Päivitetty 11.11.2021

Kotia etsivä koira: MISLA


Syntymäaika: 04/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan kanssa tehdään myös jatkuvasti säännöllistä yhteistyötä Kulkurien yditoiminnan, sterilointien parissa, jotta jonain päivänä Cosoban ympäristössä ja Romaniassa muutenkaan ei olisi enää niin paljon kodittomia koiria.

Misla elää Cosoban tarhan pentuaitauksessa lukuisten muiden pentujen kanssa. Pentutarhassa meininki on vallaton ja Misla tuntuu jäävän hieman jalkoihin siellä. Misla vaikuttaa hieman sosiaalisesti taitamattomammalta kuin muut pennut ja isossa porukassa jossa on vähänlaisesti resursseja liian montaa koiraa kohtaan, herkemmät yksilöt jäävät herkästi sivumpaan. Misla on ollut ennen arempi, mutta kehittynyt tarhalla hieman. Nyt se yrittää tutustua uusiin vieraisiin ihmisiin uteliaasti, mutta porukan ryysis ja oma jännitys eivät oikein edesauta asiaa. Ihmisiä kohtaan Misla on kiinnostunut, mutta tottumaton. Suoraan kohti meneminen ja kuvaaminen läheltä, sekä syliin ottaminen ovat Mislalle vaikeita tilanteita. Mislan tarvitsisi saada tutustua ihmisiin ja käsittelyyn rauhallisempaan tahtiin, omilla ehdoillaan.

Misla on nuori koira, pentu vielä, ja sillä olisi vielä hyvät mahdollisuudet kehittyä oikeissa käsissä rohkeammaksi koiraksi. Misla kuitenkin tarvitsee melko rauhallisen kodin, reippaan ja tasapainoisen vanhemman koirakaverin esimerkin näyttäjäksi ja ymmärtävän, kärsivällisen kodin, jossa ollaan ehdottoman motivoituneita työstämään Mislan kanssa ajan kanssa kaikessa rauhassa kotiutumista ja kotikoiraksi kasvamista. Mislaa ei luovuteta vilkkaaseen ympäristöön eikä lapsiperheeseen.

Misla on syntynyt keväällä 2021, arviolta huhtikuussa ja se on tällä hetkellä noin 40 cm ja 8 kg, mutta sen arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi (noin 45-50 cm/18-20 kg). Misla tullaan steriloimaan ennen Suomeen saapumista.

Päivitykset

11.11.2021
Misla aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Misla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Misla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa