Päivitetty 14.11.2020

Kodin saanut koira: LOUHI


Syntymäaika: n. 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Louhi on yksi Cosoban tarhan asukeista. Se eli aiemmin perheessä pihakoirana, mutta päätyi tarhalle, koska piha oli aivan liian pieni Louhin kaltaiselle aktiiviselle koiralle, eivätkä omistajat pärjänneet sen kanssa.  Tullessaan tarhalle Louhi oli arka, saattoi jopa yrittää napata ihmisiä hädissään. Tarhalla Louhi on oppinut, että joskus ihmisiin voi myös luottaa, ja hyvän kohtelun myötä Louhi on rohkaistunut paljon alkuaikojen arkuudesta. Aktiivinen ja leikkisä tämä neiti totisesti on (alla olevalla videolla Louhi käyttäytyy verraten rauhallisesti, sillä se on juuri toipumassa steriloinnista), siihen tulevan kodin on hyvä varautua: Vaikka oma pehmoinen peti jolle käpertyä, olisikin varmasti Louhille lottovoitto, kaipaa tämä toimelias nuori koira myös runsaasti liikuntaa ja tekemistä elämäänsä. Muita koiria Louhilla on tapana herkästi pomottaa, joten kovin kovatahtoisen koiratoverin kaveriksi Louhi tuskin sopisi. Louhi haukkuu jonkin verran tarhaoloissa, mutta ei ole jatkuvasti äänessä.

Louhi etsii aktiivista ja koiralähtöisesti ajattelevaa omistajaa, jolla on ainakin jonkin verran kokemusta koirista jo entuudestaan. On mahdollista, että vaikka Louhi onkin rohkaistunut paljon tarhalla, suuri ympäristönmuutos ja siitä syntyvä stressi saavat Louhin taantumaan, ja arkuus ja epävarmuus saattavat palata. On tärkeää, että myös uudessa kodissa Louhia osataan tukea ja kannustaa sen tarvitsemalla tavalla.

Nuori, kaunis Louhi on arviolta 1,5 vuotta vanha (7/2020). Se on noin 55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset
14.11.2020
Ihana Louhi saapui tänään Suomeen, omaan kotiin, oman ihmisen luokse. Paljon onnea Louhille ja perheelle.

17.9.2020
Louhi on tänään varattu omaan kotiinsa, jossa Louhia jo kovasti odotetaan!

25.8.2020
Lisätty muutama video ja kuva tästä kaunottaresta.

23.7.2020
Upea Louhi on ottanut ensimmäisen askeleen kohti elämää kotikoirana, sillä Louhi pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Louhi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Louhi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.