Päivitetty 02.05.2023

Kodin saanut koira: BOUNTY (Team October) (nyk. Tilda)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.2.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut ovat syksyn 2021 pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Team October ovat kovin tottumattomia ihmisiin, mutta suhtautuvat uusiin tulijoihin uteliaasti. Ne eivät  vaikuta tarhaoloissa kovilta haukkumaan.

Kiiltäväturkkinen, pentueen tummaa sarjaa edustava Bounty on yksi porukan ujoimmista. Bounty on hyvin pehmeän ja alistuvan oloinen tyttö.

Bounty on asunut koko elämänsä sisarustensa ja myös useiden muiden tarhalla elävien koirien kanssa ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Muutto tarhalta Suomeen ja omaan kotiin on rohkeallekin koiralle valtava mullistus, joten ujo Bounty tarvitsee paljon lempeää ja kärsivällistä ohjausta opetellessaan kotikoiran elämään kuuluvia asioita.  Tasapainoinen arki, sopivasti liikuntaa ja muita virikkeitä, luotettavia ihmisiä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta, siinä ovat Bountyn onnellisen elämän eväät. Bounty hyötyisi erittäin paljon myös kotona odottavasta rohkeasta koirakaverista, johon se saisi tukeutua ja josta ottaa mallia.

Bounty on noin 60 cm korkea ja painaa noin 25 kg.

Päivitykset
Bounty saapui vihdoin vapuksi omaan kotiin ja sai uudeksi nimekseen Tilda! Onnea Tilda ja perhe!

28.3.2023
Bountylle koitti onnenpäivä ja se on vihdoin varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

21.2.2023
Bounty on edelleen kovin tottumaton ihmisiin, eikä tarhalla vuosi toisensa jälkeen asuminen ainakaan auta asiaa. Bounty on kuitenkin utelias ja syö herkkuja uusienkin ihmisten kädestä. Herkkujen  syömisen lomassa Bountyä saa hieman silittääkin leuan alta, vaikka se muuten väistääkin kosketusta. Bounty tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmsistä ja aikaa, sekä kärsivällisyyttä matkallaan kohti kotikoiran elämää.

29.1.2023
Vuosi on vaihtunut, mutta Bountyn tilanne ei ole muuttunut. Se etsii edelleen sitä ikiomaa kärsivällistä koirakaverillista kotiaan tarhalta käsin. Jospa tämä vuosi olisi Bountyn vuosi ja se pääsisi vihdoin nauttimaan ikioman kodin mukavuuksista.

4.10.2022
Bounty asustaa samassa häkissä sisarustensa Stormin, Leafin ja Breezyn kanssa. Team Octoberin koirat ovat kaikki kiinnostuneita uusista ihmisistä. Bounty on selvästi tottumaton ihmisiin ja se säpsyy jonkin verran ihmisten liikkeitä. Namit kuitenkin houkuttelevat sen nopeasti takaisin ihmisten lähelle, jossa se mielellään pysyttelee. Bounty hakee paljon tukea Breezystä.
Bountyn olisi jo aika päästä tarhalta turvalliseen ikiomaan kotiin rohkaistumaan!
Bountysta lisätty myös uusia kuvia ja videoita.

29.6.2022
Ujo Bounty odottaa edelleen tarhalla mahdollisuuttaan päästä rohkaistumaan omaan kotiin. Bounty jää mustana ja ujona koirana monelta huomaamatta, mutta mitäänsanomattoman pinnan alla piilee oikea kultakimpale.

4.4.2022
Bounty asuustaa yhdessä veljiensä Stromin, Drizzlen ja Leafin kanssa samassa häkissä, Bounty tulee hyvin juttuun kaikkien kanssa, mutta etenkin Leaf on sille mieluinen kaveri ja tärkeä tukija.

Bpunty väistää ihmisen suoraa  kosketusta, vaikka reipas onkin noin muutoin. Bounty tukeutuu sen varran paljon veljiinsä, että se varmasti kaipaisi koiraseuraa myös tulevassa kodissaan.

22.2.2022
Bounty oli jo melkein kotimatkalla, mutta valitettavasti Bounty todettiin testeissä ESBL-bakteerin kantajaksi, minkä vuoksi sen varaus peruuntui.
Bounty palaa kokeilemaan uudestaan onneaan adoptio-ohjelmassa, josko nyt löytyisi se ikioma koti.

4.1.2022
Bounty on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

28.10.2021
Bounty aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bounty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bounty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bountyn yhteyshenkilö on Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.