Päivitetty 01.04.2017

Kodin saanut koira: MISS PENNY (nyk. Penny)


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
Ei steriloitu

 

 

02.01.2017
Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani, Mihaela Soare, asustaa äitinsä kanssa vanhassa omakotitalossa  Târgoviștessa ja yhdessä he tekevät kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Pieni Miss Penny on yksi onnekkaista, jotka asustavat Mihaelan hellässä hoivassa ja opettelevat kotikoiran tavoille, ennen loppuelämän kotiin matkaamista.

Penny oltiin hiljattain hylätty Mihaelan portin ulkopuolelle. Siellä Penny oli ollut häntä heiluen Mihaelaa vastassa, joka tuli tarkistamaan mitä hänen muut koirat haukkuivat. Mihaela ei voinut jättää pentua oman onnensa nojaan ja näin onnekas Penny pääsi turvaan.

Penny on nyt noin kolme kuukautinen nuorukainen. Penny on luonteeltaan äärimmäisen lempeä, touhukas ja ystävällinen. Se leikkii mielellään muiden koirien kanssa ja tuleekin niiden kanssa todella hyvin toimeen. Myös kissat ovat Pennyn mielestä mukavia.

Penny haukkuu hieman innostuessaan ja leikkiessään, mutta muuten ei ole erityisen haukkuherkkä. Penny sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan se on sitoutunut loppuelämän koti.

Penny painaa nyt noin 3kg ja tulee aikuisena olemaan korkeintaan 10kg.

08.01.2017
Miss Pennystä ei tällä hetkellä oteta lisää kyselyitä vastaan.

28.01.2017
Vihdoin ja viimein tämä pieni karvapallo on varattu omaan rakastavaan kotiin!

20.2.2017
Penny on tänään saapunut omaan kotiin.

15.03.2017
Pennyn matkalle sattui hieman ikävämpi käänne ja Penny palaa takaisin kotia etsivien koirien joukkoon. Uuden kodin etsintä johtuu perheen kriittisesti muuttuneista työkuvioista. Penny itsessään on todella mahtava pentu!

Normaalin kotikoiran elämä on Pennyllä lähtenyt vajaan kuukauden aikana paremmin kuin hyvin käyntiin. Pennyä kuvailtiin reippaaksi ja lempeäksi pennuksi, jolla virtaa riittää kuin pienessä kylässä. Lenkkeilyn lisäksi Penny tulee siis varmasti tarvitsemaan aktiviteetteja, jotta pennun energia saadaan purettua johonkin lailliseen puuhailuun. Pennystä voisi kuvitella vaikka harrastuskaveriakin, jos koiraa sekä omistajaa innostava laji löytyy. Neitokainen onkin äärimmäisen helposti motivoitavissa ruualla ja tyttö tekeekin melkein mitä vaan sen eteen. Penny on osoittautunut resurssiaggressiiviseksi ruuan suhteen. Tämä johdosta kotihoitopaikassa koirat ruokitaan eri huoneissa ja se on osoittautunut toimivaksi järjestelyksi.

Hihnakäytöksessä Pennyllä riittää vielä hieman treenattavaa ohitustilanteissa. Ihmiset Penny ohittaa suurimmaksi osaksi todella nätisti, mutta toiset koirat mitä ilmeisimmin jännittävät nuorta neitiä sen verran paljon, että näille tarvitsee haukkua. Ohituksia ollaan kotihoitopaikassa treenattu ja pientä edistystä ollaan jo saatu aikaan. Tämäkin ongelma on varmasti voitettavissa kärsivällisellä harjoittelulla. Penny tulee kuitenkin todella hyvin muiden koirien kanssa toimeen ja kotihoitopaikassa asustaakin Pennyä jonkin verran vanhempi uros koira. Tulevaan kotiin voisi kuvitella sopivan vanhemman ja tasapainoisen koirakaverin. Penny varmasti pärjäisi myös perheen ainoana koirana. Muuten Penny ei hauku juurikaan ja on kotihoidossa kerrostalossa. Enintään Penny saattaa puuskahdella postin tulolle.

Sisäsiisteys on Pennyllä jo aika hyvällä mallilla. Kakan Penny osaa tehdä ulos ja pääasiallisesti pissatkin tulee sinne. Välillä kuitenkin pennuille ominaiseen tapaan ne sattuvat tulemaan vielä sisälle.

Penny on tällä hetkellä arviolta noin 9kg painava ja 40cm korkea. Aikuisena Penny tulee jäämään maksimissaan keskikokoiseksi.

28.03.2017
Penny ollaan varattu omaan loppuelämänsä kotiin <3 Onnea Penny ja perhe!

01.04.2017
Penny on matkannut oman perheensä luokse ja elämä yhdessä on lähtenyt mutkitta käyntiin. Paljon onnekkaita päiviä elämääsi Penny <3

————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Miss Penny saapui Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Penny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Miss Pennyä ei ole vielä nuoren iän vuoksi steriloitu, joten tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa . Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.