MaikalJayprofiilikuva
Päivitetty 18.06.2022

Kotia etsivä koira: MAIKAL JAY


Syntymäaika: n. 5/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

18.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Kesäkuun aktiivimatkalla aktiivit luulivat kirjanneensa tietoja adoptio-ohjelmassa olevasta Michael J:sta, mutta myöhemmin kuvia läpikäydessään huomasivat päivitetyn koiran olevan aivan eri koira! Näin ollen kuvien koiraa eli nykyisin Maikal Jayta onnistikin, kun hän sattumuksen kautta pääsi adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia Suomesta.

Maikal Jay asuu vapaana Cosoban tarhan pihalla ison koiraporukan kanssa. Maikal tulee hienosti ja sopuisasti toimeen porukassa. Namit kiinnostavat Maikalia ja hän tuleekin muiden koirien mukana aktiivin luokse herkkujen toivossa. Maikal ei kuitenkaan tungeksi muiden koirien eteen vaan antaa muille koirille tilanteessa taitavasti tilaa. Namin saadessaan hän syö sen nätisti suoraan aktiivin kädestä, eikä näytä jännittävän tilannetta. Aktiivien ottaessa suoran kontaktin Maikaliin, se hämmentyy hiukan, mutta ei silti lähde pakoon tai piiloon.  Maikal Jay vaikuttaa oikein kiinnostuneelta ja tasapainoisen oloiselta tarhakoiralta.

Maikal hengailee muiden koirien kanssa piha-alueella ja tassuttelee rauhallisesti ympäriinsä rennosti. Vierailumme aikana tarhalla on useita miespuoleisia työntekijöitä, joille monet muut koirat haukkuvat. Maikalia tilanne ei näytä juuri hetkauttavan vaan hän jatkaa tilanteen seuraamista rauhallisesti. Maikalin ei kuulla haukkuvan, eikä edes lähtevän mukaan muiden koirien aloittamaan haukkukonserttiin.

Maikal Jay sopisi varmasti monenlaiseen ympäristöön, kunhan kotiutuminen tehdään positiivisesti ja koiralähtöisesti. Maikal Jay vaikuttaa olevan tottumaton ihmisiin, se ei oikein tunnu vielä tietävän, miten ihania oman omistajan maharapsut ja herkkutaskut voivatkaan olla. Luultavasti rauhallisissa kotioloissa Maikal Jay reipastuisi melko nopeasti, kunhan kotiutuminen tehdään koiran ehdoilla.

Maikal Jay on noin vuoden ikäinen nuori koira ja kooltaan n. 50cm ja 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

18.6.2022

Maikal Jay tassuttelee iloisesti mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja aloittaa ikioman kodin etsinnän!

—————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maikal Jay saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maikal Jay on steriloitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

 

Maikal Jayn yhteyshenkilö on: Outi Kekkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.