Päivitetty 11.04.2022

Kodin saanut koira: BONFIRE (Team October)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut BonfireStormDrizzleLeafCozyBountyBreezy ja Foggy ovat viime syksyn pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Bonfire ja sen sisarukset ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että ne saavat tällä hetkellä elellä vapaana tarhan isolla piha-alueella. Öisin ne suljetaan häkkirivistön käytävälle, sillä muita vapaita paikkoja tarhalla ei ole. Aktiiviemme tavatessa Team Octoberin pentueen lokakuussa 2021, he kertoivat pentueen seuranneen heitä koko päivän häkin luota toiselle, makoillen ja seuraten mitä ihmiset puuhaavat ja välillä tietysti touhuten nuorisomaisia temppujaan, kuten pyykkinarulla kuivuvien pyykkien roikottamista pitkin poikin.

Pentue vaikuttaa iloiselta, uteliaalta ja tasapainoiselta, ne eivät vaikuta kohtuuttoman energisiltä, vaikka tottakai nuorissa koirissa varmasti virtaa riittääkin. Pennut eivät myöskään vaikuta tarhaoloissa kovilta haukkumaan.

Bonfire on pentueen ns. “keskimmäisiä” rohkeuden suhteen. Se ei ole ensimmäisenä tutustumassa lähemmin vieraisiin ihmisiin, vaan seurailee ensin tilannetta vähän epävarmana, mutta ensikosketuksen jälkeen Bonfire toteaa että nuo ihmisethän ovatkin ihan kivoja ja pysyttelee lähellä uusia tuttavuuksiaan huomiota hakien.

Bonfire on asunut koko elämänsä sisarustensa, ja nykyisin myös useiden muiden tarhalla elävien koirien kanssa ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Olisikin ihanaa jos Bonfiren tulevassa kodissa olisi koirakaveri, mutta sitä voidaan ajatella ainoaksikin koiraksi. Tärkeintä on, että Bonfire löytää sitoutuneen, motivoituneen ja aktiivisen perheen, jossa se saa tarvitsemaansa liikuntaa, virikkeitä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta.

Bonfire kasvaa noin 55-60 cm korkeaksi ja sen paino tulee aikuisena olemaan arviolta 25+ kg.

 

Päivitykset

11.4.2022
Bonfire saapui omaan kotiin 9.4.2022

4.3.2022
Bonfire on varattu omaan kotiin Suomeen.

8.11.2021
Aktiivimme tapasivat myös Bonfiren lokukuussa Romaniassa. Bonfire elelee edelleen vapaana tarhan pihalla muiden koirien kanssa. Se on myös edelleen hieman ujo ja välttelee kosketusta, muta on kuitenkin omaehtoisen kiinnostunut ja syö reippaasti herkut kädestä. Laumassa Bonfire vaikuttaa sopuisalta. Bonfire ei vaikuta olevan kova haukkumaan. Kokoa on tällä hetkellä 50-55 cm ja 23-25 kg.

Lisätty uusia kuvia.

25.10.2021
Bonfire aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bonfire saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bonfire on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptio-asioissa ensiyhteydenotto sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.