Päivitetty 01.02.2019

Kotia etsivä koira: MEL


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

16.1.2019
Romanian kaduilla on kulkukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa 2-5 miljoonaa. Niiden elämä kaduilla on kovin karua. Niitä sekä pelätään että vihataan ja kohtelu on usein sen mukaista. Rankkurien toimesta kunnallisille tarhoille joutuminen ei sekään ole useimmissa tapauksissa mikään onnenpotku. Niillä tarhoilla voi joutua edelleen näkemään nälkää, joutua tappeluihin, sairastua saamatta hoitoa ja loppu häämöttää kovin nopeasti.
Onneksi on myös toisenlaisia tarhoja ja ihmisiä, jotka omistavat elämänsä eläinsuojelulle ja katukoirien auttamiselle kestämättömässä tilanteessa. Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista, Carpe-yhdistyksen perustaja ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteistyökumppani. Carpen tarha sijaitsee Romaniassa lähellä Bukarestia.

Persoonallinen pörrönaama Mel löytyi Carmen Mandescun kotikadulta ja sen oli nähty kulkevan sillä alueella aiemminkin. Ensin ajateltiin, että sillä on olemassa oleva koti jossain ja se on vain hetkellisesti hukassa omistajiltaan, mutta kun kukaan ei ottanut yhteyttä ilmoituksesta huolimatta, eikä koiralla ollut sirua, niin se otettiin suojaan katujen kovalta elämältä. Ennen Carpeen tuloaan Mel oli kotihoidossa muutaman päivän ja siellä se käyttäytyi kuin kotikoira konsanaan. Se osaa myös kävellä hihnassa. Löydettäessä Mel oli kuitenkin kovin laihassa kunnossa, joten se on joko ollut kadulla jo pitempään tai sitä ei ole koskaan tarpeeksi ruokittukaan.

Carpeen muutettuaan Mel on steriloitu. Mel on ruoastaan hiukan tarkka ja on muutenkin täpäkkä pikku tyttö, joten se tarvitsee joko vertaisensa, sosiaalisesti osaavan kaverin tai sitten kodin, jossa se saa olla ihan ainoana tähtenä perheessä. Se ei sinänsä haasta riitaa, mutta on oman arvonsa tunteva, itsenäinen koira. Periaatteessa se kyllä tulee toimeen muiden koirien kanssa, ainakin urosten, narttujen kanssa sitä ei ole vielä testailtu. Ihmisille Mel ei tuo itseään tykö, mikä voi johtua kaduilla olemisesta ja siellä itsenäisyyteen pakolla tottumisesta, mutta se kyllä nauttii myös rapsutuksista ja antaa hyvin käsitellä itseään. Helpon oloinen koira kaikesta huolimatta, sopisi hiukan kokeneemmalle kodille kuitenkin.

Melin mitat ovat n. 40 cm korkea ja 8 kg painava eli hoikkanen tyttö on.

17.1.2019
Mel pääsi etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

1.2.2019
Lisätty hauskasta Melistä video.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Melin yhteyshenkilö on Virva Kaavi .

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa