Päivitetty 25.09.2015

Kodin saanut koira: MARKUS


Markuksella vauhti päällä 9/2015

Markuksella vauhti päällä 9/2015

MARKUS

* uros

* noin 10kk

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

29.6.2015
Markus on elämäniloinen nuorimies, joka rakastaa muita koiria. Markus asustaa tällä hetkellä eläinsuojelija Lavinia Ionin mini-shelterillä, jakaen häkkiä toisen koiran kanssa. Markus upottaa tämän toisen koiran, Fleurin, rakkauden- j ahuomionosoituksiin. Markus myös mielellään auttaa kaveriaan säilyttämään linjansa, eli syö myös tämän ruoat mikäli saa tilaisuuden siihen. Markus ei kuitenkaan ole dominoiva eikä ruoka-aggressiivinen. Poika vaan tykkää syödä.

Tämä kuitenkin näkyy myös Markuksen kroppassa, eli tulevan kodin tulisi sitoutumaan auttamaan Markusta pudottamaan painoa paljon. Markus on noin 35cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 18kg.

Markuksen ruumiinrakenne on pitkulainen ja Markus omaa lyhyet jalat. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että paino saataisiin putoamaan. Raskas paino rasittaa niveliä ja tämä voi aiheuttaa turhia kipuja ja kulumia. Muutenkin on tärkeää huolehtia hyvästä ja terveellisestä elämänlaadusta, riittäävästä ja sopivasta liikunnasta sekä ravintorikkaasta ruoasta. Nivelistä kannattaa myös pitää erityistä huolta mm. nivelravinteilla.

Markuksesta saa varmasti kaverin niin kävelyille kuin sohvalle, sen sallittaessa.

9.9.2015
Markukselle lisätty uusia kuvia. Tällä pojalla on iloinen mieli ja vauhti säilynyt helteisistä päivistä huolimatta! Missä on tämän elämänilosen vesselin loppuelämän koti?

25.9.2015
Markus pääsee muuttamaan Englantiin. Ole onnellinen ja nauti elämästä <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Markus saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Markus  on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.