Päivitetty 03.12.2021

Kotia etsivä koira: BOUNTY (Team October)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

28.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut ovat viime syksyn pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Bounty ja sen sisarukset ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että ne saavat tällä hetkellä elellä vapaana tarhan isolla piha-alueella. Öisin ne suljetaan häkkirivistön käytävälle, sillä muita vapaita paikkoja tarhalla ei ole. Aktiiviemme tavatessa Team Octoberin pentueen lokakuussa 2021, he kertoivat pentueen seuranneen heitä koko päivän häkin luota toiselle, makoillen ja seuraten mitä ihmiset puuhaavat ja välillä tietysti touhuten nuorisomaisia temppujaan, kuten pyykkinarulla kuivuvien pyykkien roikottamista pitkin poikin.

Pentue vaikuttaa iloiselta, uteliaalta ja tasapainoiselta, ne eivät vaikuta kohtuuttoman energisiltä, vaikka tottakai nuorissa koirissa varmasti virtaa riittääkin. Pennut eivät myöskään vaikuta tarhaoloissa kovilta haukkumaan.

Kiiltäväturkkinen, pentueen tummaa sarjaa edustaja Bounty on yksi porukan reippaimmista. Bounty tulee rohkeasti pyytämään rapsutuksia ja kellahtaa herkästi selälleen maharapsujen toivossa. Bounty on hyvin pehmeän ja alistuvan oloinen tyttö, muttei kuitenkaan millään muotoa ujo.

Bounty on asunut koko elämänsä sisarustensa ja nykyisin myös useiden muiden tarhalla elävien koirien kanssa ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Bounty sopisi sosiaalisena koirana monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Muutto tarhalta Suomeen ja omaan kotiin on rohkeallekin koiralle valtava mullistus, joten Bounty tarvitsee lempeää ja kärsivällistä ohjausta opetellessaan kotikoiran elämään kuuluvia asioita.  Tasapainoinen arki, sopivasti liikuntaa ja muita virikkeitä, luotettavia ihmisiä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta, siinä ovat Bountyn onnellisen elämän eväät.

Bounty kasvaa noin 55-60 cm korkeaksi ja sen paino tulee aikuisena olemaan noin 25 kg.

Päivitykset

28.10.2021
Bounty aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bounty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bounty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bountyn yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.