Päivitetty 05.07.2018

Kodin saanut koira: MARJA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perusteidot ja tausta 
Marja on pieni ja iloinen mummo-koira joka asuu tällä hetkellä Carpen tarhalla Romaniassa. Vaikka tarhan rakentaminen on vielä hieman kesken, on Marja ollut onnekas kun se pääsi asumaan jo valmistuneisiin tiloihin eikä joutunut kadulle, kuten sen moni lajitoveri. Aiemmin Marja on asunut kotikoirana.  Sen omistajalla oli yhteensä viisi koiraa, joista neljästä hän luopui muuttaessaan pienempään asuntoon. Yksi koirista löysi kodin ja muut kolme päätyivät Carpeen. Vaikka Marjalla on ollut koti, on se todennäköisesti elänyt suurimman osan ajasta pihalla, joten kotikoiran taidot niin kuin me ne ymmärrämme ovat Marjalle uusia juttuja.

Tarhaoloissa Marja on ystävällinen, sosiaalinen ja avoin. Täysin vieraitakin ihmisiä se tulee heti moikkaamaan. Mummukka vaikuttaa tasapainoiselta koiralta joka todennäköisesti sopeutuu kotikoiran arkeen helposti. Perusolemuksessaan sillä on jo iän tuomaa rauhallisuutta eikä se hötkyile turhia. Marja asuu yhdessä samasta paikkaa tulleen Nessin ja Nissan kanssa. Nissan kerrotaan olevan Marjan ja Nessin pentu. Kolmikko tulee hyvin toimeen eikä Marjalla ole ongelmia muidenkaan koirien kanssa.

Marja on 35-40cm korkea ja painaa noin 14kg. Se on lihavassa kunnossa, mikä ei oo yhtään hyvä juttu pitkäselkäiselle töppöjalalle. Laihdutuskuuri onkin mummukalle tarpeen kotiutumisen jälkeen.

Päivitykset
5.7.2018
Marja saapui kotiin 3.7.2018

30.5.2018
Kesän kunniaksi ihana Marja on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

7.4.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Marjan vieraillessan Carpen tarhalla maaliskuussa. Marja-mummu sietää kämppisten Nessun ja Nissan räksytykset ja sinkoilut ihan huikean hienosti. Saadessaan vieraita se lähestyi heitä lyllertäen ja avoimesti. Marja ei tuhlaa aikaa kiertelyyn eikä kaarteluun, vaan kiipeää kyykistynyttä vierasta vasten nauttimaan ihmiskontaktista. Vaikka häkkikaveri haukkuu ja käy kierroksilla, niin Marja ei sellaiseen lähde mukaan. Mummu käyttää paljon nenää ja tutustuu huolellisesti asioihin nenänsä kanssa. Varmasti osin myös rauhoittaa itseään siten. Hoksatessaan, että vierailla on nameja, innostuu Marja vanhoine koipineen ihan hyppimäänkin- tai miksi sitä nyt töppöjälkaisella ja satavuotiaalla koiralla kutsuisi. Marja on erinomainen emäntä vierailleen.

Lisätty kuvia.

16.1.2018
Marja lisättiin adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.