Päivitetty 31.01.2023

Enkelikoira: LILITH (nyk. Lilli)


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

17.6.2022

“Niin vain koitti viimeinen aamu, kun heilutit häntääsi vimmatusti ja työnsit nenäsi poskeani vasten, kun näit, että heräsin.

Viimeiset juustopalat, jotka olivat herkkuasi.

Viimeinen yhteinen metsälenkki. Viimeiset kierimiset lätäköissä, joita rakastit..

Kiitos rakas, kun olit, vaikka yhteinen aikamme jäikin paljon lyhyemmäksi kuin olin toivonut.Opetit minulle niin paljon. Mutta sinun ei ollut enää hyvä olla.. Nyt et enää tunne kipuja etkä pelkoa, nyt sinulla on kaikki hyvin. ❤️

“Muistan sinut aina”,
tuulien mukaan kuiskaan.
“Rakastan sinua”,
kyyneleet poskiltani kuivaan.

Saa vuodenajat seurata toisiaan,
minä sinua en unohda milloinkaan.

Hyvää taivasmatkaa rakas herkkäsieluinen erityiskarvalapseni 💔❤️”

Lilistä tuli koiraenkeli vakavien ortopedisten vaivojen vuoksi kesäkuussa, elettyään kotona melkein viisi vuotta. Syvimmät osanottomme Lilin perheelle.

28.5.2017
Iloinen Lilith, nykyisin Lilli saapui eilen omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

8.5.2017
Lilith on tänään varattu omaan kotiinsa.

26.3.2017
Varttuminen tarhalla ei ole muuttanut iloisen Lilithin luonnetta miksikään.  Jälleen maaliskuussa se oli iloisena aktiivejamme vastassa Onevetin tarhalla. Lilith ottaa avosylin vieraakseen aivan kaikki uudetkin tuttavuudet. Se rakastaa kaikkia ihmisiä huolimatta siitä, onko tulokas tuttu vai vieras. Alkuun se saa ikäiselleen iloiselle nuorukaiselle tyypillisen ilohepulin, jonka aikana se pomppii ympäri häkkiä ja käy juoksemassa muutaman riemukierroksen. Välissä se käy pomppimassa ihmisiä vasten suu leveässä virneessä. Kunhan pahimmat höyryt on päästelty, Lilith rauhoittuu. Se kipittää onnellisena ihmisen lähelle ja kaivautuu syliin odottaen toiveikkaana rapsutuksia. Lilith onkin edelleen mielettömän kiltti ja kultainen tyttö. Se olisi aivan valmis lähtemään omaan kotiinsa ilahduttamaan perhettään.

19.2.2017
Tammikuussa Lilithin tavanneet aktiivimme kuvailisivat sitä yksinkertaisesti ihanaksi. Lilith oli revetä liitoksissaan kun se sai luokseen ihmisvieraita ja se pomppi ja loikki ympäriinsä tietämättä miten päin olla. Lilith oli sekä tuttuja että tuntemattomia ihmisiä kohtaan yhtä sosiaalinen ja ystävällinen. Se touhotti iloisesti ympäriinsä ja kävi hakemassa vuorotellen jokaiselta huomiota. Lilith on hyvin kiltti ja sen hampaat ja tassut sai tutkia täysin ongelmitta. Tarpeeksi pitkään odoteltuaan Lilith heittäytyi rennosti selälleen. Tällä hetkellä Lilith asuu toisen nartun kanssa ja kaksikko tulee mainiosti toimeen. Lilith sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin ja vaikka ensimmäiseksi koiraksi.

20.12.2016
Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Tällaisessa tilanteessa olivat myös eräs emo ja sen kymmenen vastasyntynyttä pentua, kun Rosiorin kunnallista tarhaa ylläpitävä Cornelia sai puhelun keväällä. Emon entinen omistaja ilmoitti, että heillä ei ollut varaa hoitaa pentuja ja niinpä emo sekä koko pentue päätyisivät pellolle, ellei Cornelia ottaisi niitä turvaan. Cornelia ei tietenkään voinut jättää pentuja pulaan ja niinpä koko perhe päätyi turvaan. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat saaneet kasvaa tarhalla jo monta kuukautta. Pentujen emo  sekä osa pennuista ovat jo löytäneet kodit Saksasta, mutta jäljelle jääneet viisi pentua etsivät vielä omia kotejaan. Pennut ovat iloisia ja reippaita nuorukaisia ja tykkäävät leikkiä ja touhuta keskenään. Siskokset Linzi, Lilith, Lilo, Lani ja Laia ovat nyt valmiita adoptio-ohjelmaamme ja löytämään omat kotinsa.

Lilith on tyypillinen nuori tyttö. Se on iloinen ja touhukas ja tutustuu uteliaasti kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Lilithillä on paljon energiaa ja se keksiikin mielellään itselleen jotakin puuhasteltavaa. Vieraat ihmiset Lilith otti vastaan reippaasti huomiota hakien ja aktiivimme kuvailivatkin sitä hyvin siloiseksi tytöksi. Lilithin häntä vispasi aivan lakkaamatta vierailun aikana ja se tuntui olevan onnellinen ja kiitollinen jo pelkästään siitä, että joku tuli sitä tervehtimään. Lilith on ihmisrakas ja ystävällinen ja se sopii varmasti monenlaiseen kotiin. Lilith tulee hienosti toimeen häkkikavereidensa kanssa.

Lilith on tällä hetkellä keskikokoinen, noin 50 cm korkea. Sillä on todella suloiset ruskeat täplät valkoisissa jaloissaan.

______________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lilith saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lilith on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.