Päivitetty 01.02.2015

Kodin saanut koira: MARTIN


Martin

 

MARTIN

* arvioitu syntymäaika 9/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

4.12.2014
Martin liikkui sisarustensa ja muutaman aikuisen koiran kanssa erään kodittoman miehen kanssa. Tämä pieni lauma nukkui niin metsässä, pelloilla kuin hautausmaallakin. Mies on kykenemätön huolehtimaan itsestään saatikka koiristaan. Pennut eläinsuojelija Luiza Mandru onnistui puhumaan itselleen, aikuisista koirista mies ei suostu luopumaan.

Näiden pienten pentujen elämän alkutaival oli ikävä kyllä liian rankka muille, paitsi Martinille, joka nyt on saanut kerätä voimia ja kasvaa Luizan muiden pentujen ja koirien kanssa. Martinista on kehittynyt iloinen, sosiaalinen pentu joka saattaa leikin lomassa muutaman kerran haukahtaa ilosta ja innosta mutta ei kuitenkaan muuten ole osoittanut haukkuherkkyyttä.

Martin on utelias ja tulee mielellään tervehtimään ihmisiä.

Arvio on että Martinista kasvaa keskikokoinen koira, n.15-20kg. Muistathan että kyse on kuitenkin vain arviosta.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia/kastrointia.

Martin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Martin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

12.12.2014
Martin varattiin omaan kotiin Suomeen 🙂

17.1.2015
Martin saapui kotiin perheensä luokse. Onnea 🙂 !

1.2.2015
Martinin kodista tuli kotikuulumisia:

”Martin on ollut nyt viikon päivät uudessa kodissaan. Niin koira kuin sen omistajat ovat hieman hämmentyneitä toisistaan, mutta kaikki on mennyt tähän asti paremmin kuin odotimme. Martin tekee melkein kaikki tarpeensa jo ulos, kunhan vaan käy tarpeeksi usein lenkillä. Lisäksi Martin osaa jo istua, antaa tassua ja mennä maahan. Seuraamisen ja noutamisen alkeitakin olemme jo vähän opetelleet.
Ulkona Martinia aluksi pelotti eikä olisi halunnut kävellä sataa metriä pidemmälle. Kehitystä tapahtuu kuitenkin joka päivä, ja tänään lenkkeilimme reippaasti jo nelisen kilometriä. Vapaanakin olemme Martinia vähän pitäneet turvallisilla ja rauhallisilla paikoilla, sillä koira tottelee luoksetulokäskyä ainakin toistaiseksi mukavasti. Harmia meille on aiheuttanut lähinnä se, että Martin haukkuu ja murisee toisille koirille, jos ne tulevat liian lähelle (eli noin kymmenen metrin etäisyydelle). Kaupungissa ei ole aina mahdollisuutta kiertää kaikkia koiria kaukaa, joten pitää yrittää totuttaa sitä hiljalleen. Luultavasti kyse on vain pelosta ja myös hihnassaolo kohtaamishetkellä voi vaikuttaa uhkaavalta.
Muuten Martin on oikein kiltti hauva, joka ei sisällä ole kertaakaan haukkunut. Sillä on tarve hakea kaikki mahdolliset esineet leikkikaluiksi. Omistajan kengät ja puserot ovat usein parempia kuin omat lelut :D.”

 

Martinin varausta hoiti Mia

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.