Päivitetty 11.08.2018

Kodin saanut koira: MARISSA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
25.3.2018

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa. Morenin tarhalla kotiaan odottelee ihana ja rauhallinen Marissa, joka löydettiin kadulta vuonna 2013.

Marissa on kaikinpuolin kovin tasapainoisen oloinen koira. Se on iloinen ja haluaa touhuta ihmisen kanssa, mutta ei mitenkään rieku, vaan siitä pikemminkin huokuu rauhallisuus. Marissa sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Tarhalla Marissa ei juuri hauku ja tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Hammakiveä neidiltä löytyy, joten tulevan kodin olisi hyvä varautua mahdolliseen hammasremonttiin. Marissa on noin 60 cm korkea ja painoa löytyy 30 kg.

 

Päivitykset
11.8.2018
Marissa pääsi vihdoin lentämään oman perheensä luo.

19.4.2018
Upea Marissa on tänään varattu omaan kotiinsa! <3

25.3.2018
Marissa on niitä koiria, joita ei mitenkään voi kuvata sanoin. Sen voi kehua maasta taivaisiin, koska se on mitä rauhallisin, tasapainoisin ja iloisin koira. Se rakastaa ihmisiä, rapsutuksia ja herkkuja, ja oppii nopeasti, mitä näiden saamiseksi pitää tehdä. Marissa on kuitenkin aivan erityinen koira, jonka katse jää kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa, ja jonka häkistä poistuminen on aivan erityisen sydäntäsärkevää. Marissa ei jää hyppimään häkin ovea vasten tai pyri tulemaan mukaan, vaan seisoo tyynenä, häntä epävarmasti heiluen, katsoen vierailijoiden perään ja toivoen pääsevänsä mukaan. Pahaksi onnekseen upea Marissa on melko iso ja tavallisen näköinen koira, ja näin ollen se ei juuri kiinnitä ihmisten huomiota söpömpien koirien tavoin, ehkä vielä joku päivä koittaa senkin vuoro päästä ikiomaan kotiinsa?

7.7.2017
Marissa on edelleen oma rauhallinen itsensä. Se on lempeä koira, sen katse on viisas ja sen voisi hyvin kuvitella sohvalle viereen köllöttelemään ja nauttimaan rapsutuksista. Iloinen Marissa tarvitsisi vain oman perheen, jonka kanssa se saisi nauttia niin rapsutteluhetkista kuin muistakin touhuiluista.  Missäköhän olisi tämän lempeän hukkakoiran oma koti?

5.6.2017
Lisätty iloiselle uimarille uusia kuvia.

18.4.2017
Marissa on kovin ihmisrakas ja painautuukin häkkiä vasten mahdollisimman lähelle jo ennen kuin vierailijat ehtivät edes sisään astua. Häkkiin mentäessä se rauhoittuu alkuinnostuksen jälkeen nopeasti nauttimaan rapsutuksista. Herkkujakin Marissa vähän maistelee, mutta kyllä ihmisen huomio on selvästi aivan parasta.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marissa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marissa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.