Kodin saanut koira: LUPA A

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Lupa mielipaikassaan kopin katolla 03/2015

Lupa mielipaikassaan kopin katolla 03/2015

LUPA A

* noin 4-5 v.

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

22.3.2015
Kulkurit vierailivat Asociatia Suflete Dragin Jilavan tarhalla tervehtimässä jo adoptiossa olevia koiriamme, sekä tutustumassa uusiin kotia etsiviin koiriin. Lupa pääsi adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa, loppuelämän kotia.

Lupa on pelastettu Oltenitan kunnalliselta tarhalta ja se asuu nyt Jilavassa. Kukaan ei tiedä, mitä se on elämänsä aikana joutunut kokemaan. Elämä on tuskin ollut helppoa, mutta nyt Lupa on turvassa. Luonteeltaan se on pehmeä; hyvin järkevä ja rauhallinen ikäisekseen. Lupa ujostelee uusia ihmisiä aluksi, mutta reipastuu nopeasti. Lupa tulee hyvin toimeen kaikenikäisten ja -kokoisten koirien kanssa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Vierailun aikana Lupa ei haukkunut lainkaan.

Kooltaan Lupa on noin 45cm / 17kg.

27.7.2015
Vihdoin lupa pääsee omaan kotiin, sillä se on varattu Ranskaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lupa on steriloitu ja se luovutetaan uuteen kotiinsa sirutettuna, asianmukaiset rokotukset kunnossa, loishäädöt hoidettuna sekä uusi EU-passi “repussa” mukana. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Lupan adoptiota hoiti Lilli

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: