Päivitetty 20.06.2017

Kodin saanut koira: MAUNO


Syntymäaika: 01/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
ei kastroitu

21.05.2017

Mauno ja Tellervo päätyivät adoptio-ohjelmaamme siten, että pentujen emo oli löydetty 1.1.2017 huoltoasemalta. Kävi ilmi että neiti olikin tiineenä ja synnytti kaksi pentua. Emo ei toistaiseksi ainakaan tule ohjelmaan, sillä se on mahdollisesti jäänyt auton töytäisemäksi ja sillä on takapäässä neurologista ongelmaa. Pennut ja emo asustelevat tällä hetkellä Cosoban tarhalla.

Mauno ja Tellervo ovat todella reippaita pikku pentuja. Sisarukset ovat kiinnostuneita vieraista ja pomppivat innoissaan emonsa ja toistensa niskassa, kun yrittävät päästä vieraiden luo. Molemmat leikkisiä ja sosiaalisia pentuja, toisinaan vähän pikkuriiviöitä, joita emo pitää kurissa ja nuhteessa. Sisarukset ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ovat nyt valmiita etsimään omia kotejaan.

Mauno tulee jäämään kooltaan pieneksi. Arviolta 8-10 kilon painoiseksi. Emo on myös samaa kokoluokkaa.

——————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mauno tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Mauno saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mauno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

06.06.2017

Mauno on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

18.06.2017

Suloinen Mauno matkusti tänään omaan kotiinsa.

Maunon yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.