Päivitetty 31.05.2019

Kodin saanut koira: LUPPA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
7.2.2019
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi suojateista on jo hieman vanhempi herrasmies Luppa, jonka aiemmasta elämänkulusta emme voi kuin arvailla. Ioanan hoiviin Luppa päätyi, kun hänen ystävänsä löysi koiran kadulta toukokuussa 2018.

Luppa muistuttaa ulkonäöltään ja luonteeltaan lähes täysin belgianpaimenkoira malinoisia. Emme kuitenkaan voi olla 100% varmoja, etteikö sen rotuperimästä löytyisi myös muita rotuja. Luppalla on varmasti ollut koti aeimminkin, sillä se on erittäin avoin ja ystävällinen ihmistä kohtaan. Sillä on peruskäytöstavat hallussa ja se osaa myös joitakin käskyjä. Adoptio-ohjelmaan Luppa valikoitui syyskuussa 2018 jolloin kulkurien aktiivit tapasivat sen romanianmatkallaan.

Aktiivien tavatessa Luppan ensi kerran, kävi heti selväksi, että koira rakastaa aivan jokaikistä ihmistä. Heti kun joku kiinnitti siihen huomiota, vaikka vain vilaisun verran,  säntäsi Luppa silmät onnesta kiiluen ihmisen luokse ja heitti maahan makaamaan masurapsujen toivossa. Luppa on ystävällinen, hellä ja luottavainen ihmistä kohtaan.

Luppa asuu tällä hetkellä Ioanan ystävän luona pienellä kotitarhalla yhdessä noin kymmenen muun koiran kanssa. Laumassa Luppa tulee todella hyvin toimeen aivan kaikkien koirien kanssa, niin narttujen, urosten kuin pentujenkin.  Kissoihin se on suhtautunut toistaiseksi varautuneesti. Tarhaoloissa Luppa on touhukas ja aktiivinen, mikä on tyypillistä tälle rodulle. Se ei ole kuitenkaan ylienerginen. Se pystyy keskittymään ja suhtautuu elämään vanhemman koiran viisaudella. Erityisen onnellinen Luppa on päästessään mukaan autoreissulle ja muutoinkin se haluaisi olla mukana kaikessa, mitä ihmiset tekevät. Tarhalla Luppa ei haku.

Luppa on 55-60cm korkea ja painaa noin 25kg.

Luppan toinen silmä on pienempi kuin toinen. Syytä ei tiedetä, mutta tämän hetken tietojen mukaan asia ei vaikuta mitenkään koiran elämään eikä vaadi toimenpiteitä. Luppan hampaat ovat siistit.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

31.5.2019

Lupan kotihoitaja tykästyi tähän charmanttiin herrasmieheen siinämäärin, että jää pysyvästi asumaan tämän luo.Toivotamme kaikkea hyvää parivaljakon yhteiselle taipaleelle.


7.2.2018
Lisätty Luppalle pari uutta videota ja päivitetty esittelytekstiä.


10.12.2018
Luppa on romanialaisittain varsin onnellinen koira, sillä se on päässyt asumaan kotihoitopaikkaan Ioanan ystävän luokse. Aktiiviemme ieraillessaan Romaniassa viime kuussa saapui Luppa tapaamaan heitä  OneVetin klinikalle. Kävi heti selväksi, että Luppa on todella reipas ja iloinen koira. Ihmisiä kohtaan se on suunattoman avoin ja ystävällinen ja tervehtii ilolla aivan kaikkia. Se oikein nojautuu vasten ja voisi olla rapsutettavana koko päivän. Klinikalle  Luppa saapui kotihoitoperheen miehen kanssa. Mies on Luppalle selkeästi tärkeä ja se onkin kovin hänen perään. Onnellinen on varmasti se, joka tästä koirasta saa oman ikuisen ystävänsä.  Klinikalle Luppa tuotiin hihnassa ja hihnakäytöksessä vaikuttaisi olevan vielä hieman harjoittelemisen varaa. Hihnassa Luppa veti aika kovaa eteenpäin kun oli niin innoissaan kaikesta. Kuten ihmisillekin, on Luppa ystävällinen myös toisille koirille. Ioana kertoi pojan tulevan toimeen kaikkien koirien kanssa ja olevan hyvin sosiaalinen. Vaikka Luppalla on jo hieman enemmän ikää, vaikuttaa sillä olevan vielä paljon energiaa. Se voisikin tykätä jostakin harrastuksesta oman perheensä kanssa. Luppa on tällä hetkellä hieman pyöreässä kunnossa.

Lisätty kuvia ja video.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luppa saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna,  rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luppa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.