Päivitetty 24.06.2019

Kodin saanut koira: NÖPPIS (nyk. Nemo)


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Kouvola)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

12.2.2019
Romanian valtavan kulkukoira-ongelman johdosta päätyy myös pentuja milloin minnekin, ja niiden selviytyminen kaduilla, pelloilla, kylillä omin nokkinensa on aina ihme. Ihme on sekin, että jostain syystä jotkut kodittomista päätyvät muuten, tai ne hylätään suoraan, jollekin koiratarhalle, jossa niistä pidetään huolta ja löydetään onnekkaimmille jopa koti. Eläinlääkäri Adina Vladut on ammattinsa lisäksi myös eläinsuojelija, jolla on miehensä Dragos Vladutin kanssa paitsi  Onevet-klinikka, myös koiratarha lähellä Bukarestia Cosobassa. He ovat perustaneet vuonna 2017 One Rescue Association- yhdistyksen, jonka kautta myös Kulkureiden adoptio-ohjelmaan tulee koiria.

Nöppis on yksi monista vastikään Cosoban tarhalle päätyneistä suloisista ja onnekkaista pennuista. Vaikka tarhan tilat ovat ääriään myöten täynnä, talven kylmässä portille hylättyjä pentuja ei ole voitu jättää oman onnensa nojaan.

Nöppis on kiltti ja pehmeän oloinen, mutta myös vilkas ja reipas, kuten pennun kuuluukin. Pentujoukko ulkoilee porukassa ja tulevat hyvin keskenään toimen. Ne tottuvat myös ihmisen käsittelyyn päivittäin, kun ne mm. kannetaan tarhan työntekijöiden toimesta takaisin sisälle.
Nöppis sopisi lähtökohtaisesti monenlaiseenkin kotiin, nuorena koirana se oppii kyllä tavoille. Sen kiltteys ja pehmeys  huomioon ottaen sillä voisi olla reipas, mutta ei dominoiva, koirakaveri tai sitten se olisi onnellinen ainokaisena onnentähtenä perheessä, jolla on aikaa ja halua kasvattaa positiivisin menetelmin kiltistä pojasta mallikelpoinen koirakansalainen.

Nöppis on tällä hetkellä n. 6 kiloinen eli tulee jäämään suht pieneksi.

Päivitykset
18.6.2019
Nöppis haettiin kotihoidosta omaan kotiinsa.
12.6.2019
Nöpö-Nöppis on varattu omaan kotiin!
10.6.2019
Suloinen Nöppis on saanut hyviä kotiehdokkaita, joten tällä erää ei oteta lisää kyselyjä. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

3.6.2019
Söpöläinen Nöppis on kotihoidossa reipastunut päivä päivältä enemmän. Se uskaltaa jo leikkiä kotihoitajan oman koiran kanssa, joten samantasoinen, kiltti koirakaverikin voisi olla mahdollinen, kun tutustumiseen annetaan aikaa. Ulkona Nöppis pärjää myös jo melko hienosti, vaikka vieraita koiria arastelee edelleen. Se on innokas ja vilkas pentujen tapaan ja jos se hiukan vielä säikkyykin liikenteessä, se toipuu siitä nopeasti.
Missä Nöppiksen koti luuraa?
Lisätty söpikselle kuva.

22.5.2019
Herkkis-Nöppis arastelee vielä sen verran ihmisiä, ettei sille oteta vielä katsojia paikan päälle. Se saa nyt hetken aikaa totutella kotielämään. Myös koiria Nöppis jännittää, vaikka kotihoitajan koiran kanssa elo sujuukin sellaisella hienovaraisella toisen huomioimattomuus-taktiikalla. Nöppis tekee tarpeensa ulos, mutta kotona sillä pääsee välillä ilonpisuja, innostuspisuja ja jännityslirauksia. Ulkona se jännittää liikennettä ja selvästi myös vastaantulevia vieraita koiria, mutta muuten suhtutuu kaikkeen uteliaasti. Nöppis on kaikesta huolimatta iloinen ja pentumaisen reipas, vähän hömelö poika, joka rakastaa huomiota ja läheisyyttä. Sen tulevan kodin tulisi olla rauhallinen ja tasapainoinen ja se viihtyisi ehkä parhaiten ainoana koirana, mutta tulevassa kodissa pitää myös ehdottomasti kiinnittää huomiota yksinolon harjoituksiin alusta lähtien.

Lisätty yksi kuva.

21.5.2019
Kotihoitaja kertoo, että Nöppis rakastaa huomiota ja erityisesti ruokaa. Se on ensi ujouden jälkeen kokeillut kaikki nukkumapaikat, mutta ollut hieman hämmentynyt kotihoitopaikan omasta koirasta. Sopuisasti ovat kuitenkin nukkuneet päivällä samassa tilassa ja ulkona ovat ihan kavereita.

Vaihdettu Nöppiksen artikkelikuva.

18.5.2019
Nöppis pääsi Suomeen kotihoitoon ja uutisia kerrotaan kunhan se on päässyt hiukan kotiutumaan.

10.5.2019
Nöppiksen multiresistenttien bakteerien uudelleentestauksessa tulokset olivat negatiiviset.

3.5.2019
Suloinen, liikuttava Nöppis tulee Suomeen kotihoitoon 18.5.2019, koska se on tarhalla pikkuisena ja pehmona hiukan altavastaajana vilkkaampien pentujen porukassa. Parasta olisi, jos se pääsisikin suoraan omaan kotiin! Multiresistentti-testaus tehdään uudelleen ennen Suomeen tuloa. Nöppis on myös kastroitu.
Lisätty uusi kuva Nöppiksestä.

6.3.2019
Pikkuinen Nöppis palaa etsimään omaa kotiaan. Sillä on Romaniassa testeissä todettu ESBL-bakteeria, joten tulevan perheen tulee tutustua aiheeseen huolella ennen adoptointia. Nöppis tullaan testaamaan uudelleen, kun se varataan omaan kotiin.

20.2.2019
Nöppis on varattu omaan kotiin!

12.2.2019
Nöppis aloittaa matkan kohti omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että Nöppiksen kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Nöppis tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Nöppiksen kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Nöppis saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nöppis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Linkit ja yhteydenotto
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekäadoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.