Päivitetty 31.10.2021

Kotia etsiä koira: STORM (Team October)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut Storm, Drizzle, Leaf, Cozy, Bounty, Breezy ja Foggy ovat viime syksyn pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Storm on varttunut nuoren koiran ikään tarhalla aloittaessaan kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Yhteistä häkkiä se asuttaa tällä hetkellä sisarustensa Drizzlen, Leafin ja Foggyn kanssa ja nelikko tulee mutkattomasti toimeen keskenään.

Stormia kuvaillaan tarhalla sympaattiseksi Hessu Hopoksi. Se on hyväntuulinen ja huolettoman oloinen tyyppi, joka näyttää ottavan uudet käänteet vastaan luottavaisen iloisesti. Aktiivimme tavatessa Stormin lokakuussa, on Storm ehdottomasti häkkiporukan riehakkain. Se pomppii innoissaan vasten ilakoiden, eikä vaikuta ihan käsittävän isohkoa kokoaan. Storm ei välttämättä riehakkuutensa vuoksi ole sopivin koira pienten lasten perheeseen.

Koko pentueen tavoin Stormin tulee kotiuduttuaan varmasti tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aktivointia, sillä sillä vaikuttaa todella riittävän energiaa. Storm suhtautuu ihmisiin hyvin positiivisesti ja on myös koiraporukassa rento ja sopuisa kommunikoija. Se on kaikin tavoin hyvin mutkattoman oloinen tyyppi, joka olisi jo ihan valmis valloittavaa maailmaa oman perheensä kanssa.

Stormin ei kuulla haukkuvan. Se antaa myös vieraidenkin käsitellä sitä hyvin, eikä se arastele kosketusta ollenkaan.

Stormin hassua olemusta ei suoranaisesti vähennä lievä yläpurenta, joka tekee Stormin kuonosta vähän erikoisen mallisen. Hampaat eivät näytä hiertävän kitalakeen, mutta tietysti purenta-asioita on aina hyvä pitää silmällä koiran kasvaessa ja tarvittaessa konsultoida eläinlääkäriä kotiutumisen jälkeen.

Storm on kooltaan noin 55 cm ja 25 kiloa ja tuskin kasvaa enää muuten, kuin toivottavasti kotiutuessaan saa kunnolla lihasmassaa.

Päivitykset

31.10.2021
Storm aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Storm saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Storm on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Stormin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa