Kodin saanut koira: TOPI

Syntymäaika: 2008-2009
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

20.3.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Kaupunki on täynnä kodittomia koiria ja sen kunnallisella tarhalla elää jatkuvasti noin 350 koiraa. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Aina kun joku onnekas aloittaa matkansa kohti uutta kotia, ovat kaupungin rankkurit kuitenkin jo täyttäneet tyhjentyneen paikan uudella kiinniotetulla koiralla. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat säännöllisesti lisää koiria. Suuren koiramäärän ja vähien resurssien vuoksi tappeluita sattuu ja tämän vuoksi Cornelia pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan siirtämään koiria ulos koppeihin. Nämä koirat, jotka elävät puolentoista metrin pituisen kettingin päässä, ovat Rosiorin mittapuulla onnekkaita. Yksi näistä onnekkaista on Topi.

Topi on jälleen yksi tuiki tavallisen näköinen koira, joka hukkuu satojen muiden sekaan. Kukaan ei oikeastaan muista milloin se on tarhalle tullut, mutta jo ainakin vuoden ajan se on seissyt koppinsa edessä lyhyen ketjun päässä. Tästä huolimatta se on edelleen kultainen, ihmisrakas ja ystävällinen itsensä. Iän tuomasta arvokkuudestaan huolimatta Topi innostuu, kun se saa ihmisen lähelleen. Sen kippurahäntä alkaa heilua villisti ja se kipittää pikaisesti ihmisen luo heti kun se on mahdollista. Siihen se rauhoittuu, ihmisen lähelle. Aina välillä se töytäisee rapsuttavaa kättä lempeästi kuonollaan ja painautuu sitten jälleen lähemmäs onnellisena hetken läheisyydestä. Kun Topin luota poistuu, on vaikea olla ohittamatta sen surkeaa katsetta.

Topi on tarhalla hyvin kohtelias ja tasapainoinen. Se osaa käyttäytyä todella nätisti ihmisten kanssa ja malttaa kiltisti odotella rapsutuksia ja huomiota. Tarhalla se innostuu toisinaan komentamaan ympärillään asuvia nuorukaisia komealla raspihaukullaan, mutta se ei kuitenkaan hauku jatkuvasti tai turhan paljon. Topissa on jo iän tuomaa viisautta ja tyyneyttä, mutta selvästi myös pientä pilkettä ja siitä kuoriutuukin varmasti hauska persoona, kunhan se pääsee omaan kotiin ja oman ihmisen lähelle.

Topi on noin 50 cm korkea ja painaa noin 13-15 kiloa. Se on sutjakka papparainen. Topin hampaissa on jonkun verran hammaskiveä, joten hammasremonttiin on hyvä varautua.

15.5.2017
Komea Topi on päässyt elämään eläkepäiviään Saksaan.

_____________________________________________________________-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Topi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Topi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: