Päivitetty 16.12.2019

Kodin saanut koira: MICI (ent. Mic)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Mikkeli)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 26.10.2019)
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Mici on löydetty hylättynä kangaskassissa Cosoban tarhan porttien ulkopuolelle, josta Adina on hänet ottanut turvaan tarhalle.

Mici matkusti omaan kotiinsa Suomeen syyskuun alussa 2019. Nyt lokakuun lopussa pieni poika palaa omaa loppuelämän kotia etsiviin koiriin. Tämä johtuu siitä, että kaikista yrityksistä huolimatta Mici ei tule toimeen perheen muiden koirien kanssa. Tästä syystä päädyttiin siihen, että vaikka Micistä luopuminen on vaikeaa, se on sille sekä perheen muille koirille ainoa oikea ratkaisu. Micille etsitäänkin nyt kotia, jossa ei ole muita koiria.

Mici on aina iloinen ja pirteä nuori poika. Hän rakastaa ihmisiä ja hyppää mielellään ihmisten syliin. Mici ottaa ystävällisesti vastaan myös kodissa vierailevat ihmiset. Mici osaa jo paljon kotikoiran tapoja: hän osaa mennä omalle pedilleen pyydettäessä, lopettaa haukkumisen ja myös osaa luopua pyydettäessä. Mici osaa myös antaa tassua ja istua. Mici nauttii siitä, että opetellaan uusia asioita yhdessä. Mici onkin nopea oppimaan ja todella älykäs, joten parhaiten sille sopisi koti, jossa sen kanssa puuhataan paljon yhdessä.

Mici on sisäsiisti, osaa myös pyytää pihalle tarpeilleen kun tarve vaatii.  Lenkeillä Mici nuuskuttaa innoissaan uusia hajuja ja kävelee nätisti hihnassa. Eroahdistusta sillä ei ole lähes lainkaan: joskus Mici jää kotiin haukkumaan hetkeksi jäädessää yksin, mutta lopettaa nopeasti. Mici ei ole yksin ollessaan myöskään tehnyt tuhoja nykyisessä kodissaan, vaan se leikkii nätisti leluillaan tai syö luuta.

Nykyisen perhe kertookin, että Micin ainoa huono puoli on, ettei se pidä toisista koirista. Lenkillä Mici kuitenkin osaa usein kävellä toisten koirakoiden ohi välittämättä niistä, mutta joskus vastaantulevat koirat aiheuttavat Micissä remmirähinöintiä. Tulevan perheen onkin oltava valmis harjoittelemaan toisten koirien nätisti ohittamista ulkona.  Perheen on varauduttava myös siihen, että Mici ei koskaan tule hyväksymään muita koiria kavereikseen, esimerkiksi koirapuistoilu ei ole Micille sopivaa aktiviteettia. Pienet lapset arveluttavat ja pelottavat Miciä jonkin verran, Miciä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Kaikista eniten Mici nauttii oleskelusta ihmisten seurassa. Mici osaa myös olla hassu kujeilija, hän esimerkiksi välillä kuljettelee ihmisten kenkiä eri huoneisiin. Micistä saisi aktiivisen kaverin, joka nauttii kovasti puuhastelusta ihmisen kanssa, mutta mielellään käpertyisi myös ihmisensä syliin sohvalle katsomaan telkkaria yhdessä.

Mici on n.30-35cm / 7 kg.

Päivitykset
15.12.2019
Micin uuden perheen elämäntilanteeseen tulikin suuri muutos, joten Mici palasi kotia etsiviin. Hänellä löytyi juuri se oikea koti, johon hän muutti tänään ja jossa häntä kovasti odotettiin. Onnellista yhteiselämää Mici ja perhe!

16.11.2019
Suloinen Mici löysi oman kodin vain lyhyen odottelun jälkeen ja muutti tänään oman perheensä luokse. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Mici ja perhe!

26.10.2019
Mici palaa omaa kotia etsiviin koiriin.

7.9.2019
Mic on tänään lentänyt Suomeen ja tassutellut uuteen elämään oman perheensä kanssa.

9.8.2019

Pitkään ei Mic ennättänyt olla kotia etsivien joukossa, vaan ihana pieni poika ja koti kohtasivat nopeasti. Mic varattiin tänään omaan kotiinsa.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Ensimmäisessä kodissa koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös uudessa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu ensimmäisessä kodissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi myöhemmin muuttua. luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mici saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mici on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Micin yhteyshenkilö : Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.