Päivitetty 07.09.2019

Kodin saanut koira: MIC


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania/ One Rescue Association
kastroidaan

Perustiedot ja tausta
31.7.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Pieni poika hylätiin kangaskassissa tarhan porttien ulkopuolelle, ja sai nimekseen Mic, joka tarkoittaa romaniaksi Pieni.
Mic aloittaa nyt kodinetsintänsä kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Poika koostuu n.30-35cm korkeudesta ja n. 7kg. ihan hirveästi ei poika enää kasva.

Vaikka elämänalku ei ole ollut ruusuinen, niin Mic on silti hyvin iloinen kakara. Leikkisä, mutta vielä tottumaton käsittelyyn. Vähän venkoilee alkuun, ja koittaa sätkiä itsensä pois, mutta ei pure tai murise. Vaikka vähän alkuun onkin outoa puuhaa, niin Mic antaa silti rapsuttaa ja istuu sylissä nätisti. Selvästi poika nauttii ihmisen läheisyydestä kunhan malttaa ja rauhoittuu. Kerrassaan todella valloittava tapaus, ja pojan soisi pian löytävän oman kodin ihmistensä luota, jossa pääsee kasvamaan aikuiseksi ja nauttimaan elämästä pienen koirapojan tavoin. Tulevan kodin ei kannata antaa komean pienen ulkomuodon hämätä, vaan Mic varmasti tarvitsee paljon aktiveetteja ja puuhaa ettei tylsyys iske. Nuoren koiran remonttitaidot usein voi hämmästyttää eikä Mic varnasti ole tässä asiassa poikkeus.

Päivitykset
7.9.2019
Mic on tänään lentänyt Suomeen ja tassutellut uuteen elämään oman perheensä kanssa.

9.8.2019

Pitkään ei Mic ennättänyt olla kotia etsivien joukossa, vaan ihana pieni poika ja koti kohtasivat nopeasti. Mic varattiin tänään omaan kotiinsa.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Mic saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot : Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.