Päivitetty 13.08.2019

Kodin saanut koira: LINDA BLACK


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Roxana Deissima)
steriloitu

2.1.2019
Kulkukoiria on Romaniassa joidenkin arvioiden mukaan yli kaksi miljoonaa. Ongelma on valtava ja koska Romaniassa eläintenpito yleensäkin sekä suhtautuminen koiriin on hvyin erilaista kuin meillä täällä Suomessa, tilanne vain pahenee. Eivätkä kulkukoirat saa osakseen mitään hyvää kohtelua. Niitä pyydystetään kaduilta mitä ikävimmillä tavoilla ja joutuminen kunnalliselle tarhalle on sama kuin joutua hitaaseen kuolemaan, jollei onni jollakin ihmeellisellä tavalla potkaise ennen sitä. 

Roxana Deissima (oikealta sukunimeltään Munteanu), jonka kohtaaminen on onnenpotku monelle kulkukoiralle, on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Roxana Deissima vuokraa löytämilleen ja turvaan ottamilleen koirille paikkoja yksityiseltä koiratarhalta ja hoitokodeista. Useimmiten koirat päätyvät Roxanalle teiden varsilta, kun hän matkaa Bukarestin ja kotikylänsä väliä. Roxana ei saa eläinsuojelutyöhänsä mistään vakituista taloudellista apua. Rescueyhdistys Kulkurit alkoivat tehdä yhteistyötä Roxanan kanssa vuonna 2013.

Linda Black, n. kaksivuotias kaunis koipeliini, on yksi onnekkaista Roxanan kohdanneista kulkukoirista. Linda Black oli hylätty toisen koiran kanssa keväällä 2018 Roxanan naapurustoon, ja ne löysivät itselleen jonkinlaisen suojan vihanneskojulta. Onnetomuudekseen ne joutuivat kuitenkin rankkureiden käsiin ja sitä kautta kunnalliselle tarhalle. Roxana asiasta kuultuaan meni hakemaan ne sieltä pois, mutta pystyi pelastamaan vain Linda Blackin, koska toista koiraa ei enää löytynyt.

Linda Blackin piti tietojen mukaan olla steriloitu, mutta pian pelastumisen jälkeen se synnytti viisi pentua, joista vain yksi jäi eloon. Linda on ainokaiselleen hyvä äiti.

Linda Black on aktiivinen, iloinen ja touhukas nuori kaunotar, aina vauhdissa ja ihmisille hyvin ystävällinen. Se hakeutuu lähelle, hyppii ja pomppii ilosta ja antaa myös käsitellä itseään. Motivoituisi ruoalla helposti mihin vain. Myös toisten isojen koirien kanssa se tulee hyvin toimeen (pieniin ei niin ihastunut), vaikka ruoalle ahneena pyrkiikin välillä toisten ruokakupeille. Muiden koirien haukkumiseen Lindakin yhtyy. Kissojen kanssa sitä ei ole vielä testattu.

Linda Black voisi sopia aktiiviseen perheeseen, jossa ihmisillä olisi aikaa sen kanssa puuhastella ja kouluttaa sitä. Myös koirakaveri olisi mukava, mutta mieluummin vähintään keskikokoinen.

Linda Black on n. 60 cm ja 25 kg hoikka kaunokainen.

Päivitykset

13.8.2019
Linda Black on vihdoin saanut kodin.

29.5.2019
Kaipaatko vauhdikasta ja hauskaa seuraa, kaveria lenkeille ja harrastuksiin? Missä on ystävällisen Lindan oma koti?
Lisätty Lindalle uusia kuvia.

26.3.2019
Kulkurien aktiivit kävivät helmikuun reissullaan tapaamassa myös Lindaa.
Upea Linda tavataan Dastanin kanssa pihalla, kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään ja ovat alkaneet jopa leikkiä noin viikko sitten. Linda väistää, jos Dastan komentaa. Vieraiden tullessa pihalle tulee Linda B vauhdilla vieraita päin, lähes rynnien ja hyppää koko massallaan ihmistä vasten ja jos se osaisi, huudahtaisi se varmaan onnellisena; “Vieraita?! Minua varten?!”. Linda on voimakasrakenteinen ja hän tosiaan pomppii ihmistä vasten innostuessaan. Rauhoittumista olisi hyvä harjoitella tulevassa kodissa. Se ei myöskään ole ihan pienimmästä päästä, eikä tajua kokoaan tai voimiaan, joten koulutus on a ja o, jotta tahattomilta loukkaantumisilta vältyttäisiin. Kun vieraat ovat olleet jonkun aikaa paikalla, jää Linda nauttimaan silityksistä ja jatkaa sitten puuhiaan nuuskimalla pihaa. Kodilla saisi olla ennestään kokemusta koirista.

Lisätty uusia kuvia ja video.

8.1.2019
Lindalla Blackilla on testeissä todettu sydänmato (linkistä lisätietoa). Asiasta tullaan keskustelemaan mahdollisen adoptoijan kanssa. Sydänmato on kuitenkin hoidettavissa oleva sairaus (hoito on aloitettu), ja Lindan kunto on siitä huolimatta hyvä.
Huolimatta kaikesta: kovista kokemuksistaan kadulla, kunnallisella tappotarhalla, jouduttuaan auton töytäisemäksi ja menetettyään viisi kuudesta pennustaan ja nyt todetusta sydänmadosta Linda Black on reipas, iloinen,  ihmisiin luottavaisesti suhtautuva, osaa kävellä hihnassa (toki voimaa ja virtaa sillä riittää) ja rakastaa elämää.

6.1.2019
Linda Blackille lisätty uusia kuvia.

3.1.2018
Linda Black aloitti oman kodin hakemisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Linda Black saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Linda Black on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lindan Blackin yhteyshenkilö: Virva Kaavi

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.