Päivitetty 28.11.2020

Kodin saanut koira: LUCINDA


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
ei steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.10.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Cosoban porteille hylätään aivan jatkuvasti koiria eri kokoonpanoissa. Pieni Lucinda tuotiin kahden sisarensa kanssa tarhalle metallisessa tynnyrissä. Oliko tytöt tuonut mies pentujen äidin omistaja, joka halusi kolmikosta eroon, oliko mies löytänyt heidät ja pelasti ympäristön vaaroilta vai jotain muuta, sitä ei tarina kerro. Valitettavasti kaikki kolme pentua sairastuivat parvoon ja vain Lucinda selvisi siitä.

Suloinen Lucinda tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja häntä voisikin uudessa kodissa odottaa kiva koirakaveri. Lucinda ei tarhalla ujostele myöskään ihmisiä, mutta tulevan perheen on hyvä ottaa huomioon, että Lucinda tulee uuteen kotiin muuttaessaan tarvitsemaan tukea sopeutuessaan uuteen elämään. Tarhalla Lucinda ei ole haukkunut, joten se voisi sopia asumaan myös kerrostaloon.

Lucindan aikuiskoko tulee olemaaan arviolta 35-40 cm ja 7 kg.

Päivitykset
28.11.2020
Suloinen Lucinda saapui tänään kotiin poman perheensä luokse. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Lucinda ja perhe!

14.10.2020
Suloinen Lucinda on varattu omaan kotiin.

4.10.2020
Pieni Lucinda tassuttelee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

_________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Lucindatulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Lucinda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lucinda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lucindayhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.