Päivitetty 09.03.2018

Kodin saanut koira: MAIJA (nyk. Mindy), SUOMESSA


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4.2.2018
Romaniassa on lukemattoman paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emonsa kanssa tai ilman vaarallisiinkin paikkoihin. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Maija-pennun tarina alkaa romanialaisittain hyvin tyypillisesti. Maija löydettiin heinäkuun alussa tienvarresta, jonne se oli veljineen hylätty. Valitettavasti kaikki veljet menehtyivät jäätyään ohikulkevan liikenteen alle. Maija oli siis pentueen ainoa onnekas, joka sai elämässään uuden mahdollisuuden.

Maija saapui omaan kotiinsa Suomeen syyskuussa 2017 ja sai samalla uudeksi nimekseen Mindy. Mindy kuitenkin päätyi etsimään uutta kotia vuodenvaihteessa, sillä sen taipumus käyttää riehaantuessa hampaita sekä ruoan vahtiminen aiheuttivat ongelmia kodin muiden lemmikkien kanssa. Kotihoidossa Mindy on tullut hienosti juttuun hoitopaikan toisen nuoren narttukoiran kanssa. Mindy on todella aktiivinen ja energinen koiranalku, joka tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan aktiivista elämää aivotyöskentelyä unohtamatta. Hoitopaikassa Mindy on opetellut rauhoittumista, eikä se enää vahdi herkkuja ollenkaan niin paljon. Mindy on todella ihmisrakas ja oppivainen koiranalku.

Mindyn elämää voi seurata sen kotihoitajan Facebook-albumista.

Mindy noin 45-50 cm korkea ja siro paimenkoiramainen tyttö.

Päivitykset
9.3.2018
Mindy on 3.3 muuttanut uuteen kotiinsa. Onnea Mindy ja tietenkin onnea koti!

20.2.2018
Mindy on tänään varattu omaan loppuelämänkotiinsa.

4.2.2018
Mindylla sujuu hoitopaikassaan erinomaisesti. Mindy ja hoitopaikan toinen koira Stemma osaavat hienosti jyrsiä luita ja suolistaa pehmoleluja sovussa vierekkäin. Mindy on aivan hirmuisen ihmisrakas koira, ja vieraiden käydessä kylässä se oli kiivennyt koiraportin yli suoraan heidän syliinsä. Lattialla istuva ihminen on myös melkoinen houkutus Mindylle, ja se onkin melkoinen syliinparkkeeraaja. Lenkeillä Mindyllä menee loistavasti, ja muutenkin jännissä tilanteissa Mindy osaa selvästi käyttäytyä rauhallisemmin ja hillitymmin sekä tarjoaa jopa oma-aloitteisesti istumista. Kun kotihoitajalta kysyttiin, miten heillä menee, oli vastaus:

“Hyvin! Ehkpä päällisimpänä on se, että Mindy on oppinut rauhoittumaan paremmin. Se on helpottanut Mindyn ja Stemman välejä, kun ei tuu sellaisia hepuliärinöitä tai näykkimistä enää. Mindy ei myöskään hammastele ihmistä ollenkaan niin herkästi kuin ennen. Se hyppii edelleen päin, mutta istu-käskyllä rauhoittuu odottamaan että tulen sen luo rapsuttamaan eikä nappaa kädestä kiinni. Tietysti noi käytökset eivät ole kokonaan loppuneet vielä, mutta rauhoittumisen opettelu on auttanut hirveesti. Tässä parin viikon aikana on tullut vain kerran sitä “aarreärinää”, kun koirat yritti pihalla hihnassa mennä saman paperinpalan perään. Luulen että hihnassa oleminen vaikutti siihen kanssa, kun eivät saaneet annettua tarpeeksi tilaa toisilleen. Mutta sisällä lelujen tai luiden jakaminen ei ole ongelma. Ruokakipoilla tulee vielä ärinää, mutta namitukset sujuu tosi hyvin, vaikka oon joskus vahingossa tiputtanut herkun maahan, siitä ei ole tullut riitaa. Että oikein hyvin menee ja Mindy on aivan ihana!”

Mindy on ihan erityisen ihana neiti, ja taitava kuin mikä! Lisää hauskoja videoita löydät ylempää löytyvästä linkistä, joka vie kotihoitajan kuva-albumiin. Missä on Mindyn koti?

21.1.2018
Mindy on nyt ollut kotihoitopaikassaan viikon verran. Se tulee hienosti toimeen hoitopaikan toisen narttukoiran Stemman kanssa. Mindy on todella aktiivinen ja leikkisä koira, joka kutsuu koirakaveriaan leikkiin sitkeästi väsymättä. Viikossa on kuitenkin jo hieman rauhoittumista tapahtunut, Mindy ei enää jää härnäämään Stemmaa niin helposti ja sen näykkiminen on myös loppunut. Mindy saattaa innostuessaan hosua ja sählätä ympäriinsä ja samalla napata pentumaisesti ihmistä käsistä tai housunlahkeista kiinni, mutta kotihoitaja on opettanut tyttöä rauhoittumaan näissä tilanteissa, ja Mindy vaikuttaakin olevan oikein nopeaoppinen!

Ulkona Mindy kävelee hihnassa kauniisti ja kuuntelee ihmistä ohitustilanteissa, koulutusta auttaa Mindyn persous ruoalle – tyttöä on helppo motivoida. Mindyä saa myös hienosti harjata, käsitellä ja sen kynnet leikata. Yksinolot ovat myös sujuneet mutkattomasti. Ikkunasta jotain nähdessään ja koiranhaukkua kuullessaan on Mindy haukahdellut, mutta muuten se ei noteeraa naapureista kuuluvia ääniä. Mindyn tuleva koti voisikin siis sijaita kerrostalossakin.

Mindylla esiintyi aiemmassa kodissaan ruoanvahtimista muilta eläimiltä. Kotihoidossa Mindy on ruokaillut rauhassa koiraportin takana. Portin kanssa on myös harjoiteltu namitustilanteita molempien koirien kanssa, ja se onkin sujunut hienosti. Mindylla ja Stemmalla on muutaman kerran tullut sanomista jostain aarteesta, jonka toinen on löytänyt, tai lelusta, jota molemmat ovat olleet samaan aikaan hakemassa. Tämä tulevan kodin täytyy tiedostaa, ja tässä Mindy tulee vielä tarvitsemaan harjoittelua. Mindy kuitenkin väistää hienosti, mikäli toisella koiralla itsellään on lelu.

Mindy tulee tarvitsemaan kodin, jossa ymmärretään energistä ja vilkasta koiraa, ja jossa sille osataan opettaa rauhoittumista ja luopumista. Mindy varmasti nauttisi esimerkiksi yhteisestä harrastuksesta omistajan kanssa, sillä se tulee tarvitsemaan aivotyöskentelyä ja onkin oikein nopeaoppinen kaveri. Mindy todennäköisesti hyötyisi itseään vanhemmasta ja varmasta koirakaverista, joka asettaisi juniorille rajat mutta myös toimisi välillä leikkikaverina. Tulevan kodin pitää kuitenkin tiedostaa Mindyn taipumus ruoan vahtimiseen.

14.1.2018
Maija eli nykyiseltä nimeltään Mindy palaa nyt kotia etsivien joukkoon. Mindyn energinen ja riehakas olemus sekä ruoan vahtiminen muilta lemmikeiltä aiheutti ongelmia yhteiseloon kodin kissan ja pienemmän koiran kanssa. Tänään Mindy on siirtynyt odottamaan uuden kodin löytymistä hoitopaikkaan ja sen kuulumisia tullaan päivittämään kunhan arki hoitopaikassa on päässyt käyntiin ja Mindy saanut hetken hengähtää.

8.9.2017
Maija teki eilen elämänsä tärkeimmän matkan, ja saapui ikioman kotiinsa Suomeen. Onnea Maija ja koti!

22.8.2017
Maija on tänään varattu ihan ikiomaan kotiinsa Suomeen!

21.8.2017
Lisätty Maijalle video, jossa se tutustuu naapuruston lapsiin. Maija tuntuu olevan tapaamisesta hyvin iloinen.

13.8.2017
Maija on onnekas pentu, sillä se on päässyt kotihoitoon Romaniassa toisin kuin monet muut pennut, jotka odottavat kotiaan tarhoilla. Maijalle moni arkielämän asia onkin jo tuttu. Maija on sosiaalinen ja touhukas nuori pentu, joka etsii sitoutunutta loppuelämän kotia.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mindy luovutetaan steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mindy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.