Päivitetty 03.07.2016

Kummiaasi Mariana


 

Kulkurien toisen pääyhteistyökumppanin, Asociatia Suflete Dragin Anda ja Alina Murgun eläinrakkaus ei rajoitu pelkästään koiriin. Eläimen tarvitessa apua, tekee äiti-tytär kaksikko voitavansa auttaakseen. Alinan haaveena on ollut pitkään saada uudelle, rakenteilla olevalle tarhalle joskus vielä tilaa myös pelastetuille kanoille, lampaille ja hevosille. Täten aasi on hieno aloitus tälle tielle.

Alkuvuodesta 2015 Alina sai yhteydenoton Frumusanin kylän lähistöllä asuvalta ystävältään, joka kertoi kolme aasia omistavasta naapuristaan. Naapurilla ei ollut enää varaa ruokkia kaikkia aasejaan, joten hän oli päättänyt myydä niistä yhden, Marianan. Paikallinen romani oli tarjoutunut ostamaan Marianan ja viemään sen teuraaksi saadakseen lihat itselleen. Alinan ystävä ei suostunut tähän vaan halusi löytää aasille loppuelämän kodin. Alina ei voinut kieltäytyä ottamasta suloista Marianaa hoiviinsa, joten aasi-neiti pääsi asumaan uuden, vielä rakennusvaiheessa olevan tarhan tiloihin. Päävastuu Marianan hoidosta on tarhan vartijalla ja Alina vierailee tarhalla useasti viikossa.

Mariana on kotiutunut tarhalle hyvin ja saanut itselleen jopa ihailijan ja seuralaisen Sarma-           mariana3koirasta. Mariana asuttaa tarhalla yhtä konttia ja hyvällä säällä se pääsee ulkoilemaan vapaasti pihapiiriin. Sadesäästä neiti ei pidä ja viihtyykin tällöin sisätiloissa. Omenoita Mariana rakastaa.

Andan ja Alinan lisäksi Mariana on hurmannut myös Kulkurien aktiivit. Niinpä yhdistys on päättänyt ottaa Marianan kummiaasikseen. Tulemme seuraamaan Marianan elämää ja kertomaan neidin kuulumisia jatkossakin.

 

Halutessasi voit tukea Marianan hoitoa ja Suflete Dragin toimintaa lahjoittamalla Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41, viitteellä 1232. Lahjoitukset ohjataan SUFLETE DRAGI – FOR GOOD -keräyskampanjaan.

 

————————————————————————————————————————-

6.4.2015
Romanian matkalla maaliskuussa 2015 Kulkurien aktiivit Saila, Kaisa, Stina ja Veera tapasivat Jilavan vierailulla myös Marianan. Aasi-neiti osoittautui varsin energiseksi ja sympaattiseksi kaveriksi. Matkailaiset kertovat sen olleen jopa hieman ilkikurisen. Päästessään ulos kontistaan Mariana otti juoksu-spurtteja pitkin poikin ja yritti juosta päin ihmisiä.

Parhaat ystävykset, Mariana ja Sarma.

Parhaat ystävykset, Mariana ja Sarma.

Mariana viettää tällä hetkellä paljon aikaa vapaana tarhan pihalla, ja öisin se nukkuu omassa kontissaan. Alinalla on suunnitelmissa rakentaa Marianalle Jilavaan oma aitaus sekä kunnollinen pihatto sen jälkeen, kun kaikki koirat on saatu siirrettyä tarhalle. Kulkurit tukevat myös tarhan rakennusprojektia osana Suflete Dragi – For Good -kampanjaa. Suunnitelmissa olisi myös lähettää Marianalle postia “kummitädeiltä”, sillä neiti näyttäisi kaipaavan kovasti uutta Kulkurit-teemaväreillä varustettua riimua.

 

————————————————————————————————————————-

4.6.2015
APUA NE AASITKIN TARTTEE!

 

Kulkurien Sallan ja Taija J:n vieraillessa Romaniassa viime viikolla, he tapasivat myös Kulkurien kummiaasi Marianan. Mariana asuu Asociatia Suflete Dragin uudella Sintestin tarhalla. Tuliaisiksi Suomesta Salla ja Taija veivät Marianalle hienot Raision Hööksin lahjoittamat sadeloimen ja riimun, joista pienellä tuunauksella saadaan neidille juuri passelin kokoiset varusteet.

Suloista Marianaa kiusasivat vielä viime viikolla hammas- ja kavio-ongelmat. Kulkurit päättivätkin auttaa ja sponsoroida kummitytölleen hammas- ja jalkahoidot, joita se kipeästi tarvitsi.

3.6.2015 Marianan luona vieraili kavioeläimiin erikoistunut eläinlääkäri Florin Mlagiu. Marianan hampaat raspattiin, siltä poistettiin huonoja hampaita, se ulko- ja sisäloishäädettiin ja sen kaviot vuoltiin. Toinen etujalka tulee vaatimaan säännöllistä vuolemista parin kuukauden välein. Lisäksi Alina sai kattavan infopaketin Marianan ruokinnasta ja hoidosta. Eläinlääkärin käynti kustansi 300 euroa.

 

Alina on pitkään miettinyt, että hankkisi neidille lajitoverin. Haave toteutui 4.6. Fane-ruunan muuttaessa Sintestin tarhalle. Lajitoveri tuleekin aasille todella tarpeeseen.

Marianaa Fanen tulo on hieman jännittänyt ja se koitti aluksi purra herraseuralaistaan, mutta uskomme niiden tulevan ajan kanssa tutuiksi.

 

 

Selvitämme parhaillaan mitä aasitarhan rakentaminen koiratarhan ulkopuolelle maksaisi. Erilliset tarhat tuottaisivat vähemmän stressiä niin aaseille kuin tarhan koirillekin.

Fane tarvitsee myös akuutisti ulko- ja sisäloishäädöt ja ainakin uuden riimun. Kavioitakin tarvitsee todennäköisesti vuolla, sillä Fanesta ei ole taidetu pitää kovinkaan hyvää huolta aiemmin.

 

Mikäli haluat tukea Marianan ja Fanen hoitoa sekä Sulflete Dragin toimintaa, voit lahjoittaa Rescueyhdistys Kulkurit ry:n tilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 1232.

 

Lämmin kiitos Marianan ja Fanen puolesta!

 


aasi5

 

————————————————————————————————————————–

13.7.2015
Saimme kuulumisia ihanalta kummiaasiltamme Marianalta, kun Kulkurien edustajat vierailivat Romaniassa heinäkuussa 2015.

aasi3Alkujännityksen jälkeen Mariana on ottanut Fane-ruunan hyvin vastaan ja kaverukset viettävät leppoisia aasinpäiviä Sintestin tarhalla. Aitauksen rakentamista ei vielä ole aloitettu, sillä ensin tulisi löytää sille sopiva ja turvallinen paikka erillään koirista.

Sintestin vierailulla reissulaisemme saivat ilon tutustua pieneen Alexandra-tyttöön ja hänen isäänsä, jotka asuvat yhdessä tarhan rakennuksista. Koulun käynnin ohella Alexandra auttaa tarhan työntekijöitä koirien ja aasien hoidossa. Alexandra tykkää erityisesti aasien kanssa puuhastelusta. Fanella ratsastiminen on tämän avuliaan tytön lempipuuhaa. Alinalla puolestaan olisi suunnitelmissa ostaa Sintestiin kärryt, joita aasit voisivat vetää saaden näin kaipaamaansa liikuntaa ja virikettä.

 

Tästä videolinkistä pääset seuraamaan Marianan ja Fanen touhuja.

—————————————————————————————————————————-

aasitpaola

 

6.9.2015
Marianalla on kuluneella viikolla käynyt vieraita. Kulkurien ja vaatesuunnittelija Paola Suhosen yhteistyöprojektin Hobo Dogs meets IVANAHelsinki tiimoilta Paola vietti kaksi päivää Asociatia Suflete Dragin tarhalla. Vierailun aikana Paola osallistui tarhan töihin, valokuvasi koiria sekä tutustui myös Marianaan ja Faneen.

Aasipariskunnasta saimmekin iloisia uutisia, sillä kaikki on tällä kaksikolla hyvin. Ne asuvat edelleen kontissaan, mutta pääsevät myös jaloittelemaan tarhan pihalle. Parasta Marianan ja Fanen mielestä ovat kuitenkin retket läheiselle pellolle. Peltoretkelle aasit pääsevät kerran viikossa. Paolan vierailun aikana tälläinen retki järjestyi ja samettiturvat nauttivat siitä silmin nähden.

Viime päivityksen jälkeen Sintestin tarhalle on muuttanut myös Alexandra-tytön pikkusisko, joten aaseilla riittää kaksin verroin seuraa lapsista. Herkkujaan hedelmiä ja leivänkannikoita Mariana ja Fane saavat tuliaisina läheisen marketin hyväsydämisiltä myyjiltä.

—————————————————————————————————————————-

19.9.2015
Lisätty kuvia Paola Suhosen reissulta.

 

 

Mariana ja Fane

Mariana ja Fane

 

———————————————————————————————————————————

25.10.2015
Kulkurien seuraava Romanian matka kolkuttelee jo ovella. Matkalla tulemme tapaamaan myös Marianan ja Fanen. Mukanamme viemme hieman tuliaisia tälle aasi-kaksikolle, sillä samettiturvat kaipaavat kovasti uusia oikeita riimuja.

Tässä muistoja Paola Suhosen Romanian matkalta syyskuun alussa.

 

———————————————————————————————————————————-
29.11.2015
Vierailimme Sintestin tarhalla marraskuun alussa. Ensimmäisinä meitä tervehti tämä jo tutuksi tullut aasipariskunta, joka huuteli meille omasta kontistaan rapsutuksien ja herkkujen toivossa. Meillä oli ollut hieman epäonnea lentomme kanssa edellisenä iltana. Matkatavaramme nimittäin katosivat lennon yhteydessä ja siinä samalla myös Marianalle ja Fanelle ostamamme riimut. Onneksi kuitenkin saimme tavaramme takaisin ja riimutkin ovat jo päätyneet uusille omistajillensa.
Vierailun aikana keskustelimme jälleen Alina Murgun kanssa aasien hoidosta ja totesimme yhdessä, että Marianan ja Fanen elämään olisi hyvä saada lisää aktiviteettia. On ehdottoman hyvä, että aaseilla on lajitoverin seuraa, mutta myös lisää liikuntaa kaiavattaisiin. Selvittelemme parhaillaan, miten voisimme olla enemmän avuksi tässä suhteessa.

aasit

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2015-11312. Lupa on voimassa 1.1.2016 – ­31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.