Päivitetty 17.05.2022

Kodin saanut koira: DRIZZLE (Team October) (nyk. Morris)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut Storm, Drizzle, Leaf, Cozy, Bounty, Breezy ja Foggy ovat viime syksyn pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Drizzle on varttunut nuoren koiran ikään tarhalla aloittaessaan kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Yhteistä häkkiä se asuttaa tällä hetkellä sisarustensa Stormin, Leafin ja Foggyn kanssa ja nelikko tulee mutkattomasti toimeen keskenään.

Aktiivimme tavatessa Drizzlen loppuvuodesta, on Drizzle kuin kala vedessä isommassakin ihmisporukassa. Se ottaa vieraat vastaan iloisesti häntä rennosti heiluen ja suhtautuu ihmisiin uteliaasti, mutta ei tungettelevasti. Se tykkää seurailla juttuja vierestä, mutta tulee silti reippaasti hakemaan rapsutuksia ja syömään vieraan tuomia herkkuja.

Koko pentueen tavoin Drizzle tulee kotiuduttuaan varmasti tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aktivointia, sillä sillä vaikuttaa todella riittävän energiaa. Drizzle suhtautuu ihmisiin positiivisesti ja on myös koiraporukassa rento ja sopuisa kommunikoija. Adinan mukaan se on nuorempana isossa koiralaumassa asuessaan voinut olla toisia koiria kohtaan vähän pomottaja, mutta tätä ei nykyisessä häkkikokoonpanossa huomaa.

Drizzlen ei kuulla haukkuvan. Se antaa myös vieraidenkin käsitellä sitä hyvin, eikä se arastele kosketusta. On kuitenkin hyvä muistaa, että Drizzle ja sisarukset ovat viettäneet lähes koko elämänsä koiratarhalla, joten kotiutuminen tulee varmasti olemaan täynnä uusia ja pelottavia asioita ja voi viedä pitkänkin aikaa.

Drizzle on kooltaan noin 55 cm ja 25 kiloa ja tuskin kasvaa enää muuten, kuin toivottavasti kotiutuessaan saa kunnolla lihasmassaa.

Päivitykset

14.5.2022
Drizzle eli nykyään Morris saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa. Onnea tulevaan, Morris ja perhe!

5.4.2022
Vihdoin koitti Drizzlen vuoro! Drizzlen oma koti on löytynyt ja se on varattu.

29.1.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Drizzlen ja sisarukset tarhalla taas joulukuussa. Drizzle oli edelleen oma, iloinen, energinen itsensä ja se otti aktiivit avosylin vastaan. Drizzlestä huokuu tasapainoisuus ja ilo ja uskomme Drizzlelle täydellisen kodin olevan aktiivinen ja valmis seikkailuihin Drizzlen kanssa. Drizzle tulee varmasti tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja viihtyy varmasti niin koirakavereiden kuin ihmisten kanssa telmien.

Drizzlen profiiliin lisättiin uusi video.

31.10.2021
Drizzle aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Drizzle saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Drizzle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Drizzlen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.