Kodin saanut koira: ROCO

Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa / Onevet
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

3.3.2018

Roco on yksi niitä lukemattomista pennuista, jotka syntyvät Romaniassa ei-toivottuun elämään. Roco on hylätty tarhalle ja onnekkaana pääsi Onevetin suojiin odottelemaan omaa kotia Suomesta.

Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa. Eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladutin ylläpitävät sekä tarhaa Cosoban kylässä että  eläinlääkäriasemaa nimeltä Clinica Veterinara OneVetia, jonka kautta jokainen Kulkureiden kautta Suomeen saapuva koira kulkee ennen kotiintuloaan. Kotien etsiminen kodittomille koirille on vain yksi osa Kulkureiden toimintaa. Kulkureiden toiminnan päätavoite on kestävä eläinsuojelu- ja valistustyö paikan päällä Romaniassa, sekä koirien sterilisointi. Lue paikan päällä toteutettavasta sterilisointiprojektista lisää täältä.

Päivitykset

17.3.2018
Roco pääsikin kotiutumaan pikavauhtia ja lensi tänään omaan kotiin Suomeen, jossa myös koirakaveri odotti uutta tulokasta. Onnea koko perheelle!

10.3.2018

Reippaan Rocon onnenpäivä: Roco on tänään varattu Suomeen, oma koti odottaa <3

9.3.2018
Aktiivimme kävivät Romaniassa ja tapasivat matkansa aikana myös Rocon, Ja tämä pikkuinen hurmasi koko kolmikkomme: “Roco on iloinen ja leikkisä peruspentu, joka juoksentelee pihalla muiden pentujen kanssa ja tutkii mielellään kaikkia paikkoja. Rocon ei kuultu haukkuvan pihalla. Totaalisen hurmaava vauveli”.

3.3.2018

Rocolla on häntä, jota voisi kutsua ikiliikkujaksi. Häntä heiluu myös uusissa tilanteissa, joissa Roco on välillä hieman hämillään ja on hetken rauhallisen ja mietteliään oloinen, kuin oppiakseen, miten uusissa tilanteissa tulee käyttäytyä. Roco seuraa  aktiivisen uteliaana kaikkea, mitä ympärillä tapahtuu.
Ja mikä sana tulee ensimmäisenä mieleen koiranpennuista puhuttaessa:  suloinen. Sitä Roco on. Tämä kiltti harmaaparta antaa nätisti käsitellä itseään ja tulee myös hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Omaan kotiin päästessään ja ympäristön rauhoittuessa Roco reipastunee entisestään ja oma perhe saa kaverikseen iloisen ja touhukkaan pennun.  Roco on kaiken kaikkiaan juuri sellainen kuin pennun kuuluukin olla: tasapainoinen ja leikkisä vauveli.

Videolla on Roco kavereineen. Roco on tuo harmaanvärinen  ja valkotassuinen hännänheiluttaja, joka alussa istuu keskellä. Ihanan touhukas nelikko. Videolta löytyvät myös kaverit Stelian ja Rosita

Roco on tällä hetkellä n. 3kk vanha ja kasvanee arviolta ”pieneksi keskikokoiseksi”, säkäkorkeudeksi arvioidaan tulevan n +40 cm  ja painoksi 12-15 kg.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Roco kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Roco saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roco on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rocon yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: