Päivitetty 19.11.2022

Kodin saanut koira: MARMEE (Pikkunaiset) (nyk. Luna)


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Marmee oli asustellut Carpen lähistöllä maastossa jo pari vuotta antamatta ottaa itseään kiinni lukuisista yrityksistä huolimatta. Eräänä joulukuun päivänä Marmee ilmestyi Carpen portille, Carmen meni sitä vastaan ja Marmee hävisikin takaisin pusikkoon. Pian se palasi takaisin kantaen mukanaan pentua! Marmee jätti pennun portille ja lähti taas omille teilleen, palaten jälleen takaisin toinenkin pentu mukanaan. Siinä se sitten istui pentujensa kanssa portilla ja ikään kuin ilmoitti Carmenille muuttavansa perheineen tarhalle asumaan.

Marmee on ihmisiin tottumaton mutta iloinen ja utelias pikku koira. Se uskaltaa lähestyä tutkimaan vieraitakin ihmisiä ja syö varovasti nameja näiden kädestä. Marmee on hieman hämmästyneen oloinen ihmiskontaktista, eikä oikein tiedä miten tilanteessa pitäisi toimia. Marmeelle on tärkeää saada tutustua uusiin asioihin ja ihmisiin omaan tahtiin. Saadessaan tehdä näin,  Marmee innostuu huomatessaan, että kaikki onkin hyvin ja tutustuminen kannatti.

Marmee on kärsivällinen ja rauhallinen pentujensa Megin ja Amy Curtisin kanssa. Se antaa vieraiden lähestyä pentuja ja pentujen lähestyä vieraita. Marmee on kohtelias koira, joka ilmaisee pennuilleen nätisti, kun sille alkaa riittää pentujen leikkisä sähläys. Marmee selvästi väsyy nopeasti oudosta tilanteesta vieraiden ihmisten kanssa ja käy välillä rauhoittumassa kopissa.

Emme kuule kenenkään Pikkunaisista haukkuvan tarhalla, mutta kotiympäristössä tämä voi tietysti muuttua. Marmee voisi sopia monenlaiseen perheeseen, mutta sen kohdalla tulee ottaa huomioon, että kyseessä on ihmisiin tottumaton koira, joka tulee tarvitsemaan paljon positiivista vahvistusta ja rohkaisua matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Marmee on kooltaan noin 38 cm korkea ja se painaa arviolta 9 kiloa.

Päivitykset
19.11.2022
Sydänmatohoitojen ja pitkän odotuksen jälkeen Marmee matkusti vihdoin kotiin Suomeen! Marmee sai omalta ihmiseltään uudeksi nimekseen Luna. Onnea Luna ja perhe!

22.8.2022
Marmee seuraa pentujensa jalanjälkiä ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

29.6.2022
Kulkurien aktiivit kohtasivat helteisellä tarhavierailullaan Amy Curtisin ja mamma-Marmeen. Pikkunaiset jännittivät alkuun uusia ihmisiä aktiivien mennessä niiden häkkiin. Namit maistuvat molemmille kuitenkin maahan heitettynä ja lopulta rohkeuden karttuessa, myös ujosti kädestä haettuna.

Molemmat Pikkunaiset ovat kovin kiinnostuneita aktiiveista ja uskaltautuvat tuumailun jälkeen heitä haistelemaankin. Pikkunaiset ovat ihmisiin selvästi tottumattomia ja kaikki uusi jännittää niitä kovasti. Mitä kauemmin aktiivit viettävät häkissä aikaa, sitä rohkeampi kaksikosta tulee.

Marmee menee vierailun aikana koppiinsa katselemaan aktiivien touhuja. Se ei mene koppiin pelokkaasti, vaan Marmee ennemminkin pitää sitä hyvänä paikkana tarkkailla mitä häkissä tapahtuu. Marmee heiluttaa innokkaasti häntäänsä, vaikka kaikki onkin kovin uutta ja jännittävää.

25.4.2022
Marmee aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marmee saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marmee on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.