Päivitetty 26.07.2015

Kodin saanut koira: MARTHA


Martha 06/15

Martha 06/15

MARTHA

* Arvioitu syntymäaika 03/15

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

17.6.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Yksi näistä onnekkaista on pikkuinen, tällä hetkellä noin 3 kuinen Martha. Tuntemattomasta syystä se oli päätynyt yksinään harhailemaan vilkkaan autotien varrelle, jossa autoilijat yrittivät sitä parhaansa mukaan väistellä. Paikalle sattunut Luiza Mandru ei voinut jättää pentua tiellä, sillä se olisi ennen pitkää jäänyt varmasti auton alle. Niinpä Luiza otti pennun mukaansa ja vei kotiinsa, joka toimii jo valmiiksi turvapaikkana usealle hylätylle koiralle. Luiza Mandru on Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani, joten saatuaan tarvittavat rokotukset päätyi Martha adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Kulkureiden edustajat tapasivat Marthan vieraillessaan Luizan luona kesäkuussa 2016. Aluksi vieraat ihmiset jännittivät Marthaa ja se juoksi näitä karkuun.  Luizan luona on tällä hetkellä paljon koiria ja etenkin pentuja, joten meno äityy välillä hyvin villiksi. Tähän kun lisätään vieraiden ihmisten tuoma liikehdintä laumassa, niin on ymmärrettävää, että tilanne voi jännittää pientä pentua. Hetken tilannetta sivummalta tuumailtuaan Martha rentoutui  ja osoittautui reippaaksi ja sosiaaliseksi taaperoksi. Tuttuja ihmisiä kohtaan Martha on hyvin sosiaalinen. Myös toisista koirista se pitää ja tyttö olikin ystävystynyt heti toisten pentujen kanssa. Luizan kotona asuu myös kissoja ja niiden kanssakin Martha tulee hyvin toimeen. Eloisa Martha haukkuu jonkin verran leikkiessään, kuten normaalin pennun tapoihin kuuluu. Mikään räksyttäjä se ei kuitenkaan ole. Tämän hetkisen koon perusteella Marthasta odotetaan kasvavan aikuisena noin 45cm korkea ja alle 15kg painava pienehkö/ keskikokoinen koira.

26.6.2015
Martha on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

27.6.2015
Pienten mutkien kautta maaliin. Peruuntuneen lennon ja yhden ylimääräisen yön jälkeen Martha-pentu pääsi tänään omaan kotiinsa Suomeen. Tervetuloa Martha!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Martha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Martha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Martha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.