Päivitetty 15.09.2015

Kodin saanut koira: MARY JANE


 

Mary Jane 05/15

Mary Jane 05/15

MARY JANE

* Noin 7-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

27.4.2015
Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Romaniassa on Anda ja Alina Murgun ylläpitämä yhdistys Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls). Heidän hoivissaan elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi Murgujen suojateista on jo hieman varttuneempaan ikään ehtinyt rouvaskoira Mary Jane. Alun perin tämä leikkisä narttu oli löytynyt kahden muun koiran kanssa kadulta, josta paikallinen hyväsydäminen nainen oli vienyt ne turvaan yksityiselle koirasuojalle. Elämäntilanteen muuttuessa naisella ei kuitenkaan ollut enää mahdollisuutta pitää koiria siellä. Näin Mary Jane koirakavereineen päätyi Murgujen uudelle Sintestin-tarhalle. Koirien löytäjä halusi kolmikon juuri Andan ja Alinan hoiviin, koska tiesi, että sieltä niillä olisi mahdollisuus päätyä kansainvälisten adoptioiden piiriin. Nyt Mary Janen on aika ottaa seuraava askel kohti tätä unelmaa ja aloittaa kodinetsintä Suomesta Kulkureiden adoptio-ohjelman turvin.

Noin 7-vuotias Mary Jane on yhä luonteeltaan iloinen ja leikkisä. Se ei ole kuitenkaan hyperaktiivinen, vaan osaa myös rauhoittua. Ihmisiä kohtaan Mary Jane on ystävällinen ja sosiaalinen. Se tulee toimeen myös toisten koirien kanssa, mutta joidenkin toisten narttujen kanssa on ilmennyt rähinöintiä. Mary Janea ei siis varmuuden vuoksi luovuteta kotiin, missä on ennestään muita suurin piirtein saman ikäisiä narttuja. Selkeästi nuoremman nartun ollessa kyseessä, voidaan Mary Janen adoptiota miettiä varauksella ja tapauskohtaisesti. Mary Jane on noin 45-50cm korkea ja painoa sillä on 17-20kg.

10.5.2015
Viraillessaan Romaniassa toukokuussa 2015 tapasivat Kulkureiden edustajat ensi kertaa Mary Janen ystävineen. Tutun Alinan kanssa Mary Jane on luottavainen, mutta vieraisiin se ei vielä oikein luottanut. Aluksi Mary Jane meni uusia ihmisiä karkuun, mutta uskoltautui kuitenkin lopulta tulla hakemaan rapsutuksia. Rapsutusten loputtua rouva halusi niitä lisää ja jäikin lopulta paikoilleen nauttimaan huomiosta. Mary Janelle olisikin haussa rauhallinen koti, jossa tämä sielukas rouva saisi puhjeta kukkaan.

Lisätty kuvia Mary Janelle.

13.7.2015
Kulkureiden edustajien tavatessa Mary Janen heinäkuussa 2015 rouvaa aluksi jännitti uudet ihmiset. Huomattuaan vierailijat ystävällisiksi tulikin se jo oma-aloitteisesti hakemaan lisää rapsutuksia ja huomiota. Varsinaisesta käsittelystä se ei juurikaan pitänyt, mutta antoi kuitenkin tutkia itseään. Mary Jane tulee toimeen urosten kanssa, mutta toisista nartuista se ei pidä. Rouva on myös erittäin tarkka omasta ruuastaan ja murisi kupiltaan kovasti viereisen häkin pennuille. Mary Jane on tällä hetkellä lihavassa kunnossa, joten tulevassa kodissa olisi odotettavissa laihdutusoperaatio.

Lisätty kuvia Mary Janelle.

15.9.2015
Mary Jane on löytänyt kotinsa toisaalta

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mary Jane saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mary Jane on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.