Päivitetty 07.03.2019

Kotia etsivä koira: NÖPPIS


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta

12.2.2019
Romanian valtavan kulkukoira-ongelman johdosta päätyy myös pentuja milloin minnekin, ja niiden selviytyminen kaduilla, pelloilla, kylillä omin nokkinensa on aina ihme. Ihme on sekin, että jostain syystä jotkut kodittomista päätyvät muuten, tai ne hylätään suoraan, jollekin koiratarhalle, jossa niistä pidetään huolta ja löydetään onnekkaimmille jopa koti. Eläinlääkäri Adina Vladut on ammattinsa lisäksi myös eläinsuojelija, jolla on miehensä Dragos Vladutin kanssa paitsi  Onevet-klinikka, myös koiratarha lähellä Bukarestia Cosobassa. He ovat perustaneet vuonna 2017 One Rescue Association- yhdistyksen, jonka kautta myös Kulkureiden adoptio-ohjelmaan tulee koiria.

Nöppis on yksi monista vastikään Cosoban tarhalle päätyneistä suloisista ja onnekkaista pennuista. Vaikka tarhan tilat ovat ääriään myöten täynnä, talven kylmässä portille hylättyjä pentuja ei ole voitu jättää oman onnensa nojaan.

Nöppis on kiltti ja pehmeän oloinen, mutta myös vilkas ja reipas, kuten pennun kuuluukin. Pentujoukko ulkoilee porukassa ja tulevat hyvin keskenään toimen. Ne tottuvat myös ihmisen käsittelyyn päivittäin, kun ne mm. kannetaan tarhan työntekijöiden toimesta takaisin sisälle.
Nöppis sopisi lähtökohtaisesti monenlaiseenkin kotiin, nuorena koirana se oppii kyllä tavoille. Sen kiltteys ja pehmeys  huomioon ottaen sillä voisi olla reipas, mutta ei dominoiva, koirakaveri tai sitten se olisi onnellinen ainokaisena onnentähtenä perheessä, jolla on aikaa ja halua kasvattaa positiivisin menetelmin kiltistä pojasta mallikelpoinen koirakansalainen.

Nöppis on tällä hetkellä n. 6 kiloinen eli tulee jäämään suht pieneksi.

6.3.2019
Pikkuinen Nöppis palaa etsimään omaa kotiaan. Sillä on Romaniassa testeissä todettu ESBL-bakteeria, joten tulevan perheen tulee tutustua aiheeseen huolella ennen adoptointia. Nöppis tullaan testaamaan uudelleen, kun se varataan omaan kotiin.

20.2.2019
Nöppis on varattu omaan kotiin!

18.2.2019
Suloinen Nöppis on saanut hyviä kyselyjä, joten juuri tällä hetkellä ei oteta uusia vastaan.

12.2.2019
Nöppis aloittaa matkan kohti omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että Nöppiksen kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Nöppis tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Nöppiksen kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Nöppis saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nöppis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Linkit ja yhteydenotto
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekäadoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa