Perustiedot ja tausta
27.11.2017
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Vladut, Adina siirsi typoisteensä sinne. Hän tekee siellä pitkää viikkoa koettaen auttaa tarhan yli kolmeasataa asukkia, joista suurin osa on kodittomia koiria. Cosoban kyläläiset ovat oppineet jo tuomaan ei-toivottuja koiria tarhalle, mikä on tietenkin parempi kuin hylätä ne vilkkaasti liikennöityjen teiden varteen odottamaan varmaa kuolemaa. Se ei kuitenkaan ole millään muotoa helppoa Adinalle, joka töihin tullessaan saattaa löytää kymmenen sairasta ja aliravittua pentua tarhan portilta.
Tällainen on myös Macarenan ja Maronican tarina. Kun Adina aamulla saapui työpaikalleen, tarhan portinpielessä oli kassi, jonka avattuaan Adina sai todeta tuijottavansa kahteen todella pieneen ja avuttomaan koiranaamaan. Tarhalla on ruhkaa, mutta mitä vaihtoehtoja Adinalla on ja niin koiratyttöset muuttavat Cosoban tarhalle kasvamaan ja vahvistumaan. Ihan suomikoiran tavoille pennelit eivät pääse tarhalla oppimaan, mutta ne ovat avoimia, uteliaita ja reippaita koiranalkuja, joilla on ollut onnea. Kun tytöt sitten tapaavat vieraita, ne hiukan hämmentyvät ja niitä alkaa ujostuttamaan- niinkuin nyt vain pienokaisia voi ujostuttaa. Ne ovat kuitenkin uteliaita eivätkä ollenkaan kauhuissaan. Ne ovatkin kovin samanoloisia kuin koiranpennut ovat kaikkialla maailmassa. Macarenalla on alapurenta, mikä tarkoittaa sitä, että sen alaleuka on tavallisesta poiketen yläleukaa pidempi. Tästä harvemmin on haittaa koiralle eikä tiedossa ole, että se koskaan tulisi aiheuttamaan mitään toimenpiteitä. Maronicalla taas on kannuskynnet myös takajaloissa. Jos ne tuntuvat tarttuvan kiinni ja repeilevän, ne voi käydä nipsauttamassa eläinlääkärillä pois. Löytyisikö sinun rinnaltasi paikka pesunkestävälle sydäntenmurskaajalle? Huomioithan, että nämäkin hurmurit kasvavat aikuisiksi ja ovat matkassasi mukana 10-15 vuotta.
Siskosten odotetaan kasvavan noin 40- 45- senttisiksi.
Päivitykset
8.3.2018
Eilinen Kulkuri-lento toi koteihinsa seitsemäntoista koiraa, joista Maronica oli yksi onnekas. Onnea, Maronica ja perhe.
9.2.2018
Vähänpä tiesi Maronica tänä aamuna herätessään, että sen päivät kodittomana koirana ovat luetut. Se on varattu omaan kotiin Suomeen.
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Mikäli Maronica tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.
Maronica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maronica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Maarit Auranen