Päivitetty 11.04.2022

Kodin saanut koira: PRETIOS (nyk. Retu)


Syntymäaika: 4/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhalle ja sen ulkopuolelle hylätään jatkuvasti koiranpentuja, mikä kuormittaa Adinaa ja muita eläinsuojelijoita valtavasti. Päätös jättää koira tänne on koirien kannalta kuitenkin parempi kuin lähes mikä tahansa vaihtoehto, sillä näin pennut pääsevät melko turvallisiin oloihin, ja onnekkaimmat ehkä joskus myös omaan kotiinsa.

Pretios (romaniaksi Kallisarvoinen) on juuri tällainen hylätty pentu: se tuotiin tarhalle kesällä 2021 – kukaan ei muista milloin ja mistä se ilmestyi, mutta se on saanut kasvaa seinien sisäpuolella suuressa koiralaumassa pikkuisesta ujosta pennusta melko reippaaksi nuorukaiseksi.

Pretios on iloinen ja leikkisä, normaali nuori koira. Se tulee ilolla ihmisen luokse, ja on hyvin utelias ja kiinnostunut. Pretios on vielä tottumaton kosketukseen, ja syliin nostaminen jännittää kovin. Maahan päästyään se kuitenkin jää viereen. Ihminen on hurjan kiva mutta hiukan jännä juttu! Olisikin mahtavaa, jos tämä upea pieni-iso poika pääsisi pian oman ihmisensä luo opettelemaan oikean kotikoiran elämää. Se sopisi varmasti monenlaiseen ympäristöön – tärkeintä on, että koti jaksaa ja haluaa tukea nuorta koiraa uuden elämän jännittävissäkin käänteissä, käyttää vain nykyaikaisia positiivisia koulutusmenetelmiä ja rakastaa poikaa ehdoitta.

Pretios on noin 50 cm korkea ja painaa alle 20 kg. Se saattaa vielä kasvaa hiukan, ja varmasti ainakin vankistuu.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

9.4.2022

Ja niin koitti päivä, jolloin Pretios tassutteli uuden nimensä kanssa uuden kotimaansa kamaralle, omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea yhteiselle taipaleellenne, Retu ja perhe!

11.3.2022

Ei pieni-iso poika osaa aavistaa, että sen elämän ehkä tärkein puhelu käytiin juuri äsken. Pretioksen nimen eteen ilmestyivät kirjaimet VARATTU, mikä tarkoittaa, että sitä odottavat ikiomat ihmiset ja loppuelämän koti!

16.1.2022

Pretios tassutteli Kulkureiden adoptio-ohjelmaan!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan sen koko loppuelämän ajan? Pentua tai nuorta koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella, ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pretios saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pretios on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Pretiosin yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.