Päivitetty 30.06.2022

Kotia etsivä koira: COZY (Team October)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut Bonfire, StormDrizzle, LeafCozyBountyBreezy ja Foggy ovat viime syksyn pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Cozy ja sen sisarukset ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että ne saavat tällä hetkellä elellä vapaana tarhan isolla piha-alueella. Öisin ne suljetaan häkkirivistön käytävälle, sillä muita vapaita paikkoja tarhalla ei ole. Aktiiviemme tavatessa Team Octoberin pentueen lokakuussa 2021, he kertoivat pentueen seuranneen heitä koko päivän häkin luota toiselle, makoillen ja seuraten mitä ihmiset puuhaavat ja välillä tietysti touhuten nuorisomaisia temppujaan, kuten pyykkinarulla kuivuvien pyykkien roikottamista pitkin poikin.

Pentue vaikuttaa yleisesti iloiselta, uteliaalta ja tasapainoiselta, ne eivät vaikuta kohtuuttoman energisiltä, vaikka tottakai nuorissa koirissa varmasti virtaa riittääkin. Pennut eivät myöskään vaikuta tarhaoloissa kovilta haukkumaan.

Cozy mielummin tarkkailee vieraita ihmisiä kauempaa, mutta suhtautuu myös käsittelyyn hämmentyneen rauhallisesti. Kun Cozy kuitenkin saa valita itse, se mieluummin tutustuisi vähän rauhallisempaan tahtiin ihmeellisiin ihmisiin. Cozylla olisi kaikki edellytykset tulla vielä hyvinkin reippaaksi nuoreksi koiraksi kotioloissa jos se saisi tutustua omiin ihmisiinsä ja uuteen elämäänsä omaehtoisesti ja ajan kanssa.

Cozy on asunut koko elämänsä sisarustensa, ja nykyisin myös useiden muiden tarhalla elävien koirien kanssa ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Olisikin ensisijaista että Cozy saisi kodin, jossa sille olisi esimerkkiä näyttämässä yksi tai useampi koirakaveri ennestään. Cozy tulee tarvitsemaan uudessa kodissaan sitoituneisuutta, ymmärrystä, paljon hyviä kokemuksia ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Kun Cozy reipastuu, on huomioitava, että se tulee myös tarvitsemaan reippaasti liikuntaa ja virikkeitä nuoren koiran tavoin.

Cozy kasvaa noin 55-60 cm korkeaksi ja sen paino tulee aikuisena olemaan arviolta 25+ kg.

 

Päivitykset

30.6.2022
Aktiivimme tapasivat Cozyn kesäkuun alussa kuumalla Cosoban tarhalla. Cozy elelee edelleen vapaana pihalla ja osittain varmasti kuumuden vuoksi, osittain tottumattomuuden vuoksi se vaikutti pysyttelevän mielummin omissa oloissaan pienessä varjossa kuin seuraamalla aktiivisesti ihmisiä.

Cozyn sisarukset Foggy, Bonfire ja Drizzle ovat kotioloissa osoittautuneet melko aroiksi, joten myös Cozyn kohdalla tulee ehdottomasti varautua arkuuteen ja hitaaseen etenemiseen.

Lisätty helleköllöttely-kuvia ja video Cozysta.

8.11.2021
Aktiivimme tapasivat Team Octoberin pentueen lokakuussa Cosoban tarhalla. Cozyn arvioidaan olevan tällä hetkellä 55 cm ja 25 kg kokoinen. Pentue elää edelleen vapaana tarhan pihalla. Cozy tutustuu vieraisiin rauhallisesti ja avoimesti. Herkut maistuvat sille hyvin. Cozy ei vaikuta jännittyneeltä saadessaan oleilla vapaana ja makoilla milloin minkäkin tarhan rakennustarvikkeiden päällä. Cozy ei vaikuta tarhalla lainkaan päsmäröivältä eikä myöskään vaikuta juurikaan haukkuvan.

Uusia kuvia lisätty.

25.10.2021
Cozy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cozy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cozy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptio-asioissa ensiyhteydenotto sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.