös Melin. Mel oli kiinnostunut vieraista, tuli lähelle hakemaan myös kosketusta ja jää rapsuteltavaksi. Se on livenä kovin söötti pieni tyttö, joka häkissä alkoi jopa seurata ihmistä, kun ensi jännitys oli ohi. Se on myös mutkattoman ja tyynen oloinen koira, sen ei kuulla haukuskelevan turhia. Sillä on häkkikaverina uros, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen. Mel on edelleen tarkka ruoastaan mikä tulevan kodin pitää tiedostaa. Mel on loukannut tassunsa häkissä, mutta se on paranemaan päin eikä näytä sitä haittaavan. Ketterästi Mel hyppää kopin katolle katsomaan ihmisten perään.
Lisätty Melille uusi video ja uusia kuvia.

17.1.2019
Mel pääsi etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

1.2.2019
Lisätty hauskasta Melistä video.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Melin yhteyshenkilö on Virva Kaavi .

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: