Kodin saanut koira: INARI

Syntymäaika: 3/2012
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

16.3.2017
Rosiori de Veden kunnallinen koiratarha majoittaa noin kolmesataa koiraa. Osa asuu isossa katoksessa, jossa rankkurit pesevät lattiaa jatkuvasti vesiletkuilla, jolloin koirat eivät pääse koskaan kuivamaan tassujaan. Meteli peltikatoksessa on taukoamaton eikä millään muotoa omiaan tarjoamaan koiralle turvaa. Rosiorilainen eläinsuojelija Cornelia Stan on koirien toivo. Hän urakoi koirien hyvinvoinnin eteen taistellen samalla ihmisten välinpitämättömyyttä ja suoranaista julmuutta vastaan. Hänen ansiostaan Rosiorin tarhalla vallitsee ajoittain jopa rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Peltikatoksen lisäksi pihalla on paljon koppeja, joissa kussakin on yksi koira ketjulla kiinni. Näistä koirista suurin osa on käsittämättömän sosiaalisia, positiivisia ja ihmisrakkaita. Niille tarjotut herkut jäävät odottamaan, kun ne ottavat kaiken irti vierailijan läheisyydestä.

Inari on yksi Rosiorin koppikoirista. Se on äärimmäisen rauhallinen neitokainen, joka seisoskelee keskellä huutavia ja räyhääviä uroksia ja vain ihmettelee meidän touhuja hiljaisena. Sen ei vierailun aikana kuultu kertaakaan päästävän ääntäkään. Inari vain istuu vaan huomaamattoman hiljaisena ja heiluttelee vaimeasti häntäänsä. Ihmisiä kohtaan se on lempeä ja kiltti ja onnellisenakin hyvin tyyni ja lähinnä painautuu ihmistä vasten ja mahdollisuuksien mukaan käpertyy syliin. Inari on koira, jonka vierellä voisi istua tunteja ja vain katsella maisemia, sillä sen tyyneys ja rauha tarttuvat. Se ei reagoi mitenkään, vaikka sen kopin edustalla hääräilee monta vierasta koiraa (myös narttuja), vaan lähinnä antaa kohteliaasti tilaa innokkaammille. Inari ei ole ole arka, vaan lähinnä hyvin vähäeleinen. Inari on todella herttainen.

Inari on noin 55-senttinen ja 25-kiloinen.

30.4.2017
Inari on adoptoitu paikallisen kyläläisen toimesta. Nyt voimme vain toivoa, ettei lempeää tyttöä ole kytketty jonkun kodin takapihalle vahdiksi, sillä kokonsa ja ulkomuotonsa puolesta se täyttää vahtikoiran kriteerit. Olet ajatuksissamme, Inari, toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.
Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.Inari saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Inari on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Inarin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: