Kodin saanut koira: TESSIE (Team Blue)

Syntymäaika: Noin 3/2015
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

23.6.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Tessien emo pääsi varattoman perheen hoivaan, eikä heillä ollut varaa steriloida koiraa. Niin maailmaan syntyi yhdeksän koiranpentua, joilla ei kenelläkään ollut kotia odottamassa. Emo pentuineen pääsi Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Luiza Mandrun hoiviin. Sen myötä pennut saivat turvallisen kasvualustan ja nyt, kun niiden rokotusohjelma alkaa olemaan loppusuoralla, ne pääsevät Kulkurien adoptio- ohjelmaan. Sivuiltamme löydät Tessien lisäksi  Atiksen, Roryn, Junior Bluen, Saton sekä Dashan. Myös pentueen loput kolme pentua tulee ilmestymään sivuillemme.

Yhdeksästä pennusta Tessie on kiltti, iloinen ja ihmisrakas tyttö. Tessie on kaunis neitokainen jolle kuvat eivät tee oikeutta. Tessie tulee erinomaisesti toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa. Leikkisä ja touhukas Tessie on avoin kaikelle uudelle ja lähtee innolla kaikkeen mukaan.

Arviolta Tessie tulee aikuisena olemaan kooltaan noin 40-45cm ja 15kg.

13.7.2015
Suurin osa Tessien sisaruksista on jo varattu omiin koteihin. Mistä Tessien oma koti löytyy? Tessie on kasvanut jonkin verran, minkä voi nähdä uusista kuvista, mutta yhtä kaunis tämä ihana tyttö edelleen on. Luiza kertoo, että Tessie tykkää leikkiä päivät pitkät ja on erittäin ystävällinen pentu. “She´s a really good girl”, Luizan sanoja lainaten. Tessie on kohta valmist matkustamaan Suomeen joten ota yhteyttä mikäli teillä kenties olisi Tessielle avoin paikka perheessä.

17.7.2015
Tessie kaunokainen sai mukavia uutisia kun tyttö varattiin omaan kotiin. Onnea Tessielle ja Tessien perheelle 🙂

11.8.2015
Tessie saapui Suomeen ja oman perheensä pariin keskiyön aikoihin 8.8.2015. Iloista yhteistä taivalta teille!

14.12.2016
Tessie palaa kotia etsivien koirien joukkoon. Ikää kun on tullut lisää, Tessien ja kodin toisen nartun välit ovat kiristyneet, eteenkin kun lähettyvillä on ruokaa tai herkkuja. Koirat ovat ottaneet yhteen viime aikoina herkemmin ja on selvää, että näiden kahden kemiat eivät enää oikein kohtaa. Näin ollen Tessielle etsitään nyt uutta kotia.

Tessie on hieman alle 2-vuotias leikattu narttu. Tessie on melko reipas nuori koira, hieman voi jännittää alkuun tavatessa uusia ihmisiä mutta on utelias ja haluaa kuitenkin tutustua. Tessiellä on hieman opeteltavaa vielä siinä, miten moikata ihmisiä. Tällä hetkellä esiintyy aika paljon hyppimistä ja tämä onkin asia jota tulevan kodin tulisi treenata pois, positiivisesti vahvistamalla sitä toivottua käytöstä. Tessie rakastaa leluja ja vinkulelut ovat ihan parhautta. Muiden koirien kanssa, esim. koirapuistossa voi hieman jännittää, oli koira sitten minkä kokoinen tahansa, mutta osaa kommunikoida hienosti kuitenkin. Tessie on oikein kiva kaveri jolla on paljon potentiaalia vaikka mihin, tyttö on helposti motivoitavissa herkkujen avulla ja johdonmukaisella harjoittelulla uskomme, että Tessie omaksuu asioita nopeasti. Tietenkin käyttäen positiivista vahvistamista koulutuksessa. Autoilusta Tessie pitää todella paljon, kuten myös saunan jälkilöylyistä!

Tällä hetkellä Tessie on vielä Espoossa mutta voi olla, että tyttö pian siirtyy muualle kotihoitoon. Parasta Tessien kannalta olisi, mikäli se pääsisi muuttamaan suoraan uuteen kotiin.

9.1.2017
Tessie siirtyi kotihoitoon 29.12.2016 ja on siis nyt ollut hoidossa reilun viikon verran. Kotihoitaja kuvailee Tessietä kivaksi ja rauhalliseksi tytöksi joka viihtyy hyvin ihmisseurassa. Se mikä osoittaa sen, että Tessie on hieman hämillään tästä siirtymisestä hoitoon on se, että Tessie haukkuu kerrostalon ääniä yksinollessaan. Tessie on myös pureskellut irtaimistoa jonkin verran.

Kotikoiran elämä on Tessielle tuttua, hihnassa tyttö kävelee hienosti ja nauttii rapsutuksista sekä osaa peruskäskyjä. Olisi hyvä mikäli Tessielle pian löytyisi se uusi oma koti, jossa se pikkuhiljaa saisi tottua yksinoloon ja saada ymmärrystä ja tukea sinäkin aikana, kun totuttelee. Uskomme, että Tessie on melko nopea oppimaan, kunhan ensin tottuu ympäristöön ja ihmisiin. Tessie on helposti motivoitavissa herkuilla. Ota yhteyttä mikäli kiinnostuksesi Tessie kohtaan heräsi, niin voimme keskustella lisää tytöstä. Olemme myös tarvittaessa tukena kotiutumisen jälkeen ja kuulemme mielellään miten teillä menee.

22.1.2017
Suloinen ja kaunis Tessie löysi uuden oman kotinsa. Tyttö pääsee pian muuttamaan ja jatkamaan elämäänsä uuden perheensä parissa, jakaen arjen ilot ja kömmähdykset 😀 . Oikein paljon onnea yhteiselle taipaleelle <3

31.1.2017
Tessie on muuttanut uuteen omaan kotiinsa 29.1.2017.

16.2.2017
Joskus elämä vaan koettelee toisia hieman kovempaa ja näin on myös Tessien kohdalla. Tessie palaa jälleen kotia etsiväksi koiraksi koska kävi ilmi, että Tessie stressaa kovasti kodissa jossa on kissoja. Nyt haetaan siis Tessielle kotia jossa se saa olla ainoana silmäteränä, eli lemmikitöntä kotia!

Tessie on upea, ihmisrakas ja fiksu tyttö ja siitä saa mitä mahtavimman kaverin sekä perheenjäsenen. Tessie on valmis kotikoira. Muita haasteita ei ole kuin tämä, että se ei sovellu toisten eläinten kanssa saman katon alle pysyvästi. Tessie siirtyy pian kotihoitoon Helsinkiin ja sitä pääsee tapaamaan sopimuksen mukaisesti.

Missä on Tessien loppuelämän koti?

19.2.2017
Tessie on nyt ollut muutamat päivät kotihoitajansa luona ja on sopeutunut sinne hienosti. Tessie on onneksi tasapainoinen ja järkevä koira, jonka perusluonne on tytön tukena vaikka elämä on koetellut. Asia johon muuttaminen on vaikuttanut on hihnakäyttäytyminen. Tällä hetkellä Tessiellä on voimakas reaktio lähes tulkoot kaikkiin vastaantulijoihin. Kotihoitajan mukaan edistystä tapahtuu kuitenkin joka lenkillä. Kuvia päivitämme Tessielle piakkoin.

23.2.2017
Saimme kotihoitajalta päivitystä Tessien arjesta. Tessie on kiva ja luottavainen koira joka on nuoren koiran tavoin aktiivinen. Sohvaperunaksi Tessie ei sovellu, vaikka sohvalla viihtyykin. Yksinolo on asia johon Tessie reagoi alussa ja tätä kannattaa harjoitella mukavaksi myös tulevassa kodissa. Voimme antaa hyväksi todettuja vinkkejä tähän harjoitukseen.

7.3.2017
Tessie tytön elämä kotihoidossa on jatkunut melko sujuvasti. Yksinolon kanssa Tessiellä on hieman hankaluuksia ja tärkeää olisi, että pikkuhiljaa pystyisi totutella sitä siihen. Tessie on tavannut 5-vuotiaan lapsen ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen, antaa lapsen syödä keksinsä ja jäätelönsä rauhassa, nauttii sohvalla lapsen rapsutuksista jne. Tessie tulee ihmisten kanssa hienosti toimeen. Tessie reagoi tällä hetkellä aika voimakkaasti vastaantuleviin koiriin ja näitä ohituksia kotihoitaja harjoittelee sen kanssa johdonmukaisesti joka lenkillä. Tessie on tullut kyllä toimeen muiden koirien kanssa ulkona mutta remmi tekee sen, että Tessie ei oikein osaa suhtautua vastaantuleviin koiriin rauhallisesti.

13.3.2017
Ihana ja ihmisrakas Tessie tyttönen on nyt varattu uuteen omaan kotiin. Tällä hetkellä toivomme ja uskomme, että koti oikeasti on se loppuelämän koti ja tyttö saa nauttia elämästä osana perhettä ihan loppuun saakka. Kiitos Tessien kotihoitajalle ja uudelle perheelle ja oikein ihanaa yhteistä taivalta <3

30.3.2017
Tessie siirtyi omaan kotiinsa 18.3.2017!


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessasi täytyy muistaa, että ehkä sisäsiisteyttä on harjoiteltava, tottuminen uuteen asuinympäristöön saattaa kestää tovi, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen koiran kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Tessie on asianmukaisesti steriloitu, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tessie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tessien yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: