Päivitetty 29.06.2014

Kodin saanut koira: MARTINEL


MARTINEL

*arvioitu syntymäaika 2/2014

* uros

*Romaniassa.

 

 

 

 

 
8.5.2014
Kaksi pientä karvapalloa löydettiin yksin, hylättyinä ja peloissaan. Ne nököttivät suuren roskakasan päällä mihin ne oltiin, aivan kuin roskat, jätetty kun niitä ei enää haluttu ja tarvittu. Selviytyäkseen niiden olisi pitänyt osata etsiä ruokaa, suojaa ja opppia puolustamaan itseään. Pennut olivat vain 8 viikon ikäisiä, eikä niillä ollut minkäänlaisia edellytyksiä selvitä yksin suuressa ja pelottavassa maailmassa.

Näiden pentujen onni oli, että hylkäyspaikka oli lähellä Glinan tarhaa. Glinan vapaaehtoiset löysivät ja ottivat mukaansa nämä avuttomat koiranpennut ja veivät ne tarhalle turvaan ja saamaan ruokaa ja suojaa. Pennut saivat nimet, Martinel ja Ursi, ja niiden tulevaisuus alkoi näyttää jo paljon valoisammalta.

Toisin kuitenkin kävi, sillä pian pelastumisensa jälkeen pentujen vointi romahti. Ne olivat apaattisia, eivät halunneet syödä eivätkä jaksaneet liikkua. Glinan tarhan toinen johtaja otti pennut kotiinsa ja käytti pentuja eläinlääkärin hoidoissa päivittäin. Pentuja lääkittiin matolääkkein ja hyvin pian ne voimistuivat ja piristyivät! Joskus massiivinen mato-ongelma saa pennut todella huonoon kuntoon, mutta hoitojen avulla pennut ovat taas pirteitä, iloisia, energisiä ja valmiita leikkimään kaikkien kanssa!

Martinel painaa nyt 5 kg, mutta tulee aikuisena olemaan noin 12 kg painoinen. Nuoren ikänsä vuoksi sitä ei todennäköisesti kastroida Romaniassa, joten uusi omistaja sitoutuu kastroimaan koiran Suomessa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% osuudella, kunhan toimenpide suoritetaan kohtuullisessa ajassa.

20.5.2014
Martinel on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

Martinel saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

29.6.2014
Martinel lensi oman perheensä luokse Suomeen myöhään perjantai-iltana 27.6. Toivomme kaikkea hyvää Martinelin uuden elämän alkuun oman perheensä kanssa!

Kodin etsinnässä auttoi Evi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.