Päivitetty 23.07.2017

Kodin saanut koira: LANI, Suomessa


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Toijala)
steriloitu

 

20.12.2016
Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Tällaisessa tilanteessa olivat myös eräs emo ja sen kymmenen vastasyntynyttä pentua, kun Rosiorin kunnallista tarhaa ylläpitävä Cornelia sai puhelun keväällä. Emon entinen omistaja ilmoitti, että heillä ei ollut varaa hoitaa pentuja ja niinpä emo sekä koko pentue päätyisivät pellolle, ellei Cornelia ottaisi niitä turvaan. Cornelia ei tietenkään voinut jättää pentuja pulaan ja niinpä koko perhe päätyi turvaan. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat saaneet kasvaa tarhalla jo monta kuukautta. Pentujen emo  sekä osa pennuista ovat jo löytäneet kodit Saksasta, mutta jäljelle jääneet viisi pentua etsivät vielä omia kotejaan. Pennut ovat iloisia ja reippaita nuorukaisia ja tykkäävät leikkiä ja touhuta keskenään. Siskokset Linzi, Lilith, Lilo, Lani ja Laia ovat nyt valmiita adoptio-ohjelmaamme ja löytämään omat kotinsa.

Lani on sisarustensa tavoin iloinen ja menevä nuori tyttö. Sillä on hirveä tarve vipeltää ja ihmetellä kun häkissä tapahtuu jotakin ihmeellistä. Syliin Lani kuitenkin rauhoittuu ja selvästi ihmisen läheisyys on sille tärkeä asia. Lani vaikuttaakin erityisen huomionkipeältä tytöltä. Kun se saa rapsutuksia se heittäytyy onnellisena selälleen ja sulkee tyytyväisenä silmänsä. Lani on kaikin puolin tasapainoinen, iloinen ja reipas nuorukainen. Lani sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Se tulee hienosti toimeen sisarustensa kanssa.

Lani on nyt noin 50 cm korkea.

18.2.2017
Kaunis Lani oli jälleen aktiivejamme vastassa Onevetin tarhalla. Se on edelleen aivan yhtä ystävällinen ja kiltti kuin ennenkin. Uudet ihmiset saavat Lanin riemastumaan kovasti ja se tulee heti uteliaasti tekemään tuttavuutta tulijoihin. Lani pitää kovasti rapsutuksista ja huomiosta ja jäi heti tilaisuuden tullen ihmisten lähelle rapsuteltavaksi. Lani asuu tällä hetkellä siskonsa Lilon kanssa ja on kaksikosta selvästi rauhallisempi. Lilon tutkiessa innokkaasti kaikkea uutta Lani oli onnellinen saadessaan vain jäädä ihmisten lähelle. Lani on kaikinpuolin kiltin ja alistuvan oloinen ja sopisi varmasti myös ensimmäiseksi koiraksi.

27.3.2017
Lani odottelee edelleen Onevetin tarhalla yhdessä siskonsa Lilon kanssa. Lani on sisaruksista selvästi rauhallisempi. Vaikka se innostuu vieraista ja alkaakin höseltää ihmisen luota toiselle, riittää että joku hieman huomioi sitä ja Lani parkkeeraa heti itsensä ihmisen vierelle istumaan. Se onkin äärimmäisen ihmisrakas ja huomionkipeä ja selvästi onnellisimmillaan kun joku ehtii vähän rapsutella ja rakastaa. Lani on edelleen hyvin kiltin ja kuuliaisen oloinen ja vierailun aikana se hakee usein ihmisestä tukea, kuin kysyen toimiihan se nyt varmasti oikein. Herttainen Lani on sisarustensa tavoin tarhalla hyvin hiljainen ja tasapainoisen oloinen nuorukainen. Se olisi täysin valmis matkustamaan ikiomaan kotiinsa.

16.5.2017
Jäljelle jääneistä viidestä sisaruksesta kaksi on jo varattu omiin koteihinsa ja enää Linzi, Lani ja Lilo odottelevat omia vuorojaan. Aktiivimme tapasivat tytöt jälleen toukokuussa, eivätkä niiden mahtavat luonteet olleet muuttuneet miksikään. Lani on edelleen oma iloinen itsensä. Sen luonteessa on mahtavassa tasapainossa leikkisyyttä ja virtaa ja toisaalta halua heittäytyä kyljelleen jonkun rapsuteltavaksi. Lani tuntuu olevan pienestä onnellinen ja jo pelkkä aktiiviemme vierailu sai sen koko naaman venymään leveään hymyyn. Se on edelleen mahdottoman kiltti ja avoin aivan kaikkia ihmisiä kohtaan. Lani sopisikin mainiosti monenlaiseen perheeseen ja esimerkiksi ensimmäiseksi koiraksi.

8.6.2017
Onnekas Lani on valikoitunut monien joukosta kotihoitoon. Niinpä se matkaa 18.6. Suomeen jatkamaan kodinetsintää.

19.6.2017

Lani saapui kotihoitoon Toijalaan eilen. Ensimmäisen vuorokauden aikana on käynyt ilmi, että Lani on nopeasti sopeutuvaa sorttia, eikä se ole ollenkaan arka, vain tottumaton moniin suomalaiselle kotikoiralle tavallisiin asioihin, kuten vaikkapa hihnassa kävelyyn. Oleellista on kuitenkin se, että Lani vaikuttaa hyvin uteliaalta ja pentumaisen herkästi innostuvalta ja nopeasti oppivalta.

Lanin seurana kotihoitopaikassa on kolme muuta koiraa ja muutama kissa, ja toistaiseksi se on tullut erinomaisesti muiden eläinten kanssa toimeen. Ihmisiä kohtaan Lani on vielä turhankin nöyrä, mutta valtavan miellyttämishaluinen ja helppo motivoida kehuilla ja herkuilla.

Sisällä Lani on jo osannut tehdä tarpeensa paperille ja ulkona vapaana aidatulla pihallakin tarpeiden teko onnistuu. Vielä emme ole kuulleet Lanin haukkuvan lainkaan. Lanin kuulumisia päivitetään pian lisää!

Kuvia ja videoita kotihoidosta lisätty.

Lanin elämää kotihoidossa voi seurata myös täällä.

27.6.2017

Lanilla on nyt takanaan kotihoitoelämää reilun viikon verran. Tyttö on osoittanut olevansa välkky ja nopea oivaltamaan asioita, se on myös ennen kaikkea kehuilla ja kauniilla sanoilla motivoitavissa moneen uuden oppimiseen. Ihmisen läheisyys on Lanille ihan parasta ja sen tulevan kodin tuleekin kiinnittää huomiota siihen, ettei Lanille muodostu eroahdistusta ihanaan ihmiseen. Toistaiseksi se on pärjännyt yksinoloajat hienosti sallitun tekemisen, luiden ja lelujen parissa askarrellen. Paljon Lanilla on toki vielä myös opittavaa. Hihnassa kävelyä olemme harjoitelleet hieman, ja se sujuu jo hetkittäin ihan hyvin, mutta vaatii vielä tekemistä. Sisäsiisteyden suhteen tilanne on sellainen, että ulos pihalle vapaana ollessa tarpeiden teko onnistuu hyvin, hihnassa on vieä jännittänht sen verran ettei silloin ole uskaltanut tarpeita tehdä ja sisällä tarpeet osuvat paperille, kuitenkin vähenevissä määrin sisälle tarvitsee mitään tehdä.

Toisten koirien kanssa Lani on jo hakenut ensimmäisiä kertoja leikkiä, samoin leluja on retuutettu muutaman kerran onnellisesti. Kissojen kanssa Lani on poikkeuksellisen kohtelias ja kunnioittava.

Tutuksi tulleen hoitajan Lani antaa jo tehdä melkein mitä vain, tutut arjen rutiinit alkavat olla melko helppoja. Vieraisiin ihmisiin Lani suhtautuu uteliaasti, mutta tarvitsee hieman aikaa ja tilaa saada katsella heitä ensin turvallisen välimatkan päästä. Lani on sellainen herkkis, joka tekee kovasti töitä joka päivä itsensä kanssa ylittääkseen uuden elämän tarjoamat haasteet ja sen tulevan omistajan täytyy olla rauhallinen, pitkäjänteinen ja motivoitunut tukemaan nuorta neitiä tämän ihmeellisen kotikoiran elämän alkeissa.

Lanin kotihoitoelämän facebook-albumiin on lisätty taas monia uusia videoita ja kuvia, niitä pääsee katsomaan täältä.

Uusia kuvia lisätty.

9.7.2017

Lani on tänään onnekkaasti varattu omaan kotiin pääkaupunkiseudulle.

Kiitos kaikille Lania tiedustelleille! Jos Lanin oloinen, näköinen ja luonteinen koira kiinnostaa, kannattaa vilkaista Lanin vielä Romaniassa omia kotejaan odottavat siskot Linzi ja Lilo.

23.7.2017

Lani muutti tänään omaan kotiin. Onnea matkaan pikkuinen!
________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lani saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.