Kotia etsivä koira: MAIKAL JAY

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Kesäkuun aktiivimatkalla aktiivit luulivat kirjanneensa tietoja adoptio-ohjelmassa olevasta Michael J:sta, mutta myöhemmin kuvia läpikäydessään huomasivat päivitetyn koiran olevan aivan eri koira! Näin ollen kuvien koiraa eli nykyisin Maikal Jayta onnistikin, kun hän sattumuksen kautta pääsi adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia Suomesta.

Maikal Jay asuu vapaana Cosoban tarhan pihalla ison koiraporukan kanssa. Maikalilla on kasvoissaan suloiset ja ilmeikkäät rypyt otsalla ja korvien välissä. Namit kiinnostavat Maikalia ja hän tuleekin muiden koirien mukana aktiivin luokse herkkujen toivossa. Maikal ei kuitenkaan tungeksi muiden koirien eteen vaan antaa muiden koirien rohmuta namit ensimmäisenä. Kun vieraat lähestyvät Maikalia namikäsi ojossa, Maikal hämmentyy ja livahtaa kauemmas. Aktiivien tiputellessa nameja maahan, Maikal saapuu kyllä apajille. Tarhaoloissa namit ovat arvokasta herkkua ja Maikal ärähtääkin kavereita kauemmas löydöltään.

Maikal hengailee muiden koirien kanssa piha-alueella ja tassuttelee rauhallisesti ympäriinsä rennosti. Vierailumme aikana tarhalla on useita miespuoleisia työntekijöitä, joille monet muut koirat haukkuvat. Maikalia tilanne ei näytä juuri hetkauttavan vaan hän jatkaa tilanteen seuraamista rauhallisesti. Maikalin ei kuulla haukkuvan, eikä edes lähtevän mukaan muiden koirien aloittamaan haukkukonserttiin. Maikal menee sopuisasti ison koiralauman mukana kommunikoiden taitavasti.

Tälle kauniille herkälle pojalle etsitään koirakokenutta kotia rauhalliselta alueelta. Maikal Jayn kotiutuminen tulee vaatimaan reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Perheen tulee ymmärtää, että Maikal Jay on kasvanut tarhaoloissa, eikä se ole koskaan sosiaalistunut ihmisiin eikä ihmisten normaalina pitämiin arkeen kuuluviin asioihin. Maikal Jay tukeutuu voimakkaasti koiraseuraan ja se luovutetaankin vain perheeseen, jossa sillä on koiraseuraa. Michael toivoo saavansa joskus vielä kokea, millaista on elää turvallisessa kodissa, jossa stressaavat tarhaolot ovat muisto vain eikä sen tarvitse enää pelätä. 

Päivitykset 

21.4.2024

Maikal Jay ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Maikal Jayn kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä, joilla saisimme Maikal Jaylle lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta sekä aktivoimme Maikal Jayn kodin etsinnän, jos kehitys-suunta muuttuu parempaa kohti.

13.12.2023

Maikal Jay  tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Maikal asustaa isolla pihalla koiralaumassa. Hän pyörii uusien ihmisten lähettyvillä muiden koirien mukana, mutta väistää suoraa lähestymistä. Maikal haistelee varovasti kättä, mutta ei anna koskea. Maikal Jay onkin todella saman oloinen kuin Katy P, mutta ehkä vielä hieman vetäytyvämpi. 

Ei voida namittaa arvaamattoman ja resurssitarkan laumatoverin takia.

1.8.2023

Uusia kuulumisia Maikal Jaylta! Maikal Jay tavataan toukokuussa tarhalla. Hänet päästetään paddockista sisäpihalle vapaana juoksentelemaan. Maikal Jaylla on kovin rauhallinen olemus, vaikka pysytteleekin hieman etäämmällä Kulkureiden aktiiveista. Maikal tulee sopuisasti toimeen muiden koirien kanssa, vaikka hieman ärähtikin toiselle koiralle. Missä on Maikal Jayn oma koti, sen toivoisimme pian löytyvän!
Profiiliin lisätty uusia videoita ja uusia kuvia.

15.2.2023

Maikal Jay on ihmisten suhteen aika huomaamaton koira. Se vaikuttaa vähän kiinnostuneelta ihmisistä, mutta lähinnä katselee kauempaa. Maikal väistää suoraa lähestymistä eli esimerkiksi sen lähestyminen puhelin kädessä kuvien ottamista varten ei ole mahdollista. Välillä Maikal tulee käymään lähempänä, mutta ei anna rapsuttaa eikä ota namia kädestä. Heitetyn namin Maikal nappaa maasta, mutta lähtee heti kauemmas sen jälkeen. Emme yritä enempää Maikalin kanssa, koska sillä on vähän skismaa toisten koirien kanssa. Muutamia ärinöitä näemme ja on mahdollista, että Maikalilla on vähän resurssitarkkuutta ruuan suhteen. Muuten Maikal on tosi ok toisten koirien kanssa ja se viihtyy lauman keskellä, kuten videosta näkee. Maikal asuu vapaana sisäpihalla. 

21.10.2022

Kulkurien toimijat tapasivat hellyyttävän Maikal Jayn syyskuun Romanian reissulla. Maikal Jay asustelee edelleen vapaana tarhan sisäpihalla. Maikal Jay vaikuttaa pohdiskelevalta kaverilta, ei häsellä tai häslää vaan on tasapainoisen oloinen. Tämä pohdiskelija on kiinnostunut toimijoista, mutta pysyttelee enemmin taustalla seurailen tilannetta. Herkut maistuvat hyvin ja kunhan Maikal Jay sai aikaa pohdiskella tuli se häntä heiluen pyytämään rapsutuksia toimijoilta. Toivottavasti tämä ihana söpöläinen löytäisi pian oman kotinsa.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja yksi video, missä hän näkyy valitettavasti vain taustalla.

18.6.2022

Maikal Jay tassuttelee iloisesti mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja aloittaa ikioman kodin etsinnän!

—————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maikal Jay saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maikal Jay on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Maikal Jayn  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.