Päivitetty 17.09.2019

Kodin saanut koira: NAKKI, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.04.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Yhdistyksellä on tarha Cosobassa, noin puolentunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu ympärivuotisesti noin 400 koiraa.

Yksi Adinan suojateista on pötkylän mallinen herrasmies Nakki, joka on asunut Cosobassa noin vuoden verran. Nakin aiemmasta elämästä meillä ei ole tarkempaa tietoa. Tarhalle se päätyi paikallisen asukkaan soitettua Adinalle ja pyydettyä apua koiralle. Kovin kaunista menneisyyttä Nakilla tuskin on ollut, sillä se on sokeutunut vähitellen, todennäköisesti lyönnistä johtuvan vamman seurauksena.

Taustastaan  huolimatta Nakki on todella ystävällinen ihmisille, tutuille ja tuntemattomille. Se asuu sisällä häkissä, mutta ulkoilee päivät vapaana tarhan pihalla. Pihalla vapaana asustaa useamman pikkukoiran lauma, jossa Nakkikin pärjää pääsääntöisesti hyvin. Sokeutensa vuoksi Nakki hieman pelkää muita koiria ja välillä ärisee ja puolustautuu helposti jos tuntee olonsa uhatuksi.  Nakki saattaa säikkyä myös. Tarhaolosuhteet ovatkin sille todella huonot ja Nakki kaipaisi kovasti turvallista kotia.

Perusluonteeltaan Nakki on kiltti ja rauhallinen kaveri. Tutustuessaan se käyttää paljon nenäänsä ja haistelee tarkasti vieraat ihmiset. Huomiosta se pitää kovasti. Tarhalla se haukkuukin vain kun haluaa huomiota. Nakki osaa kulkea myös hihnassa.

Etsimme Nakille rauhallista aikuiskotia, jossa riittää ymmärrystä sokean koiran eritystarpeita kohtaan.

Nakki on 25-30cm korkea pötkylä ja painaa reilun 10kg. Sokeudesta huolimatta poika voi hyvin, eikä sillä ole tarhalla huomattu mitään muuta vaivaa.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan
10.09.2019
Ihana Nakki lensi Suomeen omaan kotiinsa 7.9.

09.06.2019
Upea herra Nakki on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Nakille ja sen tulevalle perheelle <3

20.04.2019
Nakki on nakki, se syö maaten pihalla olevista ruokakaukaloista ja venyttelee nautinnollisesti ruoan jälkeen sekä istuskelee välillä katsomaan muiden koirien menoa. Nakki varmasti liikkuisi enemmän, jos sen paino hiukan putoaisi. Nakki on luonteeltaan leikkisä ja pitkäpinnainen toisten koirien suhteen, tarhalla se viettää aikaa usean pennun kanssa. Nakki on myös niin lihava, että se ei jaksaisi liikkua kunnolla tai sanoa muille koirille mistään. Nakin jatkuva syöminen vaikuttaa sijaistoiminnalta, jonka avulla se selviää stressaavista tilanteista.

18.01.2019
Saimme terveisiä Nakki-koiralta Romaniasta. Vaikka pakkanen paukkuu, saa Nakki viettää lokoisia oltavia sisätiloissa, kuten muutkin pikkukoirat. Pojalle kuuluu siis olosuhteisiin nähden hyvää. Se rakastaa ihmisiä ja nauttii rapsutuksista. Ikioma koti olisi kuitenkin Nakin mieleen. Tarha on aina tarha ja kovin rauhaton ympäristö etenkin sokealle pötkylälle.

Lisätty kuvia ja video.

24.11.2018
Nakki lisättiin adoptio-ohjelmaan.

—————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nakki saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nakki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sarianna Syrjä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.