Päivitetty 09.02.2015

Kodin saanut koira: LUNA L


prof_Luna_LLUNA L

* n. 3-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

24.11.2014
Tämä pienen pieni, mäyräkoiraa muistuttava kaunokainen, löytyi eläinsuojelija Luiza Mandrun toimesta erään kaupan edestä vasta hiljattain. Luiza keräsi suojaan kotiinsa yksinäisen, hylätyn ja hyvin hämmentyneen oloisen Luna L:n. Kauanko Luna L on ollut kaupan edessä pyörimässä, emme koskaan saa tietää, mutta pienen ja kiltin, ihmisiin luottavan koiran mahdollisuudet selvitä kadulla on minimaaliset eli kohtaaminen Luizan kanssa oli pikkuneidin pelastus. Rankkureille Luna on helppo saalis ja raakamaisten ihmisten kohde. Luna L, yksi onnekkaista, sai mahdollisuuden kotikoiran elämään Kulkurien adoptio ohjelman kautta.

Tämä iloisuutta hehkuva koira tulee upeasti toimeen muiden koirien kanssa ja leikit itsensä kokoisten pentujen kanssa sujuu tältä tytöltä mallikkaasti. Luna osaa myös rauhoittua ja kissaseura toimii kaverina ihan yhtä hyvin, niiden vieressä on hyvä vaikka nukkua. Luna L:llä on mahdollisesti ollutkin koti joskus aiemmin, jossa on myös kissoja ollut. Luna L ei hauku, joten koti kerrostalossakin  voisi tälle helpon tuntuiselle tytölle käydä. Luna L on todella pieni, painoakin vain 3,8 kg verran, mutta sepä on täyttä puhdasta kultaa. Tämä pieni tirriäinen on siis aarre kaiken kaikkiaan.
Huomioithan, että pienestä koostaan huolimatta Lunalla on hyvin samankaltaisia tarpeita kuin suuremmillakin lajitovereillaan ja se tulee tarvitsemaan liikuntaa ja peruskasvatuksen siinä missä muutkin koirat, eli pelkäksi sohvan nurkassa löhöilijäksi Lunasta ei ole vaikka se sinne toki mieluusti oman ihmisensä viereen illalla käpertyykin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luna L saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luna L on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

13.12.2014
Luna L varattu omaan ihanaan kotiin.

 

6.1.2015
Luna L saapui rakastavaan kotiinsa Suomeen.

9.2.2015
Luna L (nyk. Luumu) lähetti meille kotiterveiset:

“Hei olen Luumu!

Lensin Suomeen Loppiaisena. Helsingin lentoasemalta matkustin junalla uuteen kotiini Vaasaan. Junamatka meni hyvin, koska minut puettiin lämpöisesti ja sain vielä huovan päälleni. Kotiin päästyäni kävin ulkona pissalla ja se kertoikin hyvistä tavoistani, olen täysin sisäsiisti.

Yorkkikaverini Vanilja ja Suklaa ottivat minut hyvin vastaan. Etenkin Suklaasta, joka on vasta 2-vuotias, tuli hyvä ystäväni. Leikimme paljon yhdessä, mutta myös taistelemme leluista.

Alkuun luulin, että ruoka loppuu ja niinpä vahdin kovasti ruokaani, enkä antanut Vaniljan ja Suklaan tulla syömään samalle lautaselle. Nyt kun olen huomannut, että ruokaa on joka päivä, jaamme annokset ilman muuta.

Olen erittäin hellyydenkipeä ja nojailen ihmisiin odottaen koko ajan rapsutuksia. Joita onnekseni saan paljon. Myös yöni vietä nykyisin sängyssä, mutta en omassani 😀

Vieraiden ihmisten suhteen minulla ei ole mitään muuta ongelmaa kuin se, että ihmiset luulevat häntäni irtoavan, koska heilutan sitä niin kovasti heidät nähdessäni. He sanovat, että hännän heilutukseni lähtee keskivartalosta ja saa koko takaruumiini heilumaan.

Olen kotiutunut niin hyvin, että välillä ihmiset ovat hämillään. Kaikkiaan minusta tuntuu nyt siltä, että olen kotona <3

Terveisin Luumu”

Harkitut yhteydenotot Stinalle

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.