Päivitetty 13.05.2017

Kodin saanut koira: PAPA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

21.7.2016
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. Lisäksi OneVetilla on hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Osa koirista kuitenkin joutuu odottamaan vuoroaan pidempään, kuten Papa, joka on asustanut Onevetin tarhalla jo 1,5 vuotta. Nyt myös Papa saa mahdollisuuden omaan rakastavaan kotiin Kulkurien adoptio-ohjelman myötä.

Papa on hyvin mutkaton ja miellyttävä persoona. Papalla on hyvät hermot ja se antaa vieraiden koskea ja katsoa itseään. Papa on myös toiminut ikään kuin isänä useille pentueille ja hoitanut pentuja rauhallisen varmalla otteella. Varmasti myös pennut ovat kasvattaneet Papan kärsivällisyyttä. Edes hampaiden tarkistus ei saa sitä hermostumaan. Papa on hyvin tilanteessa läsnä ja nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta, ja rapsutusten loputtua se ilmaiseekin mielipiteensä hyppäämällä rapsuttelijaa vasten. Nyt olisikin Papan aika itse saada nauttia hellästä huolenpidosta ja rakkaudesta, jota se on aikanaan jakanut pennuille. Papa vaikuttaa myös hyvin siistiltä ja arvonsa tuntevalta herrasmieheltä, joka ei turhaan halua liata turkkiaan. Papa on noin 55cm ja painoa tällä paimenkoiramixillä on 25kg.

02.10.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa syyskuussa ja tapasivat myös siellä ollessaan kaikkien isähahmojen isän, Papan. Kuten voisi olettaa, Papa on hyvin rauhallinen. Se ei välitä vaikka muut koirat räksyttäisivät vaan Papa ottaa asiat kylmänrauhallisesti ja tarkkailee tilannetta maksimissaan koppinsa katolta. Papa ei myöskään hypi (muuta kuin koppinsa katolle) tai hillu turhaan jaloissa. Vieraita se kuitenkin tervehtii iloisesti häntä heiluen ja nauttii rapsutuksista painautuen rapsuttelijan jalkaa vasten. Nyt olisi korkea aika löytää Papan ikioma koti, jossa se saisi nauttia rauhasta ja ikiomasta rapsuttelijasta. Papalle lisätty myös uusia kuvia reissulta.

14.11.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat taas Papan, joka jatkaa rauhallista elämäntapaansa Cosoban tarhalla. Papaa ei hetkauttanut muiden möykkääminen tai edes se, että vapaana käyskentelvät koirat kävivät välillä syömässä Papan ruokakupista. Vierailijoiden antaman huomio oli sillä hetkellä ruokaa tärkeämpää. Papa on mielettömän komea ja muhkea talviturkki ei vähennä vihätysvoimaa lainkaan. Missä on rauhallisen Papan ikioma koti, jossa nauttia rauhasta ja lämmöstä? Papalle lisätty myös uusia kuvia ja video, josta todellakin huomaa kuinka rauhallinen ja komea tämä kaveri onkaan.

8.3.2017
Vaikka Papa on toiminut isänä useille pennuille, ei Papa sovi sekoittaa pehmoksi. Papassa on ripaus toimintasankaria, varsinaista “tough guyta”. Pörheästä ulkomuodostaan, kovistelevasta kuorestaan ja lämpöisestä sydämestään huolimatta Papa ei ole löytänyt perhettään.

17.3.2017
Papalla on todettu sydänmato, johon se parhaillaan saa hoitoa. Koviksen asenteestaan huolimatta Papa antaa ihmisten tutkia ja hoitaa itseään nätisti. Laumassa Papa on hyvin rauhallinen ja itsevarma, kulkiessaan arvokkaasti jättäen hyppimiset ja riekkumiset muille koirille. Papa ei kuitenkaan siedä mikäli hänen diktatuurinsa on uhattuna ja rauha säilyykin parhaiten kun laumassa ei ole muita dominoivia koiria.  Pian tämä arvokas herrasmies on valmis matkustamaan omaan kotiinsa, kaipaisitko sinä ripauksen kuninkaallisuutta arkeesi?

31.3.2017
Kulkurien aktiivien taas matkatessa Romaniaan, kantautuu myös Papan korviin hyviä uutisia, sillä Papa on juuri varattu omaan kotiinsa.

13.5.2017
Äitienpäivän kynnyksellä myös Papa on vihdoin päässyt oman perheensä luo.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Papa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Papa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Papan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.