Päivitetty 24.06.2019

Kodin saanut koira: MANDY (nyk. Mila)


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta

4.2.2019
Romaniassa kulkukoira-ongelma on niin mittava, että meidän täällä on sitä vaikea edes tajuta. Näin kevättä kohti myös hylättyjen pentujen määrä kasvaa kasvamistaan. Holtittomasti lisääntyvät kulkukoirat synnyttävät pentuja joka juoksusta eikä pennuilla ole kovinkaan suuri mahdollisuuksia selvitä kaduilla hengissä. Ns. kotikoirat, jotka usein nekin elävät ulkosalla vapaina, lisääntyvät myös, ja niiden omistajat, – jos sellaiseksi joku tunnustautuu, haluavat päästä pennuista eroon ja hylkäävät ne oman onnensa nojaan mihin sattuu. Jotkut onnekkaammat sentään hylätään jonkun koiratarhan portille, toiset ehkä löytyvät ja toimitetaan turvaan jonkun eläinsuojelijan toimesta.
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Adina Vladut tekee eläinlääkärin työnsä lisäksi eläinsuojelutyötä ja on perustanut Cosobaan, noin puolen tunnin matkan päähän Bukarestista, koiratarhan auttaakseen Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2017 hän perusti myös One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Rescueyhdistys Kulkureiden adoptio-ohjelmaan on tullut paljon koiria.
Cosoban tarhalle on tänäkin talvena jo päätynyt useita pentuja, joista moni on sairastanut parvon ja moni on siihen myös menehtynyt.

Yksi parvosta selvinneistä on Mandy, noin 5 kuukauden ikäinen tyttö. Mandyn rokotusohjelma on siinä vaiheessa, että se voi alkaa kodinetsintään Kulkureiden adoptio-ohjelmassa. Mandy on vilkkaampi kuin kaverinsa Indie, se on leikkisä, ystävällinen ja touhukas, kuten pennun kuuluukin. Vaikka sille moni asia on uutta ja ihmeellistä, se kuitenkin reipastuu ja unohtaa jännityksensä nopeasti.
Mandy sopisi varmaan perheeseen kuin perheeseen, jossa kuitenkin otetaan huomioon sen taustat. Eläväinen pentu tarvitsee tukea, mutta myös koulutusta ja rakkautta kasvaakseen kunnon koirakaveriksi.

Mandy painaa tällä hetkellä n. 10 kiloa, joten kasvaa luultavasti keskikokoiseksi, n. 20 kg, 50 cm.

Päivitykset
16.5.2019
Mandy lensi Suomeen 15.6.2019 ja matkaa ensin kotihoidon kautta omaan kotiin.
28.5.2019
Mandyn kotimatka alkaa kohta, se varattiin tänään omaan kotiin.

13.5.2019
Kulkurien aktiivien tarhareissulla toukokokuussa Mandy tavattiin edelleen Cosoban tarhan sisäpihalla pentuporukassa. Adinan mukaan Mandystä on kasvanut pihan “pomo” ja se välillä hiukan päsmäröi muita koiria.  Ruokailutilanteessa tulee sanomista toisen koiran kanssa, mutta tilanne on nopeasti ohi. Ihmisiä se tulee kyllä haistelemaan, mutta väistää vielä kosketusta. Se on ujo ja epävarma ihmisen suhteen, jopa huomaamaton, ja tarkkailee kauempaa kiinnostuneena. Mandy tarvitsee tulevassa kodissaan aikaa ihmisen kanssa elämiseen tottumiseen, rakkautta ja myös määrätietoisen ja johdonmukaisen koulutuksen, mutta lempein ja positiivisin menetelmin.
Mandy on tällä hetkellä melkein pelkkää koipea, korkeus n. 45-50 cm.
Lisätty uusia kuvia ja video kauniista Mandystä.

29.3.2019
Kulkurien aktiivit tapasivat Mandyn Cosoban tarhalla helmikuun lopulla. Mandy on kasvaa hujahtanut pitkäkoipiseksi neitokaiseksi, joka hyvin pärjää sisäpihan monikymmenpäisessä pentulaumassa. Se on vilkas kuten pennun kuuluu, mutta myös pysähtyy välillä tarkkailemaan ympäristöään ja muiden touhuja. Se ei ole suuna päänä menossa, tai ihan ensimmäisenä tulossa vieraiden luokse, mutta ei ole myöskään arimmasta päästä. Se tulee namin houkuttelemana vieraiden luokse muiden mukana eikä pysyttele ihan takarivissä, vaan uskaltautuu kyllä lähemmäksi. Se vaikuttaa harkitsevalta ja tasapainoiselta, mutta tarvitsee varmasti aikaa kotioloihin tottumiseen. Se on tosi kaunis hienoine värityksineen ja valkoisine kauluksineen, mutta jää helposti huomaamatta pienempien ja “söpömpien” joukossa.

Lisätty uusia kuvia ja video.

12.2.2019
Vaihdettu Mandylle artikkelikuva ja lisätty pari kuvaa kaunokaisesta.

4.2.2019
Mandy aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mandy tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Mandy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mandy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Kodin saanut koira: MANDY (nyk. Mila)

Publiée par Ioana Bodea sur Lundi 22 avril 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.