Päivitetty 15.04.2017

Kodin saanut koira: LAIA


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

20.12.2016
Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Tällaisessa tilanteessa olivat myös eräs emo ja sen kymmenen vastasyntynyttä pentua, kun Rosiorin kunnallista tarhaa ylläpitävä Cornelia sai puhelun keväällä. Emon entinen omistaja ilmoitti, että heillä ei ollut varaa hoitaa pentuja ja niinpä emo sekä koko pentue päätyisivät pellolle, ellei Cornelia ottaisi niitä turvaan. Cornelia ei tietenkään voinut jättää pentuja pulaan ja niinpä koko perhe päätyi turvaan. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat saaneet kasvaa tarhalla jo monta kuukautta. Pentujen emo  sekä osa pennuista ovat jo löytäneet kodit Saksasta, mutta jäljelle jääneet viisi pentua etsivät vielä omia kotejaan. Pennut ovat iloisia ja reippaita nuorukaisia ja tykkäävät leikkiä ja touhuta keskenään. Siskokset Linzi, Lilith, Lilo, Lani ja Laia ovat nyt valmiita adoptio-ohjelmaamme ja löytämään omat kotinsa.

Laia on tyypillinen energinen pentu. Se touhottaa menemään ympäri häkkiä, leikkii vähän sisarustensa kanssa ja ihmettelee sitten niitä vähäisiä tavaroita joita häkistä löytyy. Ihmisten vierailusta se innostuu kovasti ja haluaakin heti tilaisuuden tullen käydä tutkimassa kaiken uuden ja ihmeellisen. Laia on reipas ja iloinen ja se viihtyy ihmisten seurassa. Pentueen tavanneet aktiivimme kuvailivat tyttöä äärimmäisen suloiseksi ja kertoivat, että sillä on aivan erityisen hellyttävä katse. Laia on tasapainoinen ja ystävällinen koira ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Tällä hetkellä Laia asuu sisarustensa kanssa ja koko porukka tulee hienosti toimeen keskenään.

Laia on nyt noin 50 cm korkea.

19.2.2017
Suloinen Laia odottelee edelleen Onevetissä omaa kotiaan. Se on sisaruksista selvästi herkin ja pienieleisin. Vieraat Laia ottaa vastaan hillityn iloisesti. Se tulee reippaasti tervehtimään, mutta toisin kuin riehakkaat siskonsa se tyytyy mieluummin painautumaan ihmisen lähelle ja pysyttelemään siinä. Laia antaa nätisti käsitellä itseään eikä sillä ole mitään ongelmaa sen kanssa, että hampaat tai tassut tutkitaan. Laia on hyvin pehmeän ja alistuvan oloinen ja sellainen herttainen, hieman eksyneen oloinen nuorukainen joka olisi varmasti onnellisimmillaan oman ihmisen kainalossa maailmaa ihmettelemässä.

24.3.2017
Laia on mielettömän herttainen tyttö. Se on todella ihmisrakas ja huomionkipeä ja haluaisi kovasti olla ihmisen lähellä. Kun Laian häkkiin menee vieraita, se innostuu niin, että alkaa mahdottomana ilakoida ympäri häkkiä. Kun sen häkkikaveri Tilia tulee heti hyppimään vieraita vasten, purkaa Laia kohteliaasti pahimmat höyrynsä hieman kauempana ihmisistä. Sen jälkeen se ryntää häntä viuhuten ihmisen vierelle, pysähtyy ja pyllähtää koomisen suloisesti selälleen ihmisen jalkoihin. Siinä se sitten makaa, jalat levällään odotellen että ihminen viitsisi vähän rapsutella mahasta. Laia on äärettömän pehmeä ja alistuva luonteeltaan ja siinä on jotakin todella suloista. Laia sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, sillä se on kiltti, tasapainoinen ja ystävällinen eikä hauku juuri lainkaan.

1.4.2017
Suloisen Laia tytön elämä muuttuu pian melkoisesti. Sen ei tarvitse viettää enää yhtään kylmää talvea ulkona häkissä, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

15.4.2017
Herttaisen Laian uusi elämä alkoi eilen, kun se pääsi lentämään oman perheensä luokse. Suuresti onnea koko perheelle!

________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Laia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Laia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Laia ja häkkikaveri Tilia maaliskuussa (videolla Laiaa kutsutaan vahingossa Laniksi)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.