Kodin saanut koira: MARKUS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Markuksella vauhti päällä 9/2015

Markuksella vauhti päällä 9/2015

MARKUS

* uros

* noin 10kk

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

29.6.2015
Markus on elämäniloinen nuorimies, joka rakastaa muita koiria. Markus asustaa tällä hetkellä eläinsuojelija Lavinia Ionin mini-shelterillä, jakaen häkkiä toisen koiran kanssa. Markus upottaa tämän toisen koiran, Fleurin, rakkauden- j ahuomionosoituksiin. Markus myös mielellään auttaa kaveriaan säilyttämään linjansa, eli syö myös tämän ruoat mikäli saa tilaisuuden siihen. Markus ei kuitenkaan ole dominoiva eikä ruoka-aggressiivinen. Poika vaan tykkää syödä.

Tämä kuitenkin näkyy myös Markuksen kroppassa, eli tulevan kodin tulisi sitoutumaan auttamaan Markusta pudottamaan painoa paljon. Markus on noin 35cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 18kg.

Markuksen ruumiinrakenne on pitkulainen ja Markus omaa lyhyet jalat. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että paino saataisiin putoamaan. Raskas paino rasittaa niveliä ja tämä voi aiheuttaa turhia kipuja ja kulumia. Muutenkin on tärkeää huolehtia hyvästä ja terveellisestä elämänlaadusta, riittäävästä ja sopivasta liikunnasta sekä ravintorikkaasta ruoasta. Nivelistä kannattaa myös pitää erityistä huolta mm. nivelravinteilla.

Markuksesta saa varmasti kaverin niin kävelyille kuin sohvalle, sen sallittaessa.

9.9.2015
Markukselle lisätty uusia kuvia. Tällä pojalla on iloinen mieli ja vauhti säilynyt helteisistä päivistä huolimatta! Missä on tämän elämänilosen vesselin loppuelämän koti?

25.9.2015
Markus pääsee muuttamaan Englantiin. Ole onnellinen ja nauti elämästä <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Markus saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Markus  on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: