Päivitetty 10.10.2023

Kotia etsivä koira: LEAF (Team October)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut Storm, Drizzle, Leaf, Cozy, Bounty, Breezy ja Foggy ovat syntyneet arviolta syksyllä 2021. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Leaf on varttunut nuoren koiran ikään tarhalla. Yhteistä häkkiä se asuttaa tällä hetkellä sisarustensa Stormin, Drizzlen ja Foggyn kanssa ja nelikko tulee mutkattomasti toimeen keskenään.

Leaf suhtautuu hiukan epäilevästi uuteen tilanteeseen, Kulkurien aktiivien vieraillessa nelikon häkissä. Se haukkuu ensin häkin verkon läpi aktiivien viettäessä aikaa viereisessä häkissä ja näiden saapuessa Team Octoberin koirien häkkiin, on Leaf selkeästi tilanteesta hämillään. Se ei ole arka, mutta epävarma nuori koira. Ja ymmärrettäväähän tuo: onhan sen elämästä puuttunut täysin kaikki tuki ja turva ja tilanne missä vieraat ihmiset tulevat sen ainoaan tietämään turvapaikkaan on jännittävää.

Leaf haukahtelee jännittäessään, mutta rohkaistuu kuitenkin sisarustensa positiivisen esimerkin avulla nopeasti. Se ei ole suuna päänä suuntaamassa ihmisten iholle, vaan kiertelee ja tarkkailee meininkiä sivusta sisarusten hääriessä vieraiden luona. Leaf tarvitsee selkeästi enemmän aikaa vieraaseen tutustuessaan, mutta saadessaan edetä omaan tahtiinsa, se kyllä alkaa rentoutua nopeasti. Namit Leafille maistuvat ihan kädestäkin.

Leaf vaikuttaa herkältä ja hiukan tottumattomalta nuorelta koiralta, josta kotona varmasti kuoriutuisi innokas ja iloinen nuori koira. Leaf ei hösellä liikoja, vaan vaikuttaa suhteellisen rauhalliselta tyypiltä.

Leafille täydellisessä kodissa asuisi ennestään koirasosiaalinen ja reipas nuori koirakaveri. Tulevan kodin on hyvä huomioida, että Leaf varmasti tulee tarvitsemaan aikaa totutellessaan uuteen elämään ja opetellessaan kotikoiran taitoja. Leafia ei sijoiteta lapsiperheeseen ja vain harkitusti kerrostaloon.

Leaf on kooltaan noin 55 cm ja 28 kiloa.

Päivitykset

10.10.2023
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Leafilta on elokuun lopulla testattu rabiesvasta-aineet ja ne olivat vaaditulla tasolla.

Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Leafilla se oli 7,13. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/

Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Stormin tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

4.7.2023
Kulkurien aktiivit vierailivat taas Cosobassa ja myös Team Octoberin luona. Samassa häkissä asuvat Leaf, Storm ja Breezy syövät tarjottuja nameja hyvällä halulla. Ne pysyttelevät vieraidensa lähellä ja pyörivät ihmisten ympärillä innoissaan.
Leaf pysyttelee kauimpana ja väistää hieman ihmisiä. Se mielellään syö tarjottuja herkkuja, mutta ei ole valmis ottamaan isoja riskejä tai menemään epämukavuusalueelle niiden takia.
Joko olisi Leafin aika jatkaa rohkaistumista omasta kodista käsin?

5.3.2023
Kulkurien toimijat tapasivat Team Octoberin jälleen tarhalla helmikuussa. Leaf on aikalailla ennallaan, se on nykyisestä nelikosta jännittynein vaikka seuraileekin kiinnostuneena, innoissaan ja uteliaana vieraita ihmisiä ja syö tarjotut namit maasta. Leaf mahdollisesti lähestyisi enemmän jos häkissä olisi aikaa viettää enemmän aikaa tai jos reippaammat sisarukset eivät veisi niin paljon tilaa, mutta on myös täysin mahdollista että Leaf vain on porukan arkajalka ja tähän tulevan kodin tulee varautua.

Lisätty uusia kuvia ja videoita Leafista.

10.10.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat Team Octoberin nelikon Cosobassa syyskuun alussa. Koko porukka on kiinnostunut ja jopa innostunut vieraista. Leaf on porukan ujommasta päästä, se seurailee tilannetta kyllä uteliaasti mutta itselleen sopivan etäisyyden päästä. Ihmiset kuitenkin kovasti kiinnostavat Leafia, ja hetken pohtimisen jälkeen se uskaltaa jopa hakea namit vieraiden ihmisten kädestä. Leaf nuolee aktiivien kädet syötyään namit. Selkeästi Leaf tukeutuu toisiin koiriin paljon, ja lähestyykin ihmistä muiden koirien takaa tai niiden kanssa. Säpsyilee esimerkiksi ihmisten liikkeitä hieman, mutta palautuu kuitenkin nopeasti. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

17.5.2022
Aktiivimme tapasivat jälleen Team Octoberin nelikon tarhalla maalis- ja huhtikuun vaihteessa. Leaf asuu edelleen veljiensä Drizzlen ja Stromin sekä siskonsa Bountyn kanssa samassa häkissä, ja nelikko tulee hyvin toimeen keskenään, uroksienkaan kesken ei havaita minkäänlaista epäsopua. Leaf jännittää vieraita nyt hiukan enemmän kuin lokakuussa, mutta hakee kuitenkin herkut vieraan ihmisen kädestä. Leaf tukeutuu kovasti sisaruksiin ja ottaa mallia, perääntyy jos muut perääntyvät, lähestyy jos muut lähestyvät. Bountyn kanssa Leaf on kuin paita ja peppu.

Leafille lisättiin uusia videoita ja kuvia.

29.1.2022
Aktiivimme tapasivat Leafin ja Team Octoberin muut sisarukset joulukuussa. Leaf oli edelleen vierailijoista hiukan ihmeissään, eikä se ihan tiennyt, miten suhtautua näihin. Se haukahteli välillä ihmisten tehdessä yllättäviä liikkeitä, mutta oli kuitenkin kiinnostunut vierailijoista ja teki näihin sisarusten tuella myös reippaasti tuttavuutta. Leaf ei kuitenkaan vaikuta samanlaiselta höseltäjältä kuin sisaruksensa. Leaf hyötyisi varmasi reippaasta koirakaverista.

Leafin profiiliin lisättiin uusi video.

31.10.2021
Leaf aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leaf saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leaf on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.