Päivitetty 15.05.2017

Kodin saanut koira: AYO


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

17.11.2015
Yhteistyökumppanimme, A Doua Sansa -yhdistyksen Carmen Mandescu löysi Ayon kesällä 2015 ruokakaupan parkkipaikalta. Koiralla oli panta kaulassaan ja kaikesta näki, että se oli todennäköisesti hylätty aivan äskettäin. Ayo oli eksyneen oloinen ja selvästi ihmeissään sekä hädissään tapahtuneesta: tilanne oli sille uusi eikä se ymmärtänyt, ettei oma ihminen tule takaisin. Carmen ei voinut jättää koiraa harhailemaan, vaan otti sen mukaansa. Ayo hyppäsikin autoon kuin vanha tekijä. Kruisailu oli sille selvästi tuttu juttu ja alkujännityksen kaikottua se näyttikin nauttivan penkillä kököttämisestä ja maisemien tiirailusta. Ayo on siis hylätty ex-lemmikki. Sillä on ollut koti, joka on kuitenkin hyvin tyypilliseen romanialaiseen tapaan hankkiutunut koirasta eroon siihen kyllästyttyään. Nyt tämä herttainen ja ikäisekseen aktiivinen neitokainen asuu eläinlääkäriasema Onevetin hoitolassa ja etsii omaa loppuelämänsä kotia kauttamme.

Ayo on luonteeltaan todella suloinen ja sosiaalinen, niin ihmisiä kuin koiriakin kohtaan. Iästään huolimatta se on energinen rakkauspakkaus, joka innostuu leikkimään ja tykkää kaikenlaisesta toiminnasta sekä yhdessä tekemisestä. On hyvin mahdollista, että Ayossa on hitunen tai vähän isompikin osanen bokseria, sillä sellaista se muistuttaa niin ulkoisesti kuin luonteensakin puolesta.

Näyttävän Ayon strategiset mitat ovat noin 45-50cm ja noin 17kg.

31.3.2016
Video ja uusia kuvia lisätty!

25.4.2016
Video lisätty!

16.5.2016
Yhdistyksemme aktiivit kävivät moikkaamassa myös Ayoa Romanian vierailullaan. Ayo on ikäisekseen oikein hyvässä kunnossa. Kuten usein iäkkäämmillä kodittomilla romanialaisilla koirilla, myös Ayolla on suussaan hammaskiveä ja katkenneita hampaita. Luonteeltaan Ayo on viisas ja rauhallinen, Ayon kohdalla viisaus voidaan jo laskea luonteenpiirteeksi, vaikka toki pitkä ja kaikin puolin monivaiheinen elämänkokemuskin on varmasti jättänyt tähän koiraan oman jälkensä. Ayo ei turhia hötkyile, se on helppo käsiteltävä ja tahtoo olla ihmisen lähellä. Ayo on hieno koira, varsinainen rakkauspakkaus, jonka soisi pian löytävän oman ihmisen ja pääsevän nauttimaan elämästä jonka jokainen koira ansaitsee.

6.12.2016
Glinan tarhalle lokakuussa muuttanut surusilmäinen teräsmummo hurmasi jälleen sen tavanneet aktiivimme. Tämä nuorekas ja viriili tyttönen on osoittautunut varsinaiseksi gaselliksi kiipeillessään koppien ja aitojen yli ja päälle. Ayon erityistarpeet onkin nyt huomioitu ja se on muuttanut häkkiin, jossa on katto. Tästä niin fysiikaltaan kuin muutenkin hyväkuntoisesta koirasta on pidetty tarhahistoriansa aikana hyvää huolta. Se tuntuu olevan tasapainossa niin itsensä kuin muuttuvien olosuhteidenkin kanssa. Ayo on yksinkertaisesti täydellinen koira ja sopii hyvin koiranomistajan uraansa aloittelevalle. Kaikinpuolin ihana, iloinen ja helpon oloinen Ayo on siis myös täydellinen ensimmäinen koira.

13.2.2017
Ayo varattiin tänään. Sillä on edessä elämänsä muutto kohti ihan oikeaa koiranelämää, oikeassa kodissa, omien ihmisten omana perheenjäsenenä.

15.5.2017
Pitkään sait odottaa, mutta nyt se on ohi. Ihana surusilmämme on saapunut kotiin. Hyvää ja kaunista loppuelämää toivottuna, Rakastettuna.

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ayo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ayo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér.

Video Ayon ja kamujen leikeistä 🙂
Video Ayosta
& kavereista 🙂

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.