Päivitetty 30.03.2015

Kodin saanut koira: RONNA


ronna4

RONNA

* Arvioitu syntymäaika 11/2014

* naaras

* Romaniassa

 

 

 

 

01.02.2015

Ronna löydettiin neljän sisaruksensa kanssa joulukuussa 2014 erään koulun piha-alueelta, metsän kupeesta. Oli jo kylmä ja pienet, vasta noin kuukauden ikäiset pallerot olivat joutuneet täysin oman onnensa nojaan. Kukaan ei tiedä, mitä niiden emolle oli tapahtunut. Taas yksi surullinen ja valitettavan tavallinen tarina Romaniasta. Tällä tarinalla oli kuitenkin onneksemme onnellinen loppu. Koulua kävi nimittäin siivoamassa eläinrakas ihminen, joka ymmärsi pentujen hädän ja sen, että niiden olisi pian päästävä turvaan. Nainen ei tiennyt, mitä tehdä, mutta otti kuitenkin pennut mukaansa ja vei ne kotinsa lähellä olevaan hylättyyn taloon, jossa hoiti ja ruokki niitä päivittäin. Nyt ne olivat ainakin hetkellisesti turvassa. Nainen kuitenkin tiesi, ettei voisi pitää koiria kylmässä talonrähjässä ikuisesti ja otti yhteyttä yhteiskumppaniimme Luiza Mandruun. Luiza kävi katsomassa pentuja ja vaikka tilaa oli vähän, otti hän ne pian luokseen. Kukaan ei edelleenkään tiedä, mitä niiden emolle tapahtui, mutta pentuviisikko on nyt turvassa Luizan luona.

Pennut ovat leikkisiä ja riehakkaita riiviöitä. Pikkuiset painavat nyt noin 5 kiloa ja niistä odotetaan kasvavan keskikokoisia, arviolta 20-25 kilon painoisia. Naperot tulevat erinomaisesti toimeen toisten koirien ja kissojenkin kanssa. Ne ovat sosiaalisia ja ystävällisiä myös ihmisiä kohtaan, mutta eivät silti sohvaperunamateriaalia luonteeltaan ja olemukseltaan. Nämä pallerot tarvitsevat siis rakastavat, mutta ehdottomasti määrätietoiset kodit. Aktiivisen luonteensa vuoksi tyypit voisivat sopia hyvin harrastuskavereiksi, eivätkä ne juurikaan hauku.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ronna tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 70€:lla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Ronna saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ronna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

05.02.2015

Suloinen RONNA on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

30.03.2015

RONNA saapui omaan kotiinsa Suomeen 27.03.

Varaajana toimi Jenni

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.