Päivitetty 03.04.2015

Kodin saanut koira: DANY


Dany 2/2015

Dany 2/2015

DANY

* uros

* arviotu syntymäaika 6/2014

* Romaniassa

 

 

 

 

 

13.1.2015
Dany on kaunis pieni poikapentu, joka kasvaa arvion mukaan vielä jonkun verran. Arvio on kuitenkin, että Danyn koko tulee pysymään melko pienenä, kutakuinkin 35-40 cm ja 10-11 kg paikkeilla. Tällä hetkellä Dany on kooltaan noin 30-35 cm ja painoltaan 5-6 kg.

Dany löydettiin Oltenitan kadulta, samaan aikaa Ginan kanssa. Dany on sosiaalinen ja mutkaton, ja se tulee toimeen niin ihmisten kuin koirien kanssa. Se on aktiivinen ja innokas ja tykkää paljon leikkimisestä.

Se, miten Dany päätyi kadulle, ei ole tiedossa, mutta todennäköisesti joku kylmästi vaan hylkäsi ja jätti sen oman onnensa nojaan. Tämä ei ole tavatonta Romaniassa. Nyt Dany löytyy eläinsuojelija Anda Murgun yksityiseltä tarhalta Frumusanista läheltä maan pääkaupunkia Bukarestia. Siellä tämä pieni hurmuri odottaa sitä loppuelämän kotiaan.

16.2.2015
Pieni Dany on hieman kasvanut, kuten uusista kuvista voi nähdä. Anda kuvailee tätä suloista poikaa oikeaksi helmeksi, joka tulee moitteettomasti toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Dany on aktiivinen nuori herrasmies, joka ei ainakaan Frumusanissa ole haukkunut.

25.2.2015
Danya odottaa kovasti oma perhe 🙂 !

3.4.2015
Dany saapui tänään Suomeen ja omaan kotiin, sopivasti pääsiäisen viettoon.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Dany tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua maahan, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessasi kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla, kuitti vastaan. Ole yhteydessä varaajaan ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.