Kodin saanut koira: LUISA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Luisa 10/14

Luisa 10/14

LUISA

* Noin 6-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

2.2.2015
Lokakuussa 2014 yhteistyöklinikkamme Onevetin henkilökunta sai jälleen yhteydenoton Bukarestissa toimivasta pentutehtaasta. Sieltä oltiin laittamassa pihalle pentukoneina toimineita narttuja, bichon-mixejä, koska ne eivät enä tuottaneet tarpeeksi tehokaasti pentuja. Onevetin työntekijät tiesivät, etteivät pienet koirat pärjäisi kaduilla kauaa, vaan päätyisivät alta aikayksikön kunnalliselle tarhalle, joten he päättivät ottaa koirat talteen. Siitä lähtien nämä kuusi tyttöä ovat asuneet Onevetin tiloissa ja nyt niillä on uusi mahdollisuus elämään, oikeaan kotikoiran elämään.

Näiden koirien kohdalla, kuten rescuekoirien ylipäätään, on otettava huomioon, etteivät ne ole juurikaan tottuneita käsittelyyn, eivätkä ne tiedä mitään tavallisen kotikoiran elämästä. Jokainen niistä on kuitenkin kiltti ja ihmisystävällinen, ja niillä on kaikki mahdollisuudet ajan, johdonmukaisen käsittelyn ja turvallisen ympäristön myötä kehittyä mitä parhaimmiksi suomalaisiksi kotikoiriksi ja perheenjäseniksi.

Luisa on yksi talteen otetuista koirista. Se on luonteeltaan utelias ja leikkisä. Sylissä olo neitiä hieman jännittää, mutta lattialla se juoksee innoissaan ja tutkii ympäristöä. Ihmisiä kohtaan Luisa on ystävällinen ja se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Luisa on noin 35cm korkea ja painoa sillä on noin 8kg verran.

1.3.2015
Elämä pentutehtaan stressaavissa ja likaisissa oloissa on jättänyt jälkensä näihin pikku-koiriin. Luisa vaikuttaa kuitenkin selvinneen vähällä. Se on ollut kuluneella viikolla hammaskiven poistossa ja tarkemmissa terveystutkimuksissa. Hampaat ovat nyt puhtaat. Luisan korvissa on hiivaa, jonka hoitoa selvittelemme parhaillaan. Oikeasta korvassa sillä oli myös haava, mutta tämä paranee nopeasti voiteella. Luisan polvet olivat tutkimuksissa normaalit. Lisätty kuvia Luisan hampaista ja korvista.

Vaikka kaikki terveyden osalta vaikuttaisikin nyt olevan ok, on tulevan kodin huomioitava rescue-koiran taustat adoptiota harkitessaan. Terveysongelmia voi ilmetä jatkossakin, koiran jo saavuttua uuteen kotiinsa.

27.3.2015

HUOM! LUISAN SIVUILLE OLI AIEMMIN EKSYNYT VAHINGOSSA VÄÄRÄN KOIRAN TIEDOT. ALLA LUISAN OIKEA KUVAUS:
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa Kulkureiden aktiivit tapasivat myös Luisan. Neiti osoittautui ystävällinen ja kaikkien kanssa toimeen tulevaksi pikku-koiraksi. Se on hyvin sympaattinen ja haluaa kovasti ihmisen lähelle. Mahdollisuuden tultua Luisan kiipeää syliin. Luisalla on edelleen tulehdusta korvissa, mutta päivittäisillä korvatipoilla tilanne on saatu paranemaan päin. Hoito jatkuu edelleen. Saimme kuulla, että Luisa-paralta on leikattu äänihuulet, joten se ei pysty haukkua.

27.3.2015
Luisa on tulossa kotihoitoon Suomeen 3.4.2015. Parasta tietysti olisi, jos neiti pääsisi lentämään suoraan omaan kotiinsa. Joten jos tämä suloinen pönöttäjä jäi mieleesi, niin otathan rohkeasti yhteyttä varaajaan.

31.3.2015
Onnekas pieni Luisa on varattu tänään ja se pääsee näin ollen lentämään ensi perjantaina omaan odottavaan kotiinsa.

4.4.2015
Lentoyhtiöstä johtuvien ongelmien jälkeen ja niistä huolimatta pieni Luisa saatiin onnellisesti kotiin viime yönä. Onnea uuteen elämään koko perheelle.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Videolla Luisa (isompi) yhdessä kavereidensa kanssa.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: