Kodin saanut koira: LIZ

Syntymäaika: 6/2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soura)
Kokoarvio:

7.5.2017

Romaniassa Târgovișten kaupungissa, noin 80 kilometrin päästä Bukarestista asuu Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Hän tekee kaikkensa auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuvat koirat pääsevät sisälle ihmisten kanssa ja ulkoilevat aidatulla pihalla sekä mahdollisuuksien mukaan totuttelevat hihnassa kulkemiseen lähiympäristössä. Eläinten suuri määrä kuitenkin rajoittaa niiden saamaa yksilöllistä huomiota ja vaikka Mihaela haluaakin opettaa uusia tulijoita kotikoiran tavoille ennen omaan kotiin muuttoa, niin ihmeteltävää koiruuksilla varmasti riittää vielä uudessa kodissakin.

Liz päätyi pari kuukautta sitten Mihaelan hoiviin hylätyssä kassissa. Joku ei siis pystynyt enää pitämään koiraa, mutta halusi kuitenkin, että koira päätyy paikkaan, jossa siitä pidetään huolta. 3-4-vuotias Liz onkin lempeä ja hyvin ystävällinen koira niin ihmisten kuin muiden koirienkin seurassa. Se Mihaelan luona toimeen kissojen kanssa. Liz on rauhallinen ja hellyyttä mielellään vastaanottava tyttö, joka pitää myös ihmisen kanssa puuhastelusta. Vaikuttaa siltä, että se on elänyt tavallista kotikoiran elämää ennen hylätyksi tulemistaan. Liz on tällä hetkellä reilusti ylipainoinen, joten sen tulevan omistajan on syytä hillitä Lizin herkutteluhetkiä ja aloitettava mukavat kävelylenkit, jotta koirasta tulee sopusuhtaisempi. Liz antaa käsitellä itseään hyvin, mikä onkin hyvä juttu, sillä sen turkki vaatii jonkin verran hoitoa. Pörröisellä Lizillä oli tullessaan karvattomia laikkuja, jotka johtuivat ilmeisesti hormonaalisista pulmista. Neitonen steriloitiin ja samalla iho-ongelmatkin helpottivat. Lizin hampaat ovat hyvässä kunnossa.

Liziä voi kuvailla pieneksi keskikokoiseksi koiraksi, joka on nyt varsin tuhdissa kunnossa. Se painaa noin 15 kg ja on 30 cm korkea.

15.5.2017
Liz matkaa uuteen kotiinsa Iso-Britanniaan!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Liz saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lizillä on tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lizin yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: